Tippuuko Salibandyliigan välierissä jytky?

Happeen maalivahti Eero Kosonen on torjunut joukkueensa lähelle finaalipaikkaa. Kuva: Anssi Koskinen

Happeen maalivahti Eero Kosonen on torjunut joukkueensa lähelle finaalipaikkaa. Kuva: Anssi Koskinen

Salibandyliigan välierät ovat tarjonneet jännitystä jopa koko rahan edestä. Suurin yllätys on nähty kestomenestyjä SSV:n ja Happeen ottelusarjassa, kun haastaja Happee johtaa sarjaa 2-1. Toisessa parissa Classic on voiton päässä finaalista johtaen sarjaa Oilersia vastaan 2-1. Finaaliin pääsee kolmella voitolla.

Happee on osoittanut epäilijöilleen kaapin paikan

Ennen SSV-Happee ottelusarjaa Happeen hermokontrollia ja vieraspelaamista epäiltiin isolla kädellä. Jyväskyläläiset ovat todistaneet, että pärjäävät kovassa paikassa. Otteluparissa SSV on ollut yllättäen se kumman pää ei ole kestänyt koko ottelua. Happee hävisi sarjan ensimmäisen ottelun Helsingissä selvästi 9-3 ja kaikki muut paitsi Happeen pelaajat olivat valmiita naulaamaan SSV:n finaalipaikan varmaksi. Toisessa ottelussa kotiluolassaan Hirviteatterissa pelannut Happee oli kuin toinen joukkue ja vei kamppailun 6-0. Salibandyliigan maratontaulukon ykkönen SSV oli jäänyt edellisen kerran nollille pudotuspeleissä 22 vuotta sitten. Kolmannessa kohtaamisessa Pasilassa Happee oli pitkään sillassa, mutta paranti peliä loppua kohden ja vei ottelun jatkoajalla Veli-Matti Hynysen maalilla lukemin 4-5.

SSV kaipaa hyökkäyspeliinsä tehoja erityisesti kokeneilta Juho JärviseltäHarri Forstenilta ja Mikael Järveltä, jotka ovat jääneet kahdessa edellisessä pelissä nollille. Happee ei ole hävinnyt yhtään neljästä pudotuspelistään täyteen ahdetussa kotiluolassaan Hirviteatterissa, joten kokeneella SSV:llä ei ole lauantaina helppo paikka, kun sarja on katkolla Happeelle.

Happee-SSV 4. välierä lauantaina YLEltä klo 15.40 alkaen.

Happee-SSV 6-0 2. välierä:
Classic marssimassa finaaliin

Tamperelainen runkosarjan voittaja Classic on marssimassa Salibandyliigan finaaliin ensimmäistä kertaa sitten kauden 2007-2008. Espoolainen Oilers kaatoi Classicin kotonaan toisessa ottelussa rangaistuslaukausten jälkeen, mutta Classic on ollut ottelusarjassa koko ajan askeleen espoolaisia edellä. Classic antoi kolmannessa ottelussa Oilersille myrkyvaroituksen vieden kohtaamisen Tampereella selvästi 9-3. Classicin liikkuva hyökkäys rakentelee jatkuvasti vaarallisia tilanteita Oilersin puolustuksen kiusaksi. Oilers ei ole saanut kuriin Classicin tulikuumaa kakkoskenttää, joka on tehnyt ottelusarjassa jo yhdeksän maalia kolmeen otteluun. Kakkoskentän johtotähtenä on toiminut pudotuspelien paras pelaaja A-juniori-ikäinen Sami Johansson, joka johtaa pudotuspelien pistepörssiä tehoin 12+2=14. Taustatukea Johansson on saanut koko kentälliseltä, mutta erityisesti myös A-juniori Nico Salo, on pelannut loistavat pudotuspelit. Nuori puolustaja on ottanut rohkeasti vastuuta hyökkäyspäässä iskien kahdessa edellisessä ottelussa tehot 3+1.

Lauantaina sarja on katkolla Classicille Espoossa. Oilersin tukalaa tilannetta ei helpota joukkueen kapteenin Oliver Wardin loukkaantuminen toisessa ottelussa ja mahdollinen maalivahti Tomi Ikosen loukkaantuminen edellisessä kohtaamisessa. Ikosen loukkaantuminen saattaa olla kuitenkin valmentaja Teemu Variksen mediapeliä, jonka hän osaa erittäin hyvin. Todennäköisesti Classic hakee lauantaina vierasvoiton Espoosta ja voi alkaa keskittyä tuleviin finaaleihin.

Oilers-Classic 4. välierä Tapiolan Urheiluhallissa klo 15.30 alkaen

Classic etenee finaaleihin. Kuva: Anssi Koskinen

Classic etenee finaaleihin. Kuva: Anssi Koskinen

YLE vahvasti mukana kauden ratkaisupeleissä

YLE näyttää siis lauantaina Happee-SSV 4. välierän klo 15.40 alkaen. Sunnuntaina YLEltä nähdään myös salibandyä, mutta ottelu on vielä avoinna. Mikäli molemmat ottelun menevät 5. välierään, nähdään TV:stä Classic – Oilers tai vaihtoehtoisesti siitä parista, joka mahdollisesti jatkuu vielä sunnuntaina.

Mikäli kummatkin välieräsarjat päättyvät lauantaina, sunnuntain lähetys tulee pronssiottelusta.

Finaaleissa YLE tulee mukaan toisesta finaalista lähtien näyttäen tästä eteenpäin finaalit ratkaisuun saakka. Ensimmäinen finaali näytetään YLE Areenassa.

Toimituksen pääjehut Markus ja Jesse spekuloivat salibandyn välieriä faneille.comin toisessa videopäiväkirjassa: