Kasvaako Salibandyliigan kiinnostus Mika Kohosen myötä?

Kaksi viikkoa sitten kuultiin jymypaukku Salibandyliigasta, kun ravintola Palacen kabinettitiloissa pidettiin tiedotustilaisuus. Tiedotustilaisuuden anti oli se, että huikean uran Ruotsissa tehnyt ja monta vuotta ammatikseen salibandya pelannut Mika Kohonen palaa kotimaan kentille. Tulevalla kaudella mies pukee SPV:n punaisen asun päällensä ja pelaa pitkän tauon jälkeen yhdessä veljensä Mikko Kohosen kanssa.

Faneille.comin salibandyn asiantuntija, Sveitsissä pelaava Janne Kainulainen, millainen vaikutus Kohosella on liiga salibandyyn?

Sveitsissä pelaava asiantuntijamme Janne Kainulainen arvioi Mika Kohosen paluuta (Salibandyliiga)

Sveitsissä pelaava asiantuntijamme Janne Kainulainen arvioi Mika Kohosen paluuta (Salibandyliiga)

Vanhempi Kohonen tuo todella ison lisän suomalaiseen salibandyyn. Sarjan kiinnostus ja tunnettuus kasvaa varmasti ainakin lajipiireissä, nähtäväksi jää millainen vaikutus vaajakoskelaisella on lajin ulkopuolisiin urheiluihmisiin. Kiinnostaako salibandy nyt esim. futisihmisiä enemmän Kohosen tulon takia? Tuskinpa.

Onko vaikutus ainoastaan pelillisellä puolella vai uskotko hänestä olevan myös markkinoinnilista hyötyä Salibandyliigalle?

Onhan Kohosen kautta mahdollisuus brändätä Salibandyliiga aivan uudelle levelille. Toivottavasti Salibandyliitto osaa hyödyntää tämän jalokiven myös markkinoinnissaan. Ja uskon, että näin myös käy.

Näkyykö Kohosen paluu katsomoissa myös muualla kuin Seinäjoella?

Aivan varmasti näkyy. Kaikkien aikojen salibandypelaajaa tullaan katsomaan varmasti sankoin joukoin lähes kaikilla paikkakunnilla. Toivottavasti myös muut seurat markkinoivat kotiotteluitaan Kohosen kautta, koska vastaavanlaista pelaajaa ei tulla hetkeen näkemään Suomen kentillä.

Mitä Kohonen tuo lisää SPV:hen?

Ensinnäkin täytyy nostaa hattua SPV:n suuntaan ja varsinkin Tommy Koposelle. Kolmenkertainen Suomen mestari ja mr. SPV on tällä hetkellä kenties koko Suomen kovin salibandyvalmentaja ja –manageri.

Pelillisesti Kohonen tuo joukkueeseen paljonkin. Mielenkiintoista nähdä istutetaanko Mihu ykkösen keskelle vai puolustajaksi Juha Kivilehdon jättämälle tontille. En näkisi tätä viimeistä vaihtoehtoa ollenkaan huonona vaihtoehtona SPV:n kannalta. Toisaalta SPV:n monivuotinen ykkössentteri Janne Hulmi ei jatka joukkueessa, joten Mihu aloittanee ainakin ykkösen keskellä veljensä Mikon ja Sami Kosken rinnalla.

Kohosen erikoistilannepelaaminen tuo ensi kaudella SPV:lle monta tärkeää pistettä ja varsinkin pudotuspeleissä tämä näkyy positiivisena asiana seinäjokelaisten menestysmahdollisuuksissa. Lisäksi miehen kokemus tuo todella suuren lisän Koposen valmennustiimiin.

Ainoana uhkakuvana Mikan kohdalla näen sen, miten hän sopeutuu suomalaiseen nopeaan vastahyökkäspelaamiseen perustuvaan salibandyyn, kun Ruotsissa peli perustetaan pitkään hyökkäyspelaamiseen. Riittääkö jalka puolustamaan esimerkiksi Happeen nopeita hyökkäyksiä ja miten hänen pelityylinsä muuttaa SPV:n vahvaa kääntöpelaamista?

Onko Kohosen tulon myötä SPV:llä nyt sellainen pelaajisto, jota kukaan ei voi haastaa?

Totta kai voi haastaa, mutta pahalta näyttää muiden seurojen kannalta, kun katsoo tällä hetkellä joukkueiden kokoonpanoja. Moni joukkue on rakennusvaiheessa ja SPV lähtee kyllä kauteen selvänä ennakkosuosikkina voittamisen kulttuurin ja materiaalinsa turvin.