Vetomiesten esiinmarssi: Storvreta – Falun

Tästä se alkaa, Vetomiesten päivittäinen vetovihjaaminen. Liian kauan olemme pähkäilleet Facebookin suljetuissa ryhmissä vetovalintoja, harmitelleet niitä ”yhden päähän” jääneitä jättipotteja, kiroilleet Arsenalin sulamista ja esiintyneet viilipyttymäisellä viileydellä voittojen osuessa kohdalle.

Vetomies, tuo etäisesti normaalia, kahdenkympin ja kuudenkympin väliin ikäänsä ruksaavaa suomalaista miestä muistuttava eläin elää jännitykselle ja erityisesti vedonlyönnille. Hän on kaikkien mahdollisten palloilulajien, yleisurheilun, hiihtolajien ja taskubiljardin asiantuntija – riippuen tilanteesta, tarpeesta ja tarjolla olevasta kohdevalikoimasta. Sydän kuitenkin sykkii neljälle suurelle: futikselle, lätkälle, salibandylle – ja kyllä, pesäpallolle.

Vetomiesten kommuuni on muodostunut syvää veljesrakkautta (bromance) toisiaan kohtaan tuntevien eri alojen ja lajien ammattilaisten ympärille. Kuten yleensä, joukossa uho tiivistyy ja aikamme toistemme naamoja tuijottaneena olimme täysin varmoja siitä, että pystymme vihjaamaan päivittäin vähintään yhden pelin ja tekemään sitä pitkässä juoksussa voitokkaasti.

Eräänlaisena kasvuprosessina olemme päättäneet astua Naamakirjan väljähtyneelle oluelle ja viime viikkoisille boksereille haisevasta pienryhmästä julkisuuteen. Altistamme itsemme – ja ennen kaikkea vedonlyöntimme – pitkästä aikaa päivänvalolle. ”Eihän tää saatana päivänvaloo kestä” -tyyliset lausahdukset tappioiden hetkillä on syytä unohtaa, ja katsoa mihin Suzuki PV:n kaksitahtimoottori, huono huumori ja urheilutietämyksemme vedonlyönnin moottoritiellä riittää.

Luvassa on vaihtelevasti 1-3 vihjettä, useimmiten yksi Vetomiesten näkemyksen mukaan päivän parhaaseen (tai parhaisiin) vetokohteisiin. Vedonvälittäjänä käytämme NordicBetiä, sillä heillä on avainlajiemme kannalta paras kerrointarjonta. Joskus hyödynnämme toki muitakin bookereita, mutta pääsääntöisesti vedot suuntautuvat ”NB:lle”.

Vetomiesten vetovihje

Kaikkien aikojen ensimmäinen julkinen vetovihjeemme suuntautuu luonnollisesti Ruotsin salibandyliigaan, jossa sarjakasi Storvreta saa vieraakseen sarjakakkosena majailevan Falunin.

Ex-falunilaisen supertähden Alexander Ruddin Storvreta on hävinnyt kolme ottelua putkeen, eikä meno ole vakuuttanut. Storvretan kolmen peräkkäisen mestaruuden jälkeen Ruotsin salibandyherruuden perinyt Falun on ajatuksissamme selkeä ennakkosuosikki.

Hallitseva kolminkertainen Ruotsin mestari Falun törmäsi edellisellä kierroksella Märkään Rällään, tunnetummalla nimellään pelaavan Eero Kososen Växjöön. Kososen jumalmoodin ohella Växjö nappasi yllätyksellisen 7–8-vierasvoiton, mikä on omiaan luomaan tämän illan vierasjoukkueelle latausta.

Kotietu on aina kotietu, mutta maailman parhaiden salibandypelaajien, Alexander Galante-Carlströmin ja Rasmus Enströmin Falun on voittanut peräti kuusi edellistä joukkueiden kohtaamista ja sillä on käytössään parempi materiaali.

Näkemyksemme mukaan Falun vie ottelun 59 % todennäköisyydellä, joten NordicBetin tarjoamassa kertoimessa 1.77 on juuri sopivasti ilmaa peliä varten. Kohteeseen pääset käsiksi tästä. Ottelu alkaa klo 20.00.

Twitter: @Vetomiehet