Jymy jyllää lopputurnaukseen

Talvellakin pelataan pesäpalloa. Hallissa, nimittäin! Ja näillä puheilla avataan pesäpallovedonlyöntikausi 2016.

Sotkamon Jymy, hallitseva viisinkertainen Suomen mestari ja ilonpilaaja ylivoimaisuudellaan ottelee Oulun Lippoa vastaan klo 13.00 alkavassa ottelussa. Ouluhalissa iskettävässä kamppailussa on mielestämme varsin erikoiset kerroinasetelmat.

Jymyn Antti Hartikainen on laulukuorossa alavartalovamman takia, mutta muuten mestareiden pitäisi saada iskukykyinen joukkue lavetille. Oulun Lipolla ei pitäisi tiettävästi olla poissaoloja.

Hartikaisen poissaolosta huolimatta vieraiden materiaali on astetta isäntiä kovempi. Vaikka Lipolla on kotietu ja se varmasti tuntee Ouluhallin metkut paremmin kuin hyvin, emme voi allekirjoittaa NordicBetin näkemystä kerroinasettelusta oikeaksi. 6.25 Lipolle, 2.85 ristille ja 1.70 Jymylle avaa pakkopelin mahdollisuuden vieraiden suuntaan.

Jymyn ulkopeli on oikeastaan jokaisella osa-alueella vieraitaan paremmalla tasolla. Vaikka Hartikainen puuttuu sisäpelistä, ei Jymy siihen kaadu. Heillä on edelleen Jani Komulaisen ja Roope Korhosen kaltaiset aseet käytössään, joten sisäpelin pyörittäminen ei liene ongelma.

Vetovihje

Jos Lipon kärki Saku HakkarainenV-P Jokinen ja Ilkka Hirvonen eivät pyörittele tilannetta aivan järkyttävän kovalla prosentilla Marko Pelkoselle, Sotkamo vie ottelun puhtaasti. Me laitamme Jymyn kokeiluun mainitulla kertoimella 1.70, arviolla 62 %. Pidetään kuitenkin panostaso maltillisena, hallipelit ovat aina hallipelejä.

Muissa peleissä tasuri vaikuttaa kiehtovimmalta vaihtoehdolta. mutta selkeä näkemyksen puuttuessa skippaamme vedot.

NordicBetin pesäpallokohteet löydät täältä!