Salibandyliigan runkosarja huipentuu

Pystyykö Classic pitämään kärkipaikkansa? Kuva: Anssi Koskinen

Pystyykö Classic pitämään kärkipaikkansa? Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyliigan runkosarja huipentuu perjantaina pelattavaan viimeiseen kierrokseen. Viimeisellä kierroksella on vielä kovat panokset, kun sijat 1-4 ovat täysin auki. Parhaimmassa tai pahimmassa tapauksessa runkosarjan voittaja ratkaistaan maalierolla. Kahdeksan playoff-joukkuetta on selvillä, mutta myös sijat 6-8 ovat auki. Toisaalta näillä sijoilla ei ole suurta merkitystä, koska runkosarjan 1-4 sijoittuneet joukkueet saavat valita tiistaina järjestettävässä tilaisuudessa itselleen playoff-vastustajansa sijoille 5-8 sijoittuneista joukkueista. OLS ja Nokian KRP pelaavat tärkeän keskinäisen ottelun sijoista 12. ja 13., jossa ratkaistaan karsintojen kotietu. Myös pistepörssin voittaja on vielä auki.

Salibandyliigan kärki 25 ottelun jälkeen:

1. Classic pisteet 39, maaliero +70

2. SSV pisteet 39, maaliero +59

3. Happee pisteet 38, maaliero +69

4. SPV pisteet 38, maaliero +63

————

Viimeinen kierros:

SPV-Classic

Erä-Happee

SSV-NST

Jyväskylän Happee ja helsinkiläinen SSV ovat ennakkosuosikkeja omissa otteluissaan ja heidän oletetaan voittavan kyseiset ottelunsa. Suurin mielenkiinto kohdistuu SPV:n ja Classicin keskenäiseen otteluun. Koko kauden runkosarjaa hallinnut Classic voi vielä tappiolla tippua sijalle 4., jonka kaikki kärkijoukkueet pyrkivät välttämään. Neljäs sija tietäisi puolivälierissä Esport Oilersin kohtaamista, joka on tällä hetkellä erittäin hyvässä lennossa kaataen edellisessä ottelussa selvästi Happeen. Classicilla runkosarjan voitto on kuitenkin omissa käsissä. Voitolla he juhlivat runkosarjan voittoa.

Räksyttäjä Kiviranta nauttii kevään peleistä. Kuva: Anssi Koskinen

SPV:n oma ajokoira Tuukka Kiviranta nauttii kevään peleistä. Kuva: Anssi Koskinen

Classic ja SPV ovat herättäneet vuosien saatossa toisissaan jopa vihaa. Joukkueet ovat kohdanneet kolmen vuoden sisällä kahdesti Salibandyliigan välierissä ja molemmilla kerroilla SPV on harjannut tiensä finaaleihin. Tämän vuoden ensimmäisessä runkosarjan kohtaamisessa vanhat riitapukarit Tuukka Kiviranta ja Mika Savolainen ottivat jälleen yhteen ja seurauksena Savolainen sai useamman ottelun pelikiellon.  SPV voitti tuon kohtaamisen Tampereella lukemin 5-9. Classic kuittasi tappion Suomen Cupissa voittaen seinäjokelaiset näytöstyyliin 10-5. Kauden kolmannessa kohtaamisessa Champions Cupissa Classic jäätyi täysin ja SPV raivasi tiensä ”mestarien liigan” loppuotteluun. SPV on hieman niskan päällä saadessaan pelata kotiluolassaan.

SSV on tällä hetkellä sarjan kuumin joukkue. Kolme erittäin vahvaa kenttää ovat omaksuneet uuden pelityyliin ja hyökkäysarsenaali on nelikosta ylivoimasesti vahvin. Itä-helsinkiläiset ovat hävinneet edellisen kerran runkosarjassa joulukuussa, joten NST:n pitäisi olla viimeisellä kierroksella suupalanen. Ainoa tappio SSV:lle tämän vuoden puolella tuli Suomen Cupin finaalissa, jossa Classic korjasi potin jatkoajalla.

Happeen peli on hieman yskähdellyt ja ottelusta Tapanilan Erää vastaan tulee olemaan vieraissa varmasti tiukka. Erän peli on loksahtanut playoffien alla uomiinsa ja hyökkäyspeli on ollut varsin tehokasta. Erän heikkous on maalivahti- ja puolustuspelissä. Hyökkäyspäähän Happee pystyy tuottamaan tarvittavan määrän maalipaikkoja, mutta jyväskyläläisten tulee saada puolustus kuntoon, jotta pisteet Tapanilasta matkaisivat Jyväskylään.

Voittaako Sami Koski pistepörssin? Kuva: Anssi Koskinen

Voittaako SPV:n Sami Koski pistepörssin? Kuva: Anssi Koskinen

Pistepörssin voitosta kamppailevat SPV:n Sami Koski (35+29=64), Classicin Lassi Vänttinen (23+41=64) ja Happeen Jami Manninen (43+21=63). Koski ja Vänttinen kohtaavat toisensa ja molemmilla on nälkää voittaa sekä runkosarja että pistepörssi. Kosken hyökkäyskenttä antaa hänelle paremmat mahdollisuudet pistepörssin voittoon kuin Vänttisen kenttä. Happeen Manninen on ollut hyvässä iskussa ja hän saa hieman heikompaa puolustusta vastaan hyvän mahdollisuuden korjata pistepörssin voiton kotiin. Tasapisteissä maalit ratkaisevat ja näin ollen Manninen olisi vahvimmilla voittamaan koko pörssin. 

Näin käy:

1. SSV

2. Happee

3. SPV

4. Classic

—-

Pistepörssi:

1. Sami Koski

2. Jami Manninen

3. Lassi Vänttinen

Viimeisen kierroksen ratkaisuhetkiä pe 28.2. klo 18.00 alkaen voit seurata SPV:n ja Erän nettistreameistä.

SPV-Classic Great Playn lähetys täältä. Ottelun katsominen maksaa 5 euroa.

Erä-Happee ilmaiseksi Tapanilan Erä TV:stä täältä.

Molemmat ottelut näkyvät laadukkaina HD-lähetyksinä selostusten kera.

Classic-SPV 8.12.2013 kooste. Mukana myös Kivirannan ja Savolaisen paljon kohua herättänyt tilanne.