Ferrari matkalla kohti uutta nousua

Italian Maranellossa on talven aikana tapahtunut paljon. Miehiä on vaihtunut liukuhihnalta ja Ferrari on ollut suurissa muutoksen kourissa. Myös tallipäällikkö vaihdettiin ja uutena miehenä aloitti Maurizio Arrivabene. Arrivabene tapasi lehdistöä perjantain testien yhteydessä Barcelonassa.

Maurizio Arrivabene lupaa kävellä Maranellon kukkuloille neljästä voitosta (AOP)

Maurizio Arrivabene lupaa kävellä Maranellon kukkuloille neljästä voitosta (AOP)

Ferrari ei suinkaan ole uusi tuttavuus Arrivabenelle, vaan hän on ollut useita vuosia tiiviisti Ferrarin kanssa tekemisissä. Tallipäällikön toimi on miehelle toki uusi. Arrivabene tuli Ferrarin tallipäälliköksi aikana, jolloin tallilla on takana koko 2000-luvun heikoimmista kausista.

– Tehtäväni on rakentaa talli yhteen, luoda rauhallinen ympäristö ja varmistaa, että tallissa on hyvä ilmapiiri tehdä tuloksia, Arrivabene sanoi Ferrarin tiedotteessa.

Ferrari on hallinnut talvitestejä ja ajat ovat olleet porukan nopeimpia. Barcelonassa Kimi Räikkönen on ajanut molempina päivinä toiseksi nopeimpia aikoja ja osoittanut, että Ferrarista löytyy vauhtia. Tallipäällikkö ei lähde kuitenkaan vielä paukuttelemaan henkseleitä.

– En usko talvimestaruuksiin. Meillä on edelleen jalat maassa, ja kuten sanoin joulukuussa, on hyvä jos voitamme kaksi kilpailua. Kolme voittoa olisi jo täydellinen suoritus, ja jos voittaisimme neljä, juoksisin avojaloin Maranellon kukkuloille, Arrivabene vitsaili.

Arrivabenelle on kaikki kaikessa se, että millainen ilmapiiri tallissa on. Hän tietää, että tulosta syntyy, kun kaikki tekee hommia ja puhaltavat yhteen hiileen. Yksikään tallin jäsenistä ei ole toista suurempi, vaikka kuljettajat näkyvimmän työn tallissa tekevätkin.

– Meillä on kaksi fantastista kuljettajaa ja he ovat myös hyviä ystäviä, josta on hyötyä koko tiimille. Haluan alleviivata vielä, että tärkeintä on tehdä töitä yhdessä, yhteisen päämäärän eteen, Arrivabene korosti.

Maranellossa on painettu töitä – ja paljon. Tallin eteen on tallin väki työskennellyt myös jouluna ja uudenvuodenaattona, josta tallipäällikkö on erittäin mielissään. Työn tuloksia on nähtävillä jo nyt, kun Ferrari paahtaa Barcelonan testeissä.

– Meillä Maranellossa on poikkeuksellisia ihmisiä töissä ja jokaisen heidän panos on tärkeä. On selvää, että auto ei ole vain yhden ihmisen näytös, vaan se on yksi kokonaisuus, jonka Ferrarille työskentelevät ihmiset ovat tehneet, Arrivabene kehui.

Oikea suunta

Kimi Räikkönen testasi Barcelonassa Ferraria sekä torstaina että perjantaina. Lauantaina punaisen orin ohjaimiin hyppää saksalainen Sebastian Vettel. Räikkönen oli molempina päivinä tulosliuskan kakkonen, mutta ajalla ei sinällä ole merkitystä, vaan sillä miltä se auto tuntuu.

Kimi Räikkönen on tyytyväinen autoonsa. (AOP)

Kimi Räikkönen on tyytyväinen autoonsa. (AOP)

– Tänään ei ollut paras päivämme. Meillä oli muutamia asioita, jotka estivät meitä testaamasta niin paljon kuin olisimme halunneet, mutta silti saimme tehtyä muita juttuja, kokeiltua asioita ja oppia, Räikkönen kertoi Ferrarin tiedotteessa.

Tämän vuoden auto tuntuu sopivan Kimi Räikkösen käteen huomattavasti paremmin kuin viime vuotinen auto. Tähän asti testit ovat luvanneet hyvää myös tulevan kauden osalta. Viime kausihan meni Räikköseltä penkin alle ja Fernando Alonso vei tallikaveriaan kuin märkää rättiä.

– Olemme menossa oikeaan suuntaan kaikilla osa-alueilla. Talli on tehnyt talven aikana hyvää työtä, Räikkönen kehui.

Jäämies pitää kuitenkin jalat maassa, vaikka hymy miehellä herkässä onkin tällä hetkellä, kun auto on ajettavuudeltaan juuri sellainen kuin hän haluaa. Kun Kimi saa auton jossa viihtyy, on tuloksiakin odotettavissa.

– Tietenkin kilpaileminen on erilaista kuin testaaminen, mutta tähän asti kaikki on mennyt hyvin. Tallin pomot ovat laittaneet oikeat miehet oikeille paikoille. On toki aikaista sanoa, mutta kaikki viihtyvät tällä hetkellä paremmin, Räikkönen päätti.