EräViikingit jysäytti pommin – Kailiala supertrion kolmas lenkki

Salibandyliigassa tapahtuu, vaikka kausi ei vielä olekaan käynnissä. Siirtomarkkinat käyvät kuumana ja pelaajia liikkuu seuroista toisiin. On myös pelaajia, jotka ovat varmojen lähteiden mukaan siirtymässä muihin seuroihin. Yksi näistä pelaajista oli Viikinkejä viime kaudella edustanut Miko Kailiala.

– Fuusio tuli maaliskuussa todella puun takaa ja tuntui pitkän aikaa todella pahalta, Kailiala kommentoi tuntojaan Erän ja Viikinkien fuusiouutisen ajalta.

 

Miko Kailiala ratkoo pelejä tulevalla kaudella EräViikinkien paidassa.

Miko Kailiala ratkoo pelejä tulevalla kaudella EräViikinkien paidassa. (Kuva: Juhani Järvenpää)

Media piti hyvin varmana, että miehen ura ei jatku uudessa EräViikinkien joukkueessa. Miestä vietiin milloin TPS:n riveihin ja milloin Oilersin riveihin. Perjantaina jysähti lopulta pommi, mikä laittoi huhuille pisteen. Miko Kailiala tulee pelaamaan tulevalla kaudella siellä, missä hänen vähiten odotettiin pelaavan, EräViikingeissä.

– Päätös oli todella vaikea, mutta kyllä EräViikingit tarjoaa kokonaisvaltaisesti parhaimman paketin, Kailiala viestitti.

Vaikka miehen ajatukset olivat fuusioitumisen aikoihin maissa pitkäänkin, niin ajan kanssa maaliahneen hyökkääjän mieli muuttui. Osana päätöstä oli myös se, että EräViikingit on rakentamassa erittäin kovatasoista joukkuetta.

– Joukkuehan tulee olemaan jo ensi kaudella äärimmäisen kova ja taustaorganisaatio on varmuudella huippuluokkaa, Kailiala vahvisti.

Vaarallisin ketju kasassa

EräViikinkien tiedotteen perusteella Kailialaa tullaan sovittelemaan ketjuun, josta tulee todennäköisesti koko liigan paras kenttä. Rinnalleen turun murretta puhuva Kailiala saa maajoukkuehyökkääjät Jani Kukkolan ja Lauri Kapasen.

Kailiala tuulettelee jatkossa Kapasen ja Kukkolan kanssa EräViikingeissä. (Kuva: Salibandyliiga)

Kailiala tuulettelee jatkossa Kapasen ja Kukkolan kanssa EräViikingeissä. (Kuva: Salibandyliiga)

– Hän muodostaa yhdessä Kukkolan ja Kapasen kanssa ehkä jopa liigan vaarallisimman hyökkäysketjun, EräViikinkien manageri Kurt Westerlund myhäili.

Joukkueeseen on jo nyt julkistettu pelkästään maajoukkueessa pelaavia tai maajoukkueen ovia kolkuttelevia pelaajia. Jos trendi jatkuu samanlaisena, niin tulossa on varmasti ennennäkemättömän kova joukkue, joka Kukkolan sanoin taistelee mestaruudesta.

– Pelkästään joukkueen lajiharjoitukset tulevat olemaan tasolla, joka väkisinkin kehittää pelaajana, Kailiala tietää.

– Sama tilanne oli itselläni silloin, kun tulin kolme vuotta sitten Viikinkeihin. Treenit oli usein kovempia kuin pelit ja jos halusi pärjätä, niin joka kerta piti antaa sadan prosentin suoritus. Se on asia, mitä odotan vesikielellä, Kailiala myönsi.

Miko Kailiala vietti kolme vuotta kestomenestyjä Viikinkien riveissä. Koko 2000-luvun Viikingit oli sarjaa hallinnut joukkue ja mestaruuksia tuli joka kevät, mutta Kailialan aikana niitä ei enää tullut.

– Mestaruus on se mitä tässä janotaan ja odotan, että meillä tulee olemaan erittäin kilpailukykyinen joukkue jalkeilla, Kailiala päätti.

Kansikuva: Juhani Järvenpää