Tiistain TV-ottelussa Seinäjoen JymyJussit – Pattijoen Urheilijat

Kosonen lähtee hyydyttämään Seinäjoen lyöntipeliä. (Juha Levonen)

Kosonen lähtee hyydyttämään Seinäjoen lyöntipeliä. (Juha Levonen)

Tiistaina pelataan yksi ottelu miesten Superpesiksessä. Ylempään keskikastiin tyrkyllä olevat Raahe ja Seinäjoki ottavat yhteen Seinäjoen Ilkka-areenalla.

Pattijoki suosikkina otteluun

Vuodesta toiseen mitalipeleihin itsensä tunkeva Pattijoki lähtee otteluun lievänä ennakkosuosikkina. Kärjen osalta materiaali on sekä parempi että leveämpi Seinäjokeen verrattuna. Paluun ykköskärkeen viime ottelussa tehnyt Jussi Kemilä pomputti miestä väkevästi pesänväliltä toiselle ja uskon, että myös tänään mies nähdään numerolla kolme. Paavo Pelto ja Topi Kosonen ovat olleet odotetun vahvoja ja Kemilän tulo numerolle kolme vapauttaa seuraikoni Pertti Mäkelän kotiutustehtäviin yhdessä Marko Pelkosen, Antti Korhosen ja Jarmo Viittasen kanssa.

Seinäjoella alkukausi on sujunut ailahtelevasti. Kaksi voittoa ja kaksi tappiota tililleen kirjauttaneen joukkueen peli vaatii parantamisen varaa sekä sisällä että ulkona. Lukkari Jani Viljanen ei ole mikään taikuri lautasen äärellä, mutta Mikko Vainionpää ja Joonas Eirola ovat onnistuneet paikkaamaan Viljasen puutteita etenkin vaihtotilanteissa. Vastustajat ovat saaneet paljon kotiutusyrityksiä, joten siihen nähden Seinäjoen 31 päästettyä juoksua neljään otteluun on ihan kelpo tasolla. Sisäpelissä joukkueen hitaus on ollut suurin ongelma. Yli-Hirvelän ja Siutlan saaminen pois on myös tänään Raahen ykköstavoite, ja uskon että kokenut Kosonen lukkarina voittaa pelin sisäisen taistelun JymyJussien vaihtajia vastaan ja sitä kautta luo joukkueelleen mahdollisuuden voittaa ottelu suoraan 2-0.

Edit 16.30. Yli-Hirvelä tänään ulkona Seinäjoen kokoonpanosta, joten Raahen voitto näyttää entistä todennäköisemmältä.

Kotiutus ratkaisee

Uskon, että Pattijoki tulee luomaan enemmän 3-tilanteita paremman ykköskärkensä turvin ja ottelun voiton tulee ratkaisemaan kotiutusten onnistuminen. Sekä vieraiden Pelkonen että isäntien J-P Vainionpää olivat täysin pitelemättömässä vireessä sunnuntaina. Pelkonen tylytti 1+6 lyötyä Kiriä vastaan, Vainionpää 1+5. Samat miehet tulevat olemaan myös tänään ratkaisevassa roolissa. Mikäli isännät mielivät ottelusta pisteitä saamaan, vaatii se Vainionpäältä lähes täydellistä onnistumista kotiutuspaikoissaan.

Pattijoella on kuitenkin laajempi kotiutusarsenaali, joten mielestäni on helppo nostaa vieraat ennakkosuosikiksi pienten marginaalien ottelussa.

Vedonlyönti

Tänään isketään kiinni Raahen suoraan vierasvoittoon, josta Nordicbet tarjoaa kerrointa 2.95. Parempi ulkopeli ja terävämpi ykköskärki hoitavat hommat ja suuntaamme kohti parempaa huomista vedonlyönnin suhteen.

Nelosen Ruutu+Pro -palvelu näyttää ottelun sivuillaan klo 17.45 alkaen.