Vimpelin ja Joensuun välillä sota – Kumpi vie toisen kamppailun?

Vimpelin ja Joensuun Superpesiksen välieräparissa ei tunnetta puutu. Vimpeli vei ensimmäisen todella korkeatasoiseksi nousseen ottelun tiukasti 1-0 (4-3, 2-2) eikä ottelusta tunnetta puuttunut. Homma eskaloitui lopulta homotteluun molemmin puolin.

Case closed?

Ensimmäisen ottelun toisella jaksolla Vimpelin Henri Puputti löi surkean lyöntivuoron ja vain hetki tästä hän homotteli syöttötuomari Jussi-Pekka Anttilaa. Tuloksena keltainen kortti Puputille. Puppe pyysi julkisesti anteeksi Anttilalta Pesäpalloliiton sivuilla ja totesi, että hän oli pyytänyt myös heti ottelun tuoksinassa anteeksi syöttötuomarilta. Tämän olisi voinut jättää tähän, mutta JoMa oli eri mieltä. Seuran viestintätiimi sai ihmeellisen aivopierun ja julkaisi ottelun jälkeisenä päivänä Facebookissa mm. homoja syrjivän viestin. Tarkoituksena oli hämmentää Vimpeliä tulevaa ottelua varten, mutta metsään meni. Itse en tästä enää tästä enempää jaksa jauhaa ja toivottavasti perjantain toisessa ottelussa tämä on unohdettu joukkueiden välillä. Pelottaa mitä joensuulaisyleisö keksii tulisieluisen Puputin varalle.

Loistavaa pesistä

Joukkueiden ensimmäinen ottelu oli loistavaa pesistä, joka jäi homogaten varjoon. Joensuu siirtyi heti ottelun alussa 0-2 johtoon pelinjohtaja Janne Vuorisen loistavan pelisilmän ansiosta. JoMa oli tullut Vimpeliin henkisesti todella kovalla ja ennen kaikkea oikealla latauksella. Vimpelin ykköspalkittu Janne Mäkelä oli kuitenkin eri mieltä ja ratkaisi ensimmäisen jakson loistavilla lyönneillään.

Toisella jaksolla Vimpeli näytti menevän ottelun voittoon, kun se johti kolmen vuoroparin jälkeen jaksoa 1-0. Joensuun kakkoskärki rakenteli hienosti neljännen aloittavalla ajolähdön ja lyöjäjokerit Joukainen-Niemi löivät tarvittavat kaksi juoksua. Vimpeli tuli omalle tasoittavalleen hakemaan sitä yhtä tarvittavaa juoksua. Vimpelin kakkoskärki näpäytti allekirjoittanutta, kun se Perttu Hautalan huikealla yksilösuorituksella rakensi palottoman ajolähdön jokerikaksikkolle Rantalahti-Mäkelälle. Pojat eivät saaneet lyötyä miestä kotiin ja kahden palon tilanteessa lyömään tuli ottelussa ensimmäistä kertaa Vedon numero 9 Severi Lassila. Nuori poika löi Hautalan kotiin ja Vimpelille ensimmäinen otteluvoitto.

Arvio:

Joensuu osoitti ensimmäisessä ottelussa, että se pystyy haastamaan Vimpelin myös sen omalla kotikentällään. Ulkopeli sai hyvin kuriin Vimpelin ykköskärjen, kun Vedon ykköskärjen onnistumisprosentit olivat 50 %:n luokkaa. Joensuu pelasi omassa kokoonpanossaan hieman riskipeliä, jota tosin pudotuspeleissä tulee pelatakin, kun lähes koko kauden jokerina pelannut Lauri Kivinen tuotiin ysikköön. Ulkopelissä Kivinen pelasi linjassa ihan ok, mutta sisäpelissä on vielä petrattavaa. Numerolla kaksi lyövä Tuomas Jussila on iskussa, mutta Kivisen on rakennettava palottomia ajolähtöjä Joensuun kolmelle kuninkaalle. Vimpelin lukkari Hannu Huuskonen jäi Joensuun lukkari Mika Väisäsen jalkoihin. Huuskosen 1-tilanteen pelaaminen vaatii huomattavasti parannusta. Väisänen taas saattoi olla hieman hajulla Vedon merkistä ja ilmeisesti Vimpelin pelinjohtaja Jussi Järvinen hieman muutti joukkueensa merkkiä ensimmäisen ottelun toiselle jaksolle.

Turpakäräjiltä tuskin perjantainakaan säästytään. Kannattaa kuunnella erityisesti Joensuun kaaripeliä, jossa Huuskonen saa perinteisen 60 minuutin paineen. Kiero savolainen Jonne Kemppainen räksyttää jatkuvalla syötöllä Huuskoselle leveää savon murretta, eikä tuhtatpäinen Mehtimäen yleisö anna tänään mitään armoa Vedolle. Tuskinpa vimpeliläiset tyytyvät tässäkään taistossa kuuntelijan rooliin.

Jos joku on varmaa, niin se että tänään nähdään myös mahtava pesäpallo ottelu, jonka Joensuu vie lopulta 2-1.

Ottelu suorana Nelonen Prolta ja Ruutu.fi:stä.

Kuva: Juha Levonen