TV-ottelussa kauden ensimmäinen el Klassikko – Vimpelillä karmaiseva tilasto Sotkamoa vastaan

Etelä-Suomessa päästään nauttimaan toisena päivänä putkeen huippupesäpallosta, kun Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto kohtaavat Tampereella kauden ensimmäisessä el Klassikossa. Torstaina selkeän 2-0 -voiton Hyvinkään Tahkosta napannut Jymy joutuu aivan toisenlaisen testiin, kun vastassa on neljässä edellisessä finaalissa vastassa ollut ja tällä hetkellä sarjan kärkipaikalla oleva Vimpelin Veto. Ottelu pelataan Kaupin pesäpallostadionilla klo 18 alkaen ja sen voit katsoa myös Nelonen Pro 2 -kanavalta ja Ruutu.fi -palvelusta klo 17.45 alkaen.

12-0

Vimpeli on voittanut Sotkamon Jymyn edellisen kerran 27.6.2013. Joukkueelle, jota pidettiin tähän kauteen asti Sotkamon ykköshaastajana, 12 peräkkäistä tappiota runkosarjan ja pudotuspelien ottelut mukaan lukien on käsittämätön saldo. Nyt, kahden pisteen sarjajohdon ja hirvittävän sisäpelivireen (57 juoksua neljään peliin) myötä Vedolla on loistavat mahdollisuudet pudottaa kainuulainen apina selästään.

Nimellisesti vierasjoukkueena Kampissa esiintyvällä Vimpelillä viime vuoden jälkeen joukkueessa tapahtuneet muutokset on käsitelty hyvin. Kokeneet pelaajat Sami Haapakosken johdolla ovat nousseet johtajiksi nuoremmilleen, ja työ on kantanut tähän mennessä hedelmää tappiottoman kauden muodossa. Perjantaihin Veto saapuu allaan selkeä 2-0 (8-2, 4-2) -voitto Jymyn ykköshaastajasta Joensuusta, ja joukkue pääsee haastamaan Sotkamoa terveenä.

Jymy joutuu edelleen tulemaan ulkopelissä toimeen ilman Antti Hartikaista ja Kosti Rautiaista, mutta se ei ole joukkueen menoa haitannut. Hyvän sisäpelijoukkueen maineessa oleva Tahko pidettiin yhdessä juoksussa ja kuudessa kolmostilanteessa erinomaisessa kelissä pelatussa ottelussa Helsingissä. Juha Korhosen kunnari tyhjään kenttään jäikin ainoaksi tahraksi Jymyn muuten täydellisessä torstaissa.

Odotettavissa juoksurikas ottelu

Vimpelin sisäpelikoneisto on marssinut näyttävästi ottelusta toiseen ja tehnyt reikäjuustoa niin Seinäjoen, Joensuun kuin Alajärvenkin ulkokentästä. Sotkamo ei ole samanlaisia ilotuksia järjestänyt, mutta on sekin tehtaillut keskimäärin karvan verran alle yhdeksän juoksua ottelua kohden.

Kun vastassa on kaksi näinkin kovaa sisäpelijoukkuetta, ratkaisut tulevat löytymään ulkopelistä ja sen pitävyydestä. Kummalla joukkueella sitten on parempi yhdeksikkö? Vastaus on Sotkamo. Joukkueen etukenttäpelaaminen ja lukkarityöskentely on parasta Suomessa, mikä pakottaa illasta toiseen vastustajat hakemaan heikommalla prosentilla onnistuvia kovia vaihtolyöntiratkaisuja.

Muun yhdeksikön osalta ei hirveästi eroja ole, tai Vimpeli on jopa tällä hetkellä edellä sekä linjassa että koppareissa. Joten mikäli Janne Heimonen ja Tuomo Lönnmark saavat Jymyä kuriin vaihtotilanteissa, Vedolla on mahdollisuutensa.

Vimpeli voittaa, jos sarjan paras kärkinelikko pystyy pelaamaan omalla tasollaan ja lyöjäjokerit jatkavat hurjaa virettään. Etenkin Henri Puputilla on ollut omat ongelmansa Toni Kohosta vastaan.

Sotkamo voittaa, jos se saa sotkettua Vedon kärjen peliä eikä päästä läpilyöntejä. Yksittäisillä juoksuilla Sotkamoa on miltei mahdoton kaataa.

Veikkauksemme: Vimpeli katkaisee karmaisevan tappiokierteensä Sotkamoa vastaan ja vie voiton kotiutuslyöntikilpailussa. Sotkamo-Vimpeli 1-2 (2-6, 5-4, 1-1, 1-3)

Kierroksen toisessa ottelussa kohtaavat Kouvolan Pallonlyöjät ja Alajärven Ankkurit. Ottelu Kouvolassa alkaa jo klo 17.30.

Vedonlyönti

Eilen nappasimme täysin riittämättömän tuloksen, kun vain toinen kohteista osui. Jyväskylä sortui Kankaanpäätä vastaan avausjaksolla vääriin lyöntivalintoihin ja huonoon toteutukseen, ja näinpä pääkohde karahti karikolle Kirin 2-1 (4-0, 2-8, 0-1) -voittoon päättyneessä ottelussa. Kitee sentään voitti, kuten pitikin.

Illan Superpesisottelut ovat erittäin kinkkisiä. Klassikossa voi käydä miten vain, ja lähdemme rakentamaan peliä hyvän kelin ja iloisen lyöntipelin kautta.

Ykkösestä nappaamme mukaan murskaavassa kunnossa olevan Kempeleen Kirin vierasvoiton, naisten puolelta Rauma kouluttaa Poria kotikentällään.

Vetovalinnat:
Superpesis, miehet: Sotkamo-Vimpeli yli 12.5 juoksu, 1.72. 4 yks.
Ykkönen: Ulvila-Kempele 2, 1.80. 2 yks
Superpesis, naiset: Rauma-Pori 1, 1.90. 3 yks.

Pelikassa otti eilen hivenen osumaa, mutta koko kauden saldo näyttää +4,1 yksikköä, ja palautusprosenttikin hieman plussalla (103,7). Tänään osuu kaikki!

Kuva: All Over Press