Parrasvalojen ulkopuolella loistaa tuntematon senegalilaispuolustaja — Salif Sane on Hannoverin alakerran selkäranka

Betsafe Logo10 € ILMAINEN NBA-LIVEVETO – Hae omasi ja katso matsit suorana Betsafella

Syyskaudella nähtyjen pelisuoritusten perusteella Hannover 96 voidaan hyvällä syyllä laskea yhdeksi tämän kauden onnistujista, vaikka se ei ole paistatellutkaan urheilumedioiden otsikoissa viikosta toiseen. Ja silloin kun näin on käynyt, kyse on useimmiten ollut äärikannattajien ja seurajohdon välisistä kädenväännöistä, eikä niinkään pelillistä ansioista.

Täksi kaudeksi paluun pääsarjaan tehneen, alakulosta kärsineen perinneseuran odotettiin olevan suurimpia kandidaatteja putoamaan kauden päätteeksi keväällä takaisin 2. Bundesliigaan. Nyt, 19 ottelukierroksen jälkeen Hannover on tukevasti keskikastissa kymmenentenä, 11 pistettä karsintaviivan yläpuolella ja 12 pisteen päässä suoran putoajan paikasta. Yksi suurimpia syitä hannoverilaisten menestykseen on ollut punapaitojen puolustusta dominoiva senegalilainen, Salif Sane.

27-vuotias puolustaja on ollut raamikkaassa 196 senttimetrisessä mitassaan yksi Hannoverin parhaimmin varjeltuja salaisuuksia ja kiistatta tärkeimpiä pelaajia tällä kaudella. Lisähuomiota lienee kuitenkin luvassa jo lähitulevaisuudessa. Sanen sopimukseen on kirjattu 11 miljoonan euron ulosostopykälä, jonka vuoksi kuluva sesonki saattaa hyvinkin olla miehen viimeinen HDI-Arenalla. Sanea on linkitetty vahvasti muun muassa brittein saarille Valioliigaan, kuin myös Bundesliigan isoimpiin seuroihin.

Ei tarvitse epäillä, etteikö Sane olisi pätevä vahvistus lähes mille tahansa Euroopan kärkiseuralle. Hän on vahva pallon kanssa, pelinlukutaitonsa ja sijoittumisensa ansiosta erinomainen myös pallottomana. Kaiken kukkuraksi isokokoinen pelaaja on todella lahjakas. Hannoverin puolustus oli kuitenkin muilta osin yksi sarjan huonoimpia Bundesliigan ensimmäisellä puoliskolla. Tämän vuoksi Sanen henkilökohtaiset tilastot eivät ole näyttäneet erityisen hohdokkailta ja hän ei sen myötä ole ehkä saanut aivan sen kaltaista huomiota osakseen kuin olisi ansainnut.

Hannoverin eduksi on sanottava, että se on pelannut koko kauden hyökkäysorientoitunutta, ja yleisöystävällistä futista. Joukkue pyrkii tavoitteellisesti ylöspäin pallon saadessaan, sen sijaan että makaisi vain syvällä oman maalin edessä, kuten niin usein on nähty sarjanousijoiden tekevän.

Osittain juuri haavoittuvan pelitapansa vuoksi joukkue pyrki vahvistamaan pakkikalustoaan talvitauolla. Hannoveriin saapui lainapestillä 23-vuotias kroatialaispuolustaja Josip Elez HNK Rijekasta täydentämään puolustuslinjaa. Ja mitä ilmeisimmin taka-ajatuksena oli nimenomaan se, että Elez täydentäisi Sanen johtamaa puolustusta – ei korvaisi afrikkalaista. Vilkaisu päästettyjen maalien sarakkeeseen puoltaa toimea. Tähän mennessä tulleet 29 takaiskumaalia paljastavat Hannoverin tarvitsevan ehdottomasti lisää syvyyttä peräpäähänsä.

Atleettinen Sane pystyy tuomaan puolustusvelvoitteidensa lisäksi joukkueelleen hyökkäysvoimaa. Ei siis mikään ihme, että Hannover haluaisi uusia Sanen sopimuksen – ja mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Ulosostopykälä saattaa silti tehdä tehtävästä haasteellisemman, ja pahin skenaario olisi luonnollisesti se, että senegalilainen vaihtaisi maisemaa jo tammikuun aikana.

Hannover saa olla kuitenkin ylipäätään tyytyväinen, että Sane pelaa seurassa edelleenkin. Puolustaja oli nimittäin hyvin lähellä lähteä muualle jo puolitoista vuotta sitten, kun Hannover putosi pääsarjasta. Tuolloin hänet pidettiin seurassa väkisin, jotta punapaidat nousisivat mahdollisimman pikaisesti takaisin ylös. Pelit 2. Bundesliigassa eivät maistuneet ja Sane osoitti pettymystään puhumalla julkisesti katkeruudestaan seurajohtoa kohtaan. Tätä taustaa vasten on selvää, ettei allekirjoituksen saaminen uuteen sopimukseen tule olemaan missään määrin helppoa.

Sane on ollut tähän mennessä yksi valmentaja Andre Breitenreiterin luottohevosista ja tulee olemaan myös keväällä yksi Hannover avainpelaajista, sekä suurimpia tekijöitä sen suhteen että seura pystyisi varmistamaan sarjapaikkansa kauden päätteeksi.

Puolustuksen ykkösmiehestä on kasvanut myös johtaja kentällä. Nyky-Hannoverilla ei ole mitään mahdollisuutta hankkia toista hänen kaliberinsa puolustajaa, mikäli pitkän huiskea toppari vaihtaisi maisemaa. Sen takia ei ole mikään ihme, että urheilujohtaja Horst Heldt päätti ottaa riskin jonka seurauksena Sane saattaa lähtee kesällä 11 miljoonan euron pilkkahinnalla, sen sijaan että hänet kaupattaisiin nyt huomattavasti suuremmalla summalla muualle.

Lyö vetoa Grand Slam -turnauksesta ja nappaa 10 euron riskitön veto sekä 20 ilmaiskierrosta!

Artikkelikuva: All Over Press