Superpesisennakko: Taistelu pudotuspelipaikoista käy kiivaana

Superpesiksessä pelataan jälleen viiden ottelun kierros. Keskikasti käy kiivasta taistelua sijoista 3-9.

Kouvola-Koskenkorva

Kouvola on hiipunut hyvän alkukauden jälkeen sijalle 9. ja tämä tietäisi sitä, että Mikko Hylkilän johtama joukkue jäisi viimeisenä ulos pudotuspeleistä. Joukkue kärsi edellisessä ottelussa karvaan tappion Kankaanpäässä, kun hyvän avausjakson jälkeen joukkue hävisi toisen jakson sekä supervuoron. Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa käytiin ikäviäkin keskusteluja pelin tuomaritoiminnasta. Kouvolan alamäen suurimpana syynä on alkukaudesta loistavasti toimineen sisäpelin puuroutuminen. Kärki Mäentausta-Rytkönen-Lammila pelaavat tällä hetkellä heikoilla prosenteilla ja pääkotiuttajat eivät saa tarpeeksi tilanteita. Tämän pitää osa-alueen tulee parantua, mikäli Kopla haluaa vastata hurjassa lyöntivireessä olevalle Koskenkorvalle. Olisiko aika vaihtaa minunkin kritisoima Juho Hacklin takaisin kärkeen? Koplalle erityismaininta kauden aikana piristyneestä markkinointi- ja some-meiningistä! #koplamme

Koskenkorva on yllättänyt positiivisesti ainakin allekirjoittaneen ja varmaan monet muutkin. Joukkueen lento ei ota loppuakseen, vaikka edellisessä ottelussa tulikin Kiteeltä 1-2 tukkaan. Kärki pelaa loistavasti ja kuumat Dahlström-Mahlamäki lyö miestä kotiin kovilla prosenteilla. Kossun kärki Jouni Koskela on koko sarjan etenijätilastossa jo sijalla 4., vaikka hän ei ole pelannut koko kautta piikissä. Mihin jäi miehen Itä-Länsi kutsu? Herätys! Koskelan ohella päävaihtajaksi itsensä lyönyt Antti Pukkinen on jäätävässä iskussa. Mies ei sula ulkona ja sisällä 100:n kärkilyönnin raja on mennyt jo rikki. Koko sarjassa toiseksi eniten 1-2 –vaihtoja heti Mikko Kanalan jälkeen, joten tämäkin mies olisi ansainnut kutsun arvo-otteluun.

Ottelun ratkaisu:

Kouvolalla on mahdollisuus kotikentällään voittoon, mutta se tarkoittaa sitä, että ulkopelin on eliminoitava Kossun terävä kärki, jotta lyöjämörssärit jäisivät mahdollisimman vähille 3-tilanteille. Koplan lyöjämiesten Toivola-Toikka-Meriläinen on myös parannettava kotiutusprosentteja. Veikkaan, että täänän Kouvolassa nähdään supervuoro.

Tuulettaako Juho Hacklin tänään? Kuva: Juha Levonen

Tuulettaako Juho Hacklin tänään? Kuva: Juha Levonen

Seinäjoki-Sotkamo

Seinäjoki pystyi viime ottelussa heikon ensimmäisen jakson jälkeen lyömään Vimpelin vieraskentällä hienosti lukemin 1-2. Joukkue on pystynyt lyhyen ajan sisään voittamaan sekä Vimpelin että Sotkamon ja tämä antaa varmasti lisää itseluottamusta loppukautta kohden. Sami-Petteri Kivimäki on saanut vihdoin sairastuvan tyhjemmäksi ja tämän ansiosta peli rullaa. Veli-Pekka Yli-Hirvelä vetää hirveillä prosenteilla kentälle – 13 peliä ja kentällemenot 59/71 83%. Ilari Siutla ja Ville-Pekka Jokinen vievät miestä eteenpäin kiitettävästi ja Jukka-Pekka Vainionpää lyö miestä kotiin, joten menestysresepti on valmis. Vielä, kun numerolla neljä pelaava Tero Viinamäki saadaan täyteen latinkiin loukkaantumisen jäljiltä, on Seinäjoki valmis menestymään ja haastamaan Sotkamon tänään. Hylkilän Mikko tänään poissa seinäjokelaisten kokoonpanosta, joten tämä syö hieman joukkueen kotiutusvoimaa.

Edellisessä ottelussa Sotkamon kultajunalle kävi työtapaturma Kiriä vastaan, kun kun sarjan jumbo Jyväskylän Kiri taisteli Hiukassa toisen jakson tasapeliin. Joukkue johtaa sarjaa jo seitsemän pisteen erolla Vimpeliin, tosin Veto on pelannut yhden ottelun sotkamolaisia vähemmän. Jymyn kärki alkaa jälleen toimia pienen suvantovaiheen jälkeen, kun kauden kärkenä aloittanut Jere Vikström tuotiin takaisin numerolle 1. ja Niilo Piiponniemi raastaa numerolla 6, ja Niko Korhonen-Hartikainen ovat parantaneet vaihtopelaamistaan. Erityismaininta edellisessä ottelussa ensimmäisen Superin ottelun pelanneelle Patrik Wahlstenille, joka löi heti kaksi juoksua.

