Perjantaina suosikit vahvoilla KHL:ssä

Aloitetaanpas uusi perinne Faneille.comissa. Kun itse betsaan kohtalaisen paljon KHL-pelejä, ajattelin että miksi en purkaisi ajatuksiani sanoiksi ja muiden kiinnostuneiden nähtäville. Tulen siis säännöllisen epäsäännöllisesti kirjoittamaan ennakoita vedonlyönnin näkökulmasta.

Lada-Jokerit, klo 18

Lada on kerännyt viidestä ottelustaan kaksi jatkoaikavoittoa, ja on itäisen konferenssin jumbosijalla. Voitot tulivat Dinamo Riikasta ja Nižnekamskista, takkiin on tullut maalierolla 6-13 SKAlta, Nižnekamskilta ja Jugralta. Kokonaismaaliero Ladalla 13-18.

Jokerit on voittanut viisi peliä kuudesta, ainoa tappio tuli kotona avausottelussa Dinamo Minksille hermostuneen esityksen jälkeen. Maaliero Jokereilla 21-14.

Kotijoukkue pääsee ehjällä rosterilla liikenteeseen, mutta materiaali on kapeahko KHL-tasolla. Hyökkäyksestä löytyy kolme KHL-tason hyökkääjää (Valuisky, Chernikov, Petrov), puolutus on isokokoinen ja hidas. Fyysisen pelin nimeen vannova Togliatti hyötyy kotikaukalonsa pienuudesta (ns. NHL-mittainen kaukalo), joten vauhtia kotiotteluissa tulee olemaan.

Jokereilta puuttuu kokoonpanosta Jere Karalahti. Maalilla aloittaa tänään Henrik Karlsson. Jani Rita ja Kurtis McLean tekevät paluun pelaavaan kokoonpanoon, sivussa Lada-ottelusta Tomi Mäki ja Semir Ben-Amor. Muutokset nostattavat aavistuksen verran kulmakarvoja, sillä Togliattia vastaan oltaisiin tarvittu Ben-Amorin ja Mäen kaltaisia työjuhtia.

Maalivahtipeli on Jokereilla parempaa. Kotijoukkueen kaksikko Ezhov-Glass ei ole vakuuttanut alkukaudesta, ja Lada on päästänyt keskimäärin 3.6 maalia per ottelu. Jokereilla vastaava lukema on 2.3. Jokerit pelaa kurinalaisemmin viisikkona ja puolustaa omaa päätään paremmin.

Kummankaan joukkueen alivoimapeli ei ole toiminut. Jokereiden 76.5 % alivoimapeli oikeuttaa sijalle 24, Ladan 79.3 % pyörii 20. sijan tietämillä. Sivuhuomio: Jokereita vastaan on tehty vain kuusi maalia tasaviisikoin. Ylivoimalla Jokerit on onnistunut selkeästi Ladaa paremmin (tehdyt maalit Jokereilla 9 (25 %), Ladalla 5, 16.1%).

Ottelun kulku: Jokerit pelaa enemmän kiekkokontrollin ja kuuluisien viivelähtöjen kautta peliä, Lada pelaa kotikaukalossaa huomattavasti suoraviivaisempaa peliä. Jokerit on tasaviisikoin vahvempi joukkue, ja mikäli joukkue ei sorry jäähyilyyn, tulee se ottelun voittamaan. Ladan tulee päästämään ottelussa vähintään kolme maalia.

Vedot: (kertoimet NordicBetin)

Jokerit -0.5 1.91
Jokerit yli 2.5 maalia 1.65
Ottelu yli 4.5 maalia 1.57 (joukkueiden peleissä nähty yhteenlaskettuna keskimäärin kuusi maalia/matsi, pieni kaukalo, paljon erikoistilannepelaamista)
(Tulosveto: Lada 1,2 – Jokerit 4,5) NordicBet tarjoaa hävitystä tulosvedosta panoksen takaisin, mikäli Jokerit tekee ottelun varsinaisen peliajan viimeisen maalin.

HK Sotši – Metallurg Magnitogorsk

Oivoi, kun tulee pitkä ilta Sotšille. Magnitogorsk on murskannut vastustajiaan läpi alkukauden maalierolla 27-7, eikä joukkueelle näytä löytyvän pysäyttäjää. Metallurgin ainoa tappio tuli Slovan Bratislavalle kotona lukemin 2-3, mutta sen jälkeen se on ottanut viisi perättäistä voittoa maalierolla 19-3. Sotši nappasi voito Sami Lepistön Avtomobilistista ja hieman yllättäen Dinamo Riikasta vieraissa, mutta kurinalaisesti puolustavia joukkueita vastaan kyyti on ollut kylmää: Jokereilta tuli vieraissa pataan 0-3 ja Kazan nöyryytti Max Wärnin ja Joonas Järvisen joukkuetta edelliskierroksella lukemin 0-5.

Magnitogorskista puhuttaessa usein unohdetaan se, miten kurinalaisesti joukkue puolustaa. Valmentaja Mike Keenan peräänkuuluttaa tiivistä viisikkopelaamista, mikä näyttää vain parantuneen viime talven ja kevään peleistä. Maalivahti Vasili Koshechkin on liigan parhaimmistoa ja hän pystyy hoitamaan joukkueellen voitot myös silloin, jos Metallurgille sattuu heikompi ilta.

Tänään en odota mitään murskajaislukemia, vaan hallittu 0-3, 1-4 -tyylinen voitto lienee lähempänä. Tasoero on kuitenkin selvä, ja kun Magnitogorskin erikoistilannepelaaminen on liigan parhaimpia, ei altavastaajalle jää juurikaan mahdollisuuksia. Kotijoukkue joutuu rikkomaan illan aikana ja tulee kuluttamaan jäähypenkkiä, jolloin tehotrio Kovar-Zaripov-Mozyakin pääsee irti.

Vedot:

Magnitogorsk 1.55
Magnitogorsk -1.5 1.90
Magnitogorsk -2.5 2.85
Ottelu alle 5.5 maalia 1.70
Sotši alle 1.5 maalia 2.35

Muut vedot

HK Vitjaz – Ak Bars Kazan

Ak Bars Kazan 1.65
Ak Bars yli 2.5 maalia 1.48
Ottelu yli 5.5 maalia  2.05

11 vetoa tipsailtu, illalla katsotaan miten osui.