Yön timanttinen betsitupla taalaliigasta

St. Louis ei ole päässyt lentoon Rangersin paidassa(Getty)

St. Louis ei ole päässyt lentoon Rangersin paidassa(Getty)

NHL:ssä pelataan runkosarjan viimeisiä kierroksia. Yleensä välttäisin betsaamasta näitä ”panoksettomia” otteluita, mutta tänä yönä teen poikkeuksen. Kierrokselta löytyy monta kohdetta, joista kannattaa pysyä erossa, mutta vastapainoksi on mahdollista bongata lähes varmat kotivoitot kahdesta kohteesta.

Montreal vs. New York Islanders

Kotijoukkue Montreal on pelannut loppukauden hyvin. 10 viimeistä ottelua on tuottanut 7 voittoa, yhden JA-tappion ja kaksi tappiota (vieraissa CHI, TAM; kotona CBJ). Kotona neljä viimeisestä viidestä pelistään voittanut Montreal lähtee ennakkosuosikin asemasta otteluun. Islandersin loukkaantuneiden lista on pitkä: Tavares, Grabner, Visnovsky, Okposo, Clutterbuck (4/5 kiekollisesti taitavaa pelaajaa koko joukkueesta), de Haan ja Streit. Maaleja Islanders ei tule Montrealissa montaa tekemään ja kysymys kuuluukin voittaako Montreal yhdellä vai useammalla maalilla ja vastaus on useammalla. Vaikka Canadiensin riveistä puuttuu varmduudella Alex Galchenyuk, Travis Moen ja Brandon Prust sekä mahdollisesti flunssainen Lars Eller, on joukkueen materiaali sekä puolustus- että hyökkäysosastolla niin paljon laadukkaampi että mikäli asenne on kunnossa, Montreal ylikävelee siipirikkoisen, kesälomaa odottavan Islandersin joka kaiken lisäksi on hävinnyt kolme edellistä otteluaan.

Ja asennehan Montrealilla on kunnossa. Se haluaa pitää Atlantin divisioonassa Tampa Bayn takanaan ja varmistaa näin kotiedun pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, jolla vastaan luistelee juuri Tampa Bay. Salamapaidat ovat olleet läpi kauden huomattavasti parempi koti- kuin vierasjoukkue, joten sanomattakin selvää että Montreal haluaa napata kaksi pistettä tänä iltana Bell Centressä ja pienentää pakkovoiton tarvetta kauden viimeisessä ottelussa New York Rangersia vastaan. Tasoitusvetokin houkuttelisi, mutta pelataan varman päälle ja veikataan MTL ottelun voittajaksi kertoimella 1.7.

Betssonin kertomia:

1X2 1.7-4.00-4.40
MTL -1.5 2.33-1.67
MTL -2 2.95-1.41

New York Rangers vs. Buffalo Sold…eikun Sabres

Voi Ville Leinon hienkatkuiset klubiDJ-keikat sentään, miten huono joukkue Sabres tällä hetkellä on. Joukkueella on edessä kirkkaampi tulevaisuus, valmennuksessa apuna häärii muuan legenda Teppo Numminen ja joukkueessa on lupaavia nuoria pelaajia, mutta tänä iltana se ei riitä. Sabres on voittanut vain kaksi (!) ottelua viimeisestä kymmenestä ja vieraissa viimeisen kymmenen matsin saldo on vieläkin surullisempi: yksi voitto, yhdeksän tappiota varsinaisella peliajalla.

Rangers puolestaan haluaa pitää itsensä poissa Wild Card-paikoilta ja näin ollen välttää Bostonin ja Pittsburgh Penguinsin kohtaamisen pudotuspelien avauskierroksella. Voitolla tänään Rangers varmistaa sen, ettei Detroit tai Columbus hiivi heidän ohitseen. Samalla Rangers pitää pudotuspelien avauskierroksen kotiedun käsissään, tulipa vastaan sitten Flyers, Detroit tai Columbus. Rangers on ollut aavistuksen verran ailahteleva kotonaan ja voittanut enemmän pelejä vieraissa kuin Madison Square Gardenilla, mutta tämäniltainen vastustaja on AHL-tasoa ja normiesityksellä sinipaidat ottelun voittavat.

Rangers on vienyt kaksi aiempaa kohtaamista 2-0 ja 3-1 ja odotan MSG:n jäällä kotivoittoa, runsasmaalista kotivoittoa. Tässä ottelussa on aineksia kunnon teurastukseen, etenkin kun Buffalolta puuttuvat Ehnroth, Neuvirth ja Lieuwen, joukkueen kolme ensimmäistä vaihtoehtoa maalinsuulle sekä puolustuspäästä Tyler Myers, Alexander Sulzer sekä Chad Ruhwedel. Myös Henrik Tallinderin, Zenon Konopkan ja Drew Staffordin pelikunto on arvoitus. Rangersilta sivussa ovat vain hyökkääjät Cris Kreider ja Ryan McDonagh. 

Tämä on se ilta, kun Nash, Zuccarello, Stepan, Richards, Staal ja Martin St. Louis pitävät oikein porukalla hauskaa Buffalon kustannuksella.

Betssonin kertoimia

1×2 1.5-4.75-5.4
Rangers -1.5 1.83-2.00
Rangers -2.5 2.8-1.45
Kotijoukkueen maalit yli/alle 2.5 1.5/2.45
Kotijoukkueen maalit yli/alle 3.5 2.05/1.7
Pelajaan pisteet yli/alle 1.5 Zuccarello 3.75/1.18
Pelaajan laukaukset maalia kohti yli/alle 3 Richards 1.9/1.8

Näistä kaikista namukohteista laitetaan uurnaan Montrealin ja Rangersin voitot varsinaisella peliajalla, panokset palautuvat kertoimella 2.55 takaisin. Noita muitakin kannattaa kokeilla, esimerkiksi Zuccarello on viiden ottelun pisteputkessa ja noista viidestä kaksi peliä on tuottanut enemmän kuin 1.5 pistettä. Ja tänään Rangers latoo vähintään viisi kertaa kiekon Buffalon verkkoon.