Vetonurkkaus: Kroatian kokemus liikaa nuorelle Nigerialle

Osallistu MM-futiksen viikkokisoihin – voita jopa 2500 euroa

Jalkapallon MM-kisoissa on jo täysi tohina päällä, ja lauantaina pelit saadaan käyntiin myös lohkojen C ja D osalta. Tämänviikkoinen vihjeemme löytyy kuolemanlohkoksi arvioidun D-lohkon myöhäisillan kamppailusta, jossa vastakkain ovat Kroatia ja Nigeria.

Kroatia – Nigeria: Kroatia yli 1,5 maalia (Betsafe: 2,04)

D-lohko on etukäteen ajateltuna eittämättä kisojen tasaisin lohko. Ennakkosuosikit jatkoonmenijöiksi ovat tietysti Argentiina ja Kroatia, mutta Islanti ja Nigeria pystyvät kyllä lyömään kapuloita rattaisiin.

Joukkueen sisäisestä kuohunnasta huolimatta Kroatia on selkeä ennakkosuosikki selvästi kokemattomampaa Nigeriaa vastaan. Etenkin Kroatian keskikenttä ja hyökkäys kestävät vertailun myös kisojen absoluuttiseen kärkeen. Luka Modric, Ivan Rakitic, Mario Mandzukic ja Ivan Perisic muodostavat maailmanluokan nelikon, jossa riittää taitoa ja tahtoa pelata laadukkaasti sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan.

Edellä mainitut avainpelaajat – kuten oikeastaan koko Kroatian runko – alkavat olla iältään jo kolmenkympin paremmalla puolella, joten jos joukkue halua menestyä, nyt on sen sauma.

Nigeria suoriutui MM-karsinnoista mallikkaasti, mutta viimeisimmissä harjoitusotteluissa tasoero vahvempiin joukkueisiin alkoi näkyä: viidestä viimeisestä harkkamatsista taskuun jäi yksi tasapeli ja neljä tappiota. Nigeria on liikkeellä nuorella, mutta potentiaalisella joukkueella, alkaen aina 19-vuotiaasta maalivahdista Francis Uzohosta. Mielenkiintoisia yksilöitä löytyy myös keskikentältä ja hyökkäyspäästä, mutta Super Eagles on vaikeassa lohkossa suuren haasteen edessä.

Mikäli Kroatia haluaa lunastaa odotukset ja napata paikan jatkopeleistä, on lohkon heikommilta joukkueilta pakko ottaa pisteitä. Avausottelussa siihen on sauma. Yllätysvalmista Nigeriaa vastaan emme kuitenkaan lähde lyömään Kroatian voittoa, vaan valitsemme kertoimenkin kannalta paremman vaihtoehdon: Kroatia yli 1,5 maalia. Näin vetomme uiskentelee kotiin, vaikka Nigeria nousisikin loppuminuuteilla 2–2-tasapeliin.

Vetonurkkaus on kahden urheilun ja vedonlyönnin tuoman jännityksen yhdistäneen nuoren miehen yhteisprojekti. Faneille.comissa jaamme vihjeitä perjantaisin. Seuraa meitä Instagramissa päivittäisiä vihjeitä varten! Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa myös ottaa Facebook-sivumme haltuun, ensimmäisten tykkääjien kesken arvomme 50 euroa pelirahaa!

Kansikuva: Getty Images