Jokeriton liiga

Selkeä syksyn merkki, kotimainen Liiga on pyörähtänyt käyntiin ja pelejäkin on keritty pelata jo muutama kierros. Tälläkertaa alkavassa kaudessa on kuitenkin omalta kantilta jotain täysin poikkeuksellista. Sarjasta puuttuu oma seura taistelemasta Suomenmestaruudesta. Seuraavassa muutamia ajatuksia jokerifanilta koskien alkanutta liigakautta.

Itselle se kaikkein tärkein ja seuratuin sarja jääkiekossa on ollut aina kotimainen Liiga. Kaikki hallit on tullut kierrettyä ja nähtyä moneen kertaan. Otteluita on tullut seurattua joukkueista riippumatta todella tarkkaan ja sarjataulukko on katsottu tarkkaan läpi jokaisen pelatun kierroksen jälkeen. Kuitenkin katseet aina siltä kantilta, että miten mikäkin ottelu ja lopputulos vaikuttaa Jokereiden tilanteeseen ja sarjasijoitukseen. Samoin pistepörssit ym. tilastot piti jokailta tutkia hyvin tarkkaan etsien parhaat Jokeripelaajat ja laskea kuinka monta pistettä on matkaa missäkin tilastossa kärkeen.

Kun selvisi ettei Jokerit tule jatkossa enään sarjassa pelaamaan ajattelin, että tulee jatkossakin seurattua lähes yhtä tarkasti ja suunnitelmissa oli käydä jatkossakin muutamilla vierasmatkoilla kauden aikana. Suunnitelmissa on vieläkin käydä kauden aikana ainakin Vaasassa jotta voi sanoa edelleen käyneensä kaikissa Liigahalleissa. Samoin osasyy Vaasassa vierailuun on halu nähdä paikallista katsomokulttuuria ihan paikanpäältä seuraten. Tarkoitus on tehdä myös kaveriporukalla perinteinen reissu Tampereelle kiekkoa seuraamaan ja hauskaa pitämään. Kauden aikana selviää riittääkö aika ja mielenkiinto todella nämä reissut toteuttamaan, toivottavasti.

Monia mietityttää varmasti löytyykö aktiiviselle Liigan seuraajalle uutta suosikkiseuraa jolta toivoo voittoja ja jota seurataan vähän tarkemmin kuin muita. Tällähetkellä en ainakaan osaa enkä kyllä oikeastaan haluakkaan nimetä mitään toista seuraa. Edelleen olen sitämieltä, että on vain Jokerit! Sarjasta riippumatta. Liigaa seuraan taatusti jatkossakin, vähän tosin eri kuvakulmasta kuin aiemmin.

Vaikka ennen Liigakauden alkua kerkesi käydä jo kolmeen kertaan paikanpäällä katsomassa Jokereiden KHL-otteluita niin silti vasta nyt alkaa todella tajuta ettei oma seura enään jatkossa Liigassa pelaa. Fiilikset on edelleen aika vaihtelevat ja osin jopa ristiriitaiset. Pidän siirtymistä KHL:ään edelleen hyvänä asiana, mutta toisaalta poistumista Liigasta harmillisena juttuna. Ehkä ne ajatukset tästä pikkuhiljaa selkiää kun sarjoja saadaan pelattua jonkun aikaa.

Koivisto vs Leinonen '13 (AOP)

Koivisto vs Leinonen ’13 (AOP)

Vaikka Ifk oli Liigassa se ”vihatuin” ja ”inhottavin” joukkue niin silti jo nyt voi sanoa kaipaavansa selkeästi eniten juuri niitä ikävimpiä ja jännittävimpiä pelejä Ifk:ta vastaan. Ei mitään muuta joukkuetta vastaan pelattaviin otteluihin saa sitä samanlaista jännitystä ja fiilistä mitä Ifk:ta vastaan pelattuihin otteluihin sai. En usko, että KHL:stä löytyy koskaan samanlaista vastustajaa Jokereille mitä Ifk oli liigassa. Toivon ja uskon, että vielä joskus jossain sarjassa, turnauksessa tai vaikka näytösottelussa kohdataan.

Todella moni kirjoitti ja puhui Jokereiden liigasta poistumisuutisten jälkeen tyyliin ”tervemenoa ei tuu ikävä”. Kuitenkin aika moni jonkun Liigajoukkueen fani on puhunut nyt viimeaikoina, ettei mielenkiinto Liigaa kohtaan ole jostain selittämättömästä syystä enään ennallaan Jokereiden lähdön jälkeen. Tavallaan ihan hienoa kuulla ja lukea tälläisiä juttuja. Mielenkiinnolla odotan miten Jokereiden poistuminen tulee näkymään kauden aikana esimerkiksi Liigan yleisömäärissä ja yleisessä kiinnostavuudessa. Kyllähän fakta on se, että Jokerit on vetänyt jokaiseen halliin pitkin maakuntia porukkaa pelejä katsomaan ja aina aiheuttanut ne Liigan isoimmat otsikot.

Jokerit poistui ”puuhasteluliigasta” poistuuko mahdollisesti tulevaisuudessa joku muu? Oma mielipide on se, että jos Liiga jatkaa samanlaista toimintaa ja tyyliä niin tulevaisuudessa aivan varmasti joku muukin seura siirtyy isompiin kaukaloihin. Luultavasti joku siirtyy tapahtui Liigassa mitä tahansa. Se, että mikä se seuraava joukkue tulee olemaan niin siihen en ota kyllä tässävaiheessa mitään kantaa. Harvassa on kuitenkin joukkueet joilla riittää tällähetkellä resurssit ja puitteet siirtyä esim. KHL:n kokoiseen sarjaan.