Vetomiehet: Bostonilla lepoetu puolellaan

Vetomiehet on kirjava joukko vedonlyönnistä kiinnostuneita henkilöitä, jotka pyrkivät tekemään harrastemaista vedonlyöntiä voitollisesti. Välillä lirvahtaa myös asiakeskustelun puolelle. Lisää jauhantaa ja vetoseurannan löydät Vetomiesten Twitter-tililtä. 

Perjantainen vetovalinta Liigaan tuotti osuman, kun Oulun Kärpät käytti saumansa tyylikkäästi hyväkseen. Lauantaina tarjolla on runsaasti prime time -matseja rapakon takaa, ja tähän myös iskemme. Mutta alkuun hieman pohdintaa.

Urheilusanomien Sami Hoffrén kirjoitti torstain numerossa NHL-pelaajien rajusta rypistyksestä, joka on seurannut kullekin joukkueelle suodusta viiden päivän pakollisesta alkukevään tauosta. Haluttua tavoitetta ei kuitenkaan ole saavutettu, vaan lepo on kääntynyt päälaelleen. Viiden päivän tauon seurauksena joukkueet pelaavat käytännössä joka toinen ilta ja esimerkiksi Rasmus Ristolainen kertoi hurjan tahdin vaikutuksista kehossaan todeten että joskus aamujäillä laukaiseminenkin sattuu koko kehoon.

NHL:n nykyisessä, 82 ottelun runkosarjajärjestelmässä ei ole mitään järkeä. Otteluita on yksinkertaisesti liikaa. Ymmärrämme kyllä, että viihde on viihdettä ja rahan pitää virrata, mutta kyllähän sitä fanina haluaisi nähdä tilanteen, jossa pelaajat pääsevät pelaamaan edes jokseenkin tuoreena. Ajatuksena esimerkiksi kaksinkertainen runkosarja 58 ottelulla + mahdollisesti yhdellä divisioonan sisäisellä ekstrakierroksella voisi olla vähintään tutkimisen arvoinen vaihtoehto.

Joukkueet, joiden kotimatsit ovat loppuunmyytyjä illasta toiseen (esimerkiksi Toronto ja Montréal) varmasti olisivat yli 10 kotiottelun poistumisesta enemmän kuin pahoillaan. Siksi emme myöskään usko, että asiaan tulee ihan lähiaikoina muutosta.

Vertauksena käytettäköön NFL-sarjaa, jossa pelataan runkosarjaa 16 ottelun verran ja päälle pudotuspelit. Yksittäisen ottelun merkitys on valtava, mikä tekee otteluiden katsomisesta nautittavaa lukuisista mainoskatkoista huolimatta.

Boston selkeä suosikki

Boston pääsee klo 20 alkavaan otteluun allaan vain yksi pelattu ottelu tällä viikolla, torstai-iltana napattu 6–3-voitto Sharksista. Canucksille ottelu on jo viikon kolmas. Bostoniin joukkue saapuu Columbuksesta, josta se haki hienon 3–0-voiton. Me emme kuitenkaan jaksa antaa yksittäiselle ottelulle liikaa painoarvoa. Edellisestä viidestä ottelusta voittoja on tullut vain yksi ja viides ottelu kahdeksan vuorokauden sisällä on kova rypistys.

Bostonin jätti Zdeno Chara on tietojemme mukana pelikuntoinen illan ottelussa, joten isännillä on erinomainen terveystilanne. Vancouverilta poissa ovat Derek Dorsett, Erik Gudbranson, Anton Rodin ja Sven Baertschi.

Kotietu, lepo ja parempi terveystilanne sekä yleinen formi saavat meidät liputtamaan kotivoittoa. Unibet tarjoaa Bostonin voitolle kertoimen 1.82, mikä otetaan ilomielin peleihin mukaan.

Lauantain pelivalinta

NHL: Boston Bruins – Vancouver Canucks, klo 20
Boston @ 1.82, 2u (linkki vie suoraan Unibetin NHL-kertoimiin)

Kuva: Rich Gagnon/Getty Images