Superpesiksen finaalien vedonlyöntiennakointia

Sotkamon Jymy jahtaa viidettä peräkkäistä mestaruuttaan. Kuva: SuperJymy Oy

Pesisfinaalit alkavat lauantaina ja NordicBet on avannut Vimpelin ja Sotkamon titaanien taistoon todella mielenkiintoisia H2H-kohteita. Koska kaikenlainen hevostelu ja suunsoitto kuuluu pesikseen ja pesiksen seuraamiseen, heitimme haasteen TurtleBetille ja heidän pesisniiloilleen: Kummalta löytyy enemmän tietoa ja kumpi osuu enemmän H2H-kohteita. Panoksena ei enempää eikä vähempää kuin viskipullo. Ja kiistämätön oikeus julistautua oivaltavammaksi pesistietäjäksi.

Lyödyt juoksut Henri Puputti vs. Toni Kohonen 

Pari on erittäin mielenkiintoinen. Kode laittoi runkosarjassa ennätyksensä uusiksi lyömälllä 62 (4+58) juoksua. Puputti puolestaan oli järkyttävän kovassa vireessä läpi kauden kotiutuksissa, ja iski numerolla pelaavista pelaajista eniten juoksuja, 81 (8+73). Etenkin ahtaalla Saarikentällä Puputin laaja ja kova lyöntiarsenaali pääsee oikeuksiinsa, sillä mailanvarressa ollessaan läsnä on aina läpilyönnin uhka.

Lyödyt runkosarjassa ja pudotuspeleissä (tähän saakka):
Puputti 8+73 / 2+15
Kohonen 4+58 / 0+10

Miten käy finaaleissa? Uskomme että Puputti hevostelee joko ensimmäisessä tai kolmannessa pelissä kotikentällään vähintään yhden läpilyönnin. Kohonen puolestaan ei tule iskemään palloa läpi, vaan lyö enemmänkin yhtä pinnaa kerrallaan. Samaan aikaan kotiutusvastuu kasaantuu finaaleissa enemmän ja enmmän Roope Korhoselle, kun puolestaan Puputti tullee olemaan finaaleissa Vimpelin ykköskotiuttaja. Vaikka Puputti on ollut Kohosen surullisen kuuluisassa taskussa edellisten vuosien finaaleissa, uskomme että tänä vuonna mies vapautuu aavistuksen verran enemmän ja iskee joukkueelleen juoksuja.

Screenshot 2015-09-03 16.22.04

Lyödyt juoksut Janne Mäkelä vs. Roope Korhonen 

Roope on Roope. Tulivuori, joka odottaa purkautumistaan. Rikkonainen kesä ja jalkavaivat rasittivat miestä, mutta Roopen lyöntivireen mukana Sotkamo elää tai kuolee. Uskomme Sotkamon elävän ja tulivuoren purkautuvan.

Screenshot 2015-09-03 16.10.05

Tuodut juoksut Teemu Isoketo vs. Niilo Piiponniemi

Erittäin mielenkiintoinen parivaljakko vertailupohjaksi. Tässä oikeastaan valitsemme ”helpon” Isokedon. Piiponniemellä oli vaikeuksia kentällemenossa ajoittain välieräsarjassa, kun taas Isoketo on mennyt kentälle jo 37 kertaa jatkopeleissä. Uskomme myös Isokedon selviytyvän useammin 3-pesälle kuin Piiponniemen, joten lapulle valikoituu Miniksikin kutsuttu Isoketo.

Tuodut juoksut runkosarjassa/pudotuspeleissä:
Isoketo 62/14
Piiponniemi 62/8

Screenshot 2015-09-03 21.21.53

Tuodut juoksut Mikko Kanala vs. Niko Korhonen

Etenijäkuningas Kanala saa haastajakseen hetkittäin yössä vaeltaneen Niko Korhosen. Äkkiseltään Kanala on kaksikosta ennakkosuosikki, mutta meillä on luottoa Antti Hartikaisen ja Jani Komulaisen vaihtovireeseen enemmän kuin Sami Haapakosken ja Henri Puputin tai Mikko Rantalahden vaihtolyönteihin. Gorba Korhonen pääsee kyntämään eteenpäin vikkelän Piiponniemen perässä, ja pääsee nauttimaan Kohosen ja R. Korhosen kotiutuksista. Hieman yllättäenkin lapulle valikoituu Korhonen.

Tuodut runkosarjassa/pudotuspeleissä:
Kanala 68/20
Korhonen 58/12

Screenshot 2015-09-03 21.29.43

Enemmän kärkilyöntejä Mikko Kanala vs. Niko Korhonen 

Tämä on erittäin mielenkiintoinen asetelma ja saattaa osittain jopa ratkaista mestaruuden, mikäli Kanala ei onnistu 1-vaihdoissaan. Korhosen onnistuminen ei ole niin elintärkeää, sillä takana tulee liki 90 % tehoilla vaihtava kaksikko Antti Hartikainen ja Jani Komulainen.

Kärkilyönnit runkosarjassa/pudotuspeleissä:
Kanala 193/43
Korhonen 145/26

Tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee, mutta viime vuonna finaalisarjassa Kanala keräsi 10 kärkilyöntiä Korhosen 17 vastaan. Toki Kanalan rooli oli enemmän etenemisvoittoinen, mutta Kohonen, Hartikainen = rintatasku. Eikä Niko Korhosen kerrointa 3.40 vain voi ohittaa. Ja onhan se nyt nättiä päästä huutelemaan TurtleBetin suuntaan tästä kohteesta.

Screenshot 2015-09-03 21.49.23

Enemmän kärkilyöntejä Sami Haapakoski vs. Antti Hartikainen 

Ehkäpä H2H-valikoiman vaikein kohde. Molemmille osapuolille löytyvät omat perustelunsa, mutta katsotaan ensin hivenen tilastoja:

Kärkilyönnit runkosarjassa/pudotuspeleissä
Haapakoski 196/41, onnistumisprosentit 71,27/69,46
Hartikainen 151/41, onnistumisprosentit 69,56/77,35

Huomionarvoista lukemissa on se, että Hartkainen on onnistunut parantamaan peliään kohti syksyn isoja pelejä. Haapakoski on pitänyt tasonsa, mutta mitään isoa parannusta ei ole tullut. Ennakkoon ajateltuna Haapakoski tulee keräämään enemmän kärkilyöntiyrityksiä finaaleissa kuin Hartikainen, mikä on suhteellisen tasaiset onnistumisprosentit huomioiden merkittävässä roolissa. Viime vuoden finaalisarjassa Haapakoski keräsi 16 kärkilyöntiä, Hartikainen 13.

Uskomme Haapakosken keräävän merkittävän määrän Hartikaista enemmän kärkilyöntiyrityksiä, mikä kääntää vaakakupin Haapakosken eduksi. Valitsemme sinut, Haapakoski!

Screenshot 2015-09-03 22.19.49

Mestari

Tähän mennään lyhyellä perustelulla: History will be made. Sotkamo nappaa viidennen peräkkäisen mestaruutensa ensimmäisenä joukkueena miespesäpallon historiassa.

Screenshot 2015-09-03 22.49.28

 

Kohteet ovat siis NordicBetiltä ja pääset niihin käsiksi tästä!