Vedot pesikseen ja nahkapalloon lauantain saatteeksi

Nopea katsaus eiliseen; Erä-Oilers -matsin maalihanat hyytyivät ikävästi ensimmäisen erän viiden byyrin jälkeen ja over jäi vajaaksi. Seinäjoella under ui liiveihin, joten saldoksi jäi 1/2.

Tänään on luvassa varsin vilkas päivä; meillä on joensuulaista pesäpalloa, on barcelonaista jalkapalloa. Lisäksi nahkaa potkitaan Englannissa ja kumin perässä liu’utaan jäisillä alustoilla niin Venäjällä kuin Suomessakin.

Mennään ensin Joensuuhun, jossa pelataan hallimestaruuksista. Klo 15 alkavassa ottelussa Oulun Lippo saa vastaansa Joensuun Mailan. Turnausta on alustettu jo eilen, ja me jatkamme tästä.

Vaikka Oulu pelasi hienon ottelun Sotkamoa vastaan ja hoiti Kempeleen tieltään puhtaasti, emme usko eväiden riittävän Joensuuta vastaan. Joensuun rutiini ulkopelissä on äärimmäisen kovalla tasolla, ja kun Tuomas Jussilakin on mitä ilmeisemmin toipunut täyteen pelikuntoon, on sisäpeli rautaa. Oulun mahdollisuudet piilevät kärkikaksikon Saku Hakkarainen-Jere Vikström täydellisessä onnistumisessa, etenemisvoimaa ei hirveästi joukkueessa ole. Klo 15.00 alkavassa ottelussa liputamme Joensuuta, sisäpelimateriaali on yksinkertaisesti liian kova ja ulkopeli pitävä.

Jyväskylän ja Vimpelin välisessä kohtaamisessa nappaamme viime kauden hopeamitalistit lapulle. Vedon sisäpeli jauhaa vääjäämättä riittävän määrän 3-tilanteita taululle voittaakseen molemmat jaksot. Kirissä on potentiaalia, mutta kotiutusvoiman ollessa suhteellisen ohut emme jaksa uskoa jaksonkaan voittoon.

Nahkakuulan perässä juostaan Camp Noulla klo 17.00 alkaen, ja manolofutiksen lippulaiva FC Barcelona isännöi ”jotain helvetin Getafea”. Kaksi kautta sittenhän Getafe kävi hakemassa sensaatiomaisen 2–2-tasapelin Camp Noulla ja ylsi viime kaudella kotonaan maalittomaan tasapeliin jättiä vastaan. Viime keväällä Camp Noulla kyyti oli kylmää (6–0) ja kauden aiemman kohtaamisen katalaanit veivät nimiinsä 2–0.

Futis

FCB:n edessä siintää jo keskiviikon UCL-ottelu Arsenalia vastaan, mutta emme rehellisesti usko sen olevan tekijä. Barca niputtaa ottelun kansiin todennäköisesti jo ensimmäisen 45 minuutin aikana.

Javier Mascherano kärsii varoitustilin täyttymisestä saamaansa pelikieltoa, Neymar palaa kentille huilattuaan edellisen pelin samasta syystä. Keskikentällä Sergio Busquets saa ansaitun lepovuoron, mutta muuten ns. paras miehistö kasassa.

Getafella on haastavat lähtökohdat otteluun, sillä Pablo Sarabia, Cala ja Alvaro Vazquez, Damien Suarez, Roberto Lago, Carlos Vigaray ja Medhi Lacen ovat pois rotaatiosta.

Getafe yrittää varmasti parkkeerata bussin oman maalinsa eteen, ja ottelusta saattaa muodostua tylsää katsottavaa ja todellista antifutista. Me luotamme siihen että el tridente onnistuu tämän bussin murtamaan ja pyrkii siihen aktiivisesti jo ensimmäisellä puoliajalla.

Lähdetään hieman hassuttelulinjalle: napataan kohteisiin mukaan Messin vähintään kaksi maalia ja ensimmäisen puoliajan niputus.