Näin voit voittaa miljoonan Valioliiga-kierrokselta

Memphis Depay iski kaksi maalia tiistai-iltana Club Bruggen verkkoon. Jatkuuko vire myös viikonlopun Valioliiga-kierroksella? (AOP)

Rahapeliyhtiö Betsson julkaisi maanantaina uuden Betsson6 –pelin, jossa kierroksen ainoalle voittajalle on luvassa miljoonan euron potti. Veikkauksen monivetoa muistuttavassa pelissä on veikattava peräti kuuden pääsääntöisesti Valioliigasta valittavan kohteen tulokset oikein. Veikkausrivin jättäminen on ilmaista, kunhan on lyönyt yhdem vähintään 10 euron arvoisen vedon aiemmin samalla viikolla.

Voittamisen todennäköisyys tässä pelissä ei ole erityisen suuri. Jos ajatellaan, että  kukin joukkue voisi tehdä nollasta neljään maalia, tarjoaisi yksi kupongin kohde yhteensä 25 tulosvaihtoehtoa. Näin ollen oikean rivin laskennallinen todennäköisyys olisi 25 x 25 x 25 x 25 x 25 x 25 tai 48828125. Kaikkien otteluiden veikkaaminen oikein vaikuttaa mahdottomalta tehtävältä, kun todennäköisyys on noin yhden suhde 49 miljoonaan.

Onneksi  otteluiden tulokset eivät kuitenkaan ole täysin sattumanvaraisia. On hyvin epätodennäköistä, että seuraavalla kierroksella Manchester United häviäisi kotonaan Newcastlelle 0-4, 0-3 tai edes 0-2. Yhtä varmasti voidaan sulkea kaikki 3-3 tai 4-4 tulokset pois laskuista.

Viime kaudella Valioliigan otteluissa syntyi keskimäärin 2,56 maalia, joten hyvä keino rajata epätodennäköiset tulokset veikkauksen ulkopuolelle on miettiä syntyykö ottelussa yli vai alle 2,5 maalia. Mitä vähemmän kierroksella tehdään maaleja sitä suurempi on todennäköisyys saada veikkaus oikein. Esimerkiksi, jos tietäisimme varmasti, että jokaisessa kierroksen ottelussa tehtäisiin alle 2,5 maalia, löytyisi oikea rivi vain 46656 vaihtoehdon joukosta.

Omaa riviä laatiessa kannattaa ottaa avuksi 1X2-, tulos- sekä U/O –veikkauksen kiinteät kertoimet. Jokaiseen otteluun ei kuitenkaan kannata valita sitä tulosta, jolle ammattilaiset ovat laskeneet pienimmän kertoimen, koska silloin voiton osuessa kohdalle, joutuisi sen todennäköisesti jakamaan muutaman muun veikkaajan kanssa.

Kuten sanottu veikkaukseen osallistuminen ei maksa itsessään mitään, kun on vain pelannut vähintään 10 euron rivin. Unelman tavoitteleminen siis kannattaa. Kuinka mukavaa olisikaan heittää pensselit santaan, todeta pomolle, että: ”tää oli nyt tässä” ja jatkaa kesälomaa hamaan tulevaisuuteen. 

Vihjeet viikolle 1

ManU vs Newcastle

Kotijoukkue on ehdoton suosikki 70 % vähän yli todennäköisyydellä. Sergio Romero on pitänyt nollan kahdessa edellisessä pelissä. Todennäköisimmät tulokset 1-0 ja 2-0. Pelisuositus: 2-0.

Crystal Palace vs Aston Villa

Todennäköisesti Osuvimmat tulokset 1-0 ja 1-1. Palace on suosikki noin 55 % todennäköisyydellä. Villa on pelannut tiukkaa, joten tässä ottelussa on vahva alle 2,5 maalia odotus. Pelisuositus 1-0.

Leicester vs Spurs

Leicester on voittanut molemmat ottelunsa ja tehnyt niissä yhteensä kuusi maalia. Kertoimien valossa voimasuhteet on koko lailla tasan, mutta Spurs on perustasoltaan laadukkaampi joukkue. Yli 2,5 maalia todennäköisempi kuin alle. Pelisuositus 1-2

Norwich vs Stoke

Nousijajoukkue Norwich hävisi kotiavauksensa Carrow Roadilla Crystal Palacelle 3-1 ja voitti seuraavalla kierroksella surkean Sunderlandin samoin lukemin. Stoke on joukkueista vahvampi ja punnertaa voiton. Pelisuositus: 1-2.

Sunderland vs Swansea

Niukasti sarjapaikkansa säilyttäneen Sunderlandin reppuun on tehty kahdessa ottelussa seitsemän maalia. Joukkueen puolutus Younes Kaboulin johdolla paperia. Swansea sen sijaan pelannut varsin pirteästi osuen kahdesti kummassakin ottelussaan. Pelisuositus 1-3.

West Ham vs Bournemouth

Leicester palautti Arsenalin avauskierroksella yllättäneen Hammersin maanpinnalle. Nousijajoukkue Bournemouth on kärsinyt kaksi 1-0 –tappiota ja lähtee pelaa puolustusvoittoisesti myös Upton Parkilla. Pelisuositus 1-1.

Jätä avausviikon veikkauksesi tästä!