Mielenkiintoinen kokeilu salibandyn Finnkampenissa – Tuomarit samasta maasta

Suomi ja Ruotsi kohtasivat toisensa perinteisessä salibandyn Finnkampenissa viikonloppuna. Joukkueet kohtasivat ensin toisensa Uumajassa Ruotsissa ja sitten Vantaalla Suomessa. Pisteitä kerättiin niin miesten välisistä otteluista kuin naisten välisistä kamppailuista. Kokonaistuloksissa Ruotsi oli parempi pistein 9-3.

Miesten otteluissa nähtiin mielenkiintoinen kokeilu, kun erotuomarit tulivat siitä maasta missä pelattiin. Uumajassa ottelua vihelsivät ruotsalaistuomarit, kun taas Vantaalla tuleen pääsivät suomalaistuomarit.

Tällä kertaa suomalaistuomarit eivät antaneet rankkaria

Tällä kertaa suomalaistuomarit eivät antaneet rankkaria

– Ihan hyvin, tuntui ainakin, että täällä Suomessa suomalaistuomarit olivat ihan ok, Ruotsin päävalmentaja Jan-Erik Vaara kommentoi.

– Ei sillä ottelun lopputulokseen ollut mitään merkitystä, Suomen päävalmentaja Petri Kettunen näki.

Jotain erojakin Kettunen tuomareiden toiminnassa huomasi.

– Ruotsalaiset tuomarit vihelsivät ehkä hieman tarkemmalla linjalla kuin nyt Suomessa. Mielestäni olivat laadukkaita vetoja kummaltakin tuomariparilta, mikä on näissä huippupeleissä Ruotsin kanssa se oleellinen asia, Kettunen mietti.

Monesti salibandyn loppuotteluissa on kritisoitu tuomareiden tekemisiä, kun tuomariparit ovat olleet maista, joissa työskentely ei ole niin kehittynyt kuin Suomessa ja Ruotsissa. Ajatuksia siitä, että MM-kisoissa voisi viheltää tuomaripari samasta maasta, on herätelty ilmoille.

– En näe estettä, miksi se ei voisi kisoissa toimia. Toimiihan tuo jääkiekossakin, kun kanadalaiset ja jenkit pelaavat olympiafinaalissa, niin siellä on kanadalaiset tuomarit, Kettunen vakuutti.

– Parhaat joukkueet kun on askissa, niin parhaat tuomaritkin voisivat olla askissa.

Voisiko sitten MM-finaalissa Suomi-Ruotsi viheltää ruotsalainen tuomaripari?

– En mä usko, että se ottelun lopputulokseen vaikuttaisi, Kettunen päätti.

Kuvat: Anssi Koskinen / Salibandyliiga