Viikonlopun paras kiekkokohde?

Vetomiesten esiinmarssi alkoi ison huutelun jälkeen tyylikkäästi puhtaalla hudilla, kun Falun säästeli toisen ja kolmannen erän kutejaan piipussa. Tänään katseet suunnataan KHL-kaukaloihin.

Magnitogorsk, tuo tehdasteollisuuden ympärille rakentunut, etäisesti erästä nimettömäksi jäävää suomalaista kaupunkia muistuttava paikka elää jääkiekon ympärillä. Kansa virtaakin sankoin joukoin aloittamaan viikonloppua liki ainoan viihteen pariin Arena Metallurgille, useimmiten perjantaipullojen kanssa. Hauska tarina, myös paikallinen lehdistö tykkää ottaa pientä naukkua ottelua seuratessa. Kenellä on matti mukana, kenellä ei, ehkäpä mekin nappaamme pienet napanderit matsia jännittäessä.

Asiaan. Metallurg on iskenyt peräti 18 maalia kolmeen viimeiseen otteluun, ja isokokoinen joukkue lähtee selkeänä suosikkina jo klo 16 alkavaan otteluun. Pahoja poissaoloja ei pitäisi olla, ja ottelu on jälkimmäinen kahden kotiottelun rupeamasta. Avausottelussa kaatui Minsk tyylipuhtaasti 5-1.

Peteris Skudran, tuon tulisieluisen latvialaisen sähikäisen Torpedo on pelannut hyvän kauden. Sijoitus on sen mukainen, sillä joukkue löytyy lännestä sijalta neljä. Edellisellä kierroksella kaatui Ufa vieraissa maalein 1-3, mutta nyt vastus on kovempi.

Vetovihje

Metallurg on kovempi joukkue, se haluaa voittaa kotiyleisölleen ja idässä kaikki on auki. Kolme pistettä tästä takaa hyvät mahdollisuudet loppukautta ja jopa konferenssin ykkössijaa ajatellen. Me iskemme kohteeseen kyselemättä kotivoiton kertoimella 1.87 tuhdimmalla panostuksella ja vähän ohuemmalla vähintään kahden maalin voiton kertoimella 2.37. Pelisuositus on kuitenkin tuo suora voitto, sillä 1.87 on aivan liikaa Metallurgille kotona, vaikka vastassa on tiukkoja pelejä pelannut Torpedo.

Emmehän me kahta hutia peräjälkeen voi vetää, emmehän? Kohteeseen pääset käsiksi tästä linkistä.

Kuva: Pekka Rautiainen