Ottelun ratkaisu:

Seinäjoki taistelee tosissaan ottelun voitosta. Itä-Länsi kaupunkiin on luvattu sadetta ja ukkosia, joten pomput jäävät tänään lyömäti. Kuinka lyöjämiehet Roope Korhonen ja Jukkis Vainionpää saavat lyötyä palloa väliin? Mitä kikkoja Mikko Korhonen keksii Velpen pysäyttämiseksi? Veikkaan, että tässäkin ottelussa nähdään supervuoro ja sen voi sitten voittaa kumpi tahansa. Sotkamon kakkospelinjohtaja Tuomas Nissisellä oli aika perinteinen menestysresepti voiton takeeksi:

Ulkopelissä ei anneta lyödä läpi ja pidetään JP Vainionpää vähissä tilannemäärissä. Sisäpelissä kokonaisvaltaisesti heti 0-tilanteesta lähtien pitää saada laadukkaita suorituksia mailan varressa.

Muut ottelut:

Jyväskylä-Vimpeli

Vimpelillä on alla yllättäen kaksi tappiota, kun se hävisi paikallisottelut Seinäjoelle ja Koskenkorvalle. Nyt on kurssi käännettävä, jottei Sotkamo karkaa ja haastajaryhmä saavuta saarikenttäläisiä. Kiri haastoi Sotkamon toisella jaksolla, joten sillä on mahdollisuus ainakin jaksovoittoon hitaalla Hippoksella, jossa Vimpeli ei pääse herkuttelemaan pompuilla. Vielä, kun Jyväskylässä sataa, on kenttä todella hidas ja tämä tietää vähäjuoksuista ottelua. Jatkaako Kirin etenijäjokeri Halsuan housumies Eetu Karhulahti kovaa virettään? Kolme edellistä ottelua ja mies on takonut tauluun 18/19 kärkkärit, vaikka kaveri jaksaa lyödä juuri ja juuri yli polttolinjan. Kirin kapteeninvaihto on selvästi vapauttanut Karhulahden ja hän voi keskittyä nyt tyylikkäisiin kentällemenoihin. Kiri saa sairastuvalta vihdoin toivotun miehen jokeripaitaan, kun selkävammasta Hannu Kiukkonen on pitkästä aikaa joukkueen kokoonpanossa.

Kitee-Kankaanpää

Kitee on paininut Toni Laakson loukkaantumisen kanssa. Laakso tänään jälleen jokerina, joten siinä on KaMan aihio. Kitee haki sunnuntaina tärkeän voiton Koskenkorvasta superin jälkeen 1-2, ja jos miehet ovat tänään terveinä, pitäisi voitto piskuisesta KaMasta irrota kotikentällä. Kankaanpää on kuitenkin valmis haastamaan Kiteen. Joukkue voitti Kouvolan ja janoaa jälleen lisäpisteitä. JP Karttunen saa joukkueestaan maksimin irti illasta toiseen, joten KiPan voitto ei ole kirkossa kuulutettu.

Hyvinkää-Alajärvi

Hyvinkää haki ensimmäisen kolmen pisteen voiton Raahesta moneen vuoteen, kun se kaatoi heikossa vireessä olevan Raahen selvästi 0-2 (3-7, 0-4). Tahkon kannalta ilahduttavaa oli joukkueen ulkopeli, joka alkaa parantua pienten muutosten johdosta. Sisäpeliä muokattiin myös Teemu Nikkasen loukkaantumisen takia ja joukkue pelaa nyt pidemmällä kärjellä. Tämä taktiikka on toiminut ihan mukiin menevästi ja Hyvinkään luulisi tänään voittavan Alajärven selkeästi. Jotain tästä kesästä on kuitenkin opittu, eikä mikään ottelu ole kirkossa kuulutettu, ennen kuin tuomari viheltää kolmesti pilliin ottelun loppumisen merkiksi. Alajärvi oli viime viikolla Jyväskylässä surkea, kun esimerkiksi lyöjäjokeri Ismo Ankkuri ei osunut ottelussa kuin kerran kunnolla palloon ja tuloksena oli myös ajoista yksi puhdas huti. Tänään mies ei ole edes alajärveläisten kokoonpanossa, loukkaantuminen vai hyllytys? Matti Iivarinen sai kuitenkin kasattua miehistönsä Joensuu-kamppailuun lauantaille ja tuloksena hieno toisen jakson 8-2 voitto. Joensuu vei ottelun loppujen lopuksi superissa, mutta tärkeä piste alajärveläisille.

Vedonlyönti:

Viime viikolla osumaprosentti oli nätti, joten eiköhän jatketa Itä-Länsi viikolla samaa rataa. Ensimmäiseksi isketään kiinni päivän varmaan. Sadekeli ja hidas Hippos, joten ilmainen raha Jyväskylä-Veto pelistä kiinnostaa. Nordicbet on lyönyt rajaksi 14,5 juoksua ja tänään Jyväskylässä nähdään maksimissaan 8-10 juoksua. Kitee-KaMa peliin uskaltaa myös lyödä alle 14,5. Kitee ei mässäile juoksuilla ja Kankaanpäältä puuttuu kotiuttajat, kun Jukka Lankinen on ollut poissa joukkueen kokoonpanosta. Lisäksi koitetaan kepillä Seinäjoki-Sotkamo X & KPL-Kossu 1 ML.

vetelin

Kuvat: Juha Levonen