Eloklassikon järjestäjä: ”Tämä ei ole ystävyysottelu!”

Viron toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan FC Santos Tartun järjestämästä Tottenham Hotspur vs Glasgow Celtic on odotettavissa kiivas kamppailu. Peli pelataan juuri ennen kauden alkua elokuun 2.päivänä. FC Santos Tartun Leino Lõnsu on varma, että peli on kaukana normaalista harjoitusottelusta.

– Olen erittäin iloinen ja ylpeä tästä ottelusta. Tämä ei tule olemaan mikään tavallinen ystävyysottelu, vaan kova taisto skotti- ja brittijoukkueiden kesken, Lõnsu kertoo.

Celticin piti alun perin kohdata saksalainen Bayer Leverkusen, mutta ottelu peruuntui kuitenkin Sami Hyypiän potkujen myötä.

– Aluksi se oli iso pettymys ettei suomalaiskohtaamista tullutkaan. Peruimme ottelun yhteisymmärryksessä saksalaisten kanssa. Nopeasti saimme kuitenkin Tottenhamin tilalle. Toisaalta Tottenham on isompi joukkue kuin Leverkusen, joten enää ei harmita yhtään, Lõnsu kertoo.

Tottenham valittiin peliin suurelta osin sen Suomessa olevan fanikannan vuoksi. Pelipaikkana Olympiastadion oli myös helppo valinta.

– Valitsimme pelipaikaksi Helsingin Olympiastadionin sen katsojakapasiteetin vuoksi. Myös se, että Suomi on perinteisempi jalkapallomaa kuin Viro oli iso tekijä paikan valinnassa. Tulevaisuudesta ei tiedä, josko Virossakin vielä jonain päivänä nähdään vastaavanlainen ottelu, Lõnsu miettii.

Ottelun järjestäminen on aloitettu hyvissä ajoin jo viime lokakuussa ja sitä on työstetty joka päivä. Ottelun tuotot menevät virolaisittain vielä hyvään tarkoitukseen.

– Aiomme kehittää harjoitusolosuhteitamme. Osan tuotoista pistämme edustusjoukkueemme käyttöön, joka taistelee tällä hetkellä noususta pääsarjaan, Lõnsu valaisee.