Superpesisennakko: Kiri – KossU

Superpesis lähtee kesälomille keskiviikon Kiri-KossU pelin myötä. Onko Hippoksella tilaa?

Asetelmat

Jyväskyläläiset lähtevät otteluun runkosarjan toiseksi viimeiseltä sijalta viisi pistettä playoff-viivan takaa. Koskenkorva taas on esiintynyt alkukaudesta pirteästi, mutta joukkoon on sattunut myös epätasaisia otteita. Puhtaalla voitolla Koskenkorva nousisi jo sarjassa neljänneksi, joka nostaisi Tomi Niskasen joukot alkukauden suurimmaksi ylisuorittajaksi. Kirillä alkaa olla taas kirittävää ja nämä kotiottelut alkavat olla jo pian pakkovoiton paikkoja, jos joukkue haluaa pelata syksyllä pudotuspelejä. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Koskenkorvalla Kiri vei pisteet lukemin 1-2.

Kiri

Kirin peliä on alkukaudesta haitannut vuodesta toiseen sattuvat kärkipelaajien loukkaantumiset. Joukkue on pystynyt napsimaan kotikentällä pisteitä ennakkoon kovemmilta joukkueilta, mutta vieraissa peli ei ole rullannut haluttuun malliin. Kirille uusittu kotikenttä on selkeä etu, koska vastustajat joutuvat muuttamaan peliään Hippoksella pehmeän alustan takia. Vieraissa on ollut hankalampaa, kun joukkueesta ei löydy selkeitä pomppuspesialisteja ja tämä on vaikeuttanut Kirin sisäpeliä. Tilastoiden valossa Kirin sisäpeli on ollut surkeaa. Paras kotiuttaja on ollut yllättäen kokenut Pasi Rajala 0+7 tehoin. Huomion arvoista lyötyjenjuoksujen tilastossa on se, että Kiri on onnistunut lyömään ainoastaan kauden 11 pelissään yhden kunnarin, sen löi Joose Kemppainen, kun hän nöyryytti veljeään Jonnea Meilahdessa JoMa kamppailussa. Jyväskyläläisten kärkilyöntikunkku on 55 kärkkärillään ja 65% varmuudella hyvin mailan varressa alkukaudella pelannut Miikka Matikka. Ulkopeli on toiminut mallikkaasti, mutta kuka lyö juoksut?

Kirin kapteenilla, Halsuan housumiehenä tunnetulla, Eetu Karhulahdella on hieman erikoisemmat lääkkeet Koskenkorvan kaatoon.

Uskon, että kaikki lähtee siitä, kun pakotan hutunkeiton häviämällä vihollisen valitsemaan lähtevätkö sisältä vai ulkoa. Sitten Matikan lyöntivuoroilla saattaa tulla juoksuja ryppäissäkin. Vastustajalle ennustan 10-8 takatilannetta.

Koskenkorva

KossUn Henri Itävalo on ollut lautesen äärellä Superin huipputasoa. Kuva: Juha Levonen

KossUn Henri Itävalo on ollut lautesen äärellä Superin huipputasoa. Kuva: Juha Levonen

Kuten todettua, on ennakkoon viime kaudesta heikentynyt KossU pelannut loistavan alkukauden. Kärki on toiminut loistavasti ja alkukesän kenties koko sarjan kuumin pelaaja Jere Dahlström on kotiuttanut miestä kolmoselta kotiin hirveillä prosenteilla. Ulkopeli on toiminut kiitettävällä tasolla lukkari Henri Itävalon johdolla. Itävalo on kasvanut isoihin pohjalaisiin saappaisiin ja pelannut yli odotusten. Dahlström saa usein kunnian KossUn lyöntipelistä, mutten voi olla jälleen mehustelematta toisen lyöjäjokeri Mikko Mahlamäen osuutta koskenkorvalaisten menestyksen taustalla. Mahlamäki on lyöjätilastossa sijalla 16. ja taakse jäävät mm. Vimpelin Mikko Rantalahti, Kiteen Mika Laukkanen ja Seinäjoen Markku Hylkilä. Tämä on kova saavutus kakkoslyöjäjokerilta ja Superin tulokaspelaajalta. Hyvä Mikko! Pelinjohtaja Tomi Niskanen on tehnyt loistavan työn KossUn peräsimessä ja hän olisi mielestäni ansainnut jopa kutsun Itä-Länteen. Lännen peliä johtaa kotikentällä Sami-Petteri Kivimäki ja hän sai kutsun ”suhteilla”, vaikka Seinäjoen otteet eivät ole olleet lähelläkään yhtä vaikuttavia kuin Koskenkorvan.

Miten käy?

Uskon, että Kiri pystyy haastamaan Koskenkorvan kotistadionillaan. KossUn vaihtajat Antti Pukkinen ja Mikko Haukkala joutuvat jättämään pompun kotiin ja se vaikeuttaa viinamäen miesten peliä. Todennäköisesti Koskenkorva tuo taitavan Juuso Myllyniemen takaisin kärkeen ja luottaa hänen näpertelyihin vaihtotilanteen purkamisessa. Kiri tulee puolustamaan ulkopelissä, mutta suurin kysymysmerkki on, kuka lyö joukkueen juoksut? Dahlström kun paukuttaa jaksoon 1-3 juoksua, on Kiriltäkin löydyttävä joku joka pystyy lyömään palloa mielellään jopa aidan läpi. Olisiko tänään vihdoin uinuvan Hannu Kiukkosen vuoro loistaa mailan varressa?

Vedonlyönti

Eilen vedettiin betseissä kylmän kuivat, joten tänään olisi aika parantaa heikkoa putkeamme. Ikkunasta kun vilkuilee ulos, näyttää siltä, että Jyväskylässä on tänään kolea ja kenties sateinen ilta luvassa. Tämä tietää Kirille hyvää. Lisäksi odotettavissa on vähäjuoksuinen ottelu. Lähdetään rohkeasti hakemaan Kirin voittoa ja alle 10,5 juoksua.

Kiri ML 1,90

Alle 10,5 juoksua 1,72

Tästä messiin Nordicbetin tarjoamiin kohteisiin

Kuvat: Juha Levonen

Twitter: @JKainu