Naissalibandyä huipulta – suomen kielellä!

Ruotsin salibandyliigaa (Svenska Superligan) pelaava Rönnby Tigers, viralliselta nimeltään Rönnby Västerås IBK, tekee tänään uuden aluevaltauksen. Joukkue aloittaa otteluidensa nettilähetykset suomen kielellä selostettuna. Aiemmin saatavilla on ollut vain Ruotsin kieli. Rönnby Tigersin riveissä pelaa muutama suomalainen tähtipelaaja. Sen lisäksi joukkueen taustalta löytyy useita suomea puhuvia henkilöitä.

SSL :n ”suomalaisjoukkue”

Rönnby Tigers on Västeråsissa majaansa pitävä ruotsalainen puoliammattilaisjoukkue, jossa pelaa muutama suomalainen salibandytähti. Suomen maajoukkueen mukana joulukuun Tampereen MM-kisoissa olleet My Kippilä ja Laura Loisa ovat joukkueensa avainpelaajia. Myös kotikisat sohvalta polvivamman takia seurannut Mira Wickman olisi terveenä ollut Suomen maajoukkueen mukana.

Rönnby Tigersissä on aikojen saatossa pelannut myös monta muuta suomalaista pelaajaa. Muun muassa Maiju Merikanto, Elisa Piispa, Anna Vartianen, Annuka Virnes ja Janna Ahonen. Rönnby Tigersissa toimii useita äidinkielenään suomea puhuvia eri asemissa, kuten hallituksessa, joukkueenjohtajina sekä urheilu- ja tapahtumaryhmissä. He kaikki, samoin kuin Rönnbyn suomalaispelaajat, haluavat tarjota suomalaisyleisölle ruotsalaista huippusalibandya.

Svenska Superligan – salibandyn ”NHL”

Ruotsin Salibandyliiga on maailman kovatasoisin niin miesten kuin naistenkin salibandyssä. Isoimmat rahat, suurimmat fanimäärät ja kiinnostus salibandyä kohtaan ovat Ruotsin maaperällä omassa luokassaan. Onneksi myös Suomessa – ainakin Classic – on herännyt monipuolistamaan ottelutapahtumia ja saamaan halliin faneja enemmän. Moni suomalainen naissalibandyn huippupelaaja käy ainakin kerran urallaan pelaamassa Ruotsissa. Toinen suomalaisten suosiossa oleva salibandymaa on Sveitsi ja varsinkin Piranha Churin joukkue.

Faktat ottelusta ja arvio

Ottelussa toisensa kohtaavat runkosarjassa toisena oleva Pixxbo IBK ja kuudetta paikkaa hallussaan pitävä Rönnby Tigers. Pixxbon puolustuspeli on sujunut kauden aikana tilastojen valossa maagisesti. Joukkueella on sarjan vähiten päästettyjä maaleja 18 maalin erolla seuraavaan. Joukkue ei tule varmasti montaa maalia taaksensa päästämään. Rönnbyn tilastot ovat keskikastissa parhaat. Maaliero plussan puolella 23 maalin verran. Vedonlyönnin puolella Rönnbyn voitolle tarjotaan noin kolmosen kerrointa.

Pixxbon puolustusta on erittäin vaikea murtaa, mutta näkisin, että Rönnbyllä on hyvänä päivänä siihen täydet mahdollisuudet. Yksikin maali riittää voittoon. Uskon kuitenkin, että pelistä tulee hieman runsasmaalisempi.

Rönnby Vesterås IBK:

Ruotsin mestari 2007, 2010 ja 2013
Ruotsin liigan hopeaa 2006 ja 2015
Champions Cupin mestari 2013

Ottelua voi seurata tänään kello 16.45 alkaen. Ottelun katseluoikeus maksaa noin 6 euroa. Ottelun selostaa Mikko Piiri ja Mira Wickman.

Nettilähetyksen osoite: http://sslplay.sportsground.tv/ronnby/player/carousel/5986
Rönnby Tigersin kotisivut: http://www.ronnby.se/
Rönnby Tigers FB-sivu: https://www.facebook.com/RonnbyTigers/

Kansikuva: All Over Press