Joel Pohjanpalo:  ”Hienoa päästä Olympiastadionille”

Joel Pohjanpalo viimeisteli VfR Aalenissa viisi osumaa (Alloverpress)

Joel Pohjanpalo (oik.) viimeisteli VfR Aalenissa viisi osumaa (Alloverpress)

Suomen lupaavimpiin hyökkääjiin kuuluvalla Joel Pohjanpalolla on edessään maajoukkuedebyytti legendaarisella Olympiastadionilla. Suomi kohtaa EM-karsintojen kenraaliharjoituksena pidettävässä ottelussa Tshekin.

– Se tuo peliin lisää fiilistä, kun pääsee ensimmäistä kertaa pelaamaan Olympiastadionille. Aina pikkupoikana olin katsomassa siellä pelejä, joten on erityisen hienoa päästä sinne, hehkuttaa Pohjanpalo.

Tshekki-pelistä Pohjanpalo odottaa tasaista kamppailua.

– Heillä on hyvä taitotaso ja tulevat kovaa päälle niin kuin mekin. Varmasti tulee erittäin tasainen ottelu. Meidän pitää pelata omalla tasollamme, jos haluamme pärjätä heitä vastaan. Hyvä tulos olisi tärkeä saada, jotta saisimme hyvän fiiliksen. Kukaan ei jaksa muistella tappioon päättyneitä pelejä.

Suomi ei saa kyseiseen pellin parasta miehistöään pelipäivän vuoksi. Pelistä puuttuvat Norjassa, Ruotsissa ja Puolassa pelaavat suomalaiset.

– On harmi, että kaikki eivät pääse mukaan, koska siellä on moni avauksen mies ulkona. Näillä kuitenkin mennään ja nyt moni vähemmän pelannut saa näyttöpaikkoja sen myötä, Pohjanpalo pohtii.

Pohjanpalolla on allaan hyvä kausi Saksan 2.Bundesliigan joukkue Aalenissa. Loukkaantumisista toivuttuaan mies viimeisteli seuralle lopulta viisi maalia.

– Kaudesta jäi erittäin hyvä maku. Pelaajana mentiin eteenpäin ja tavoite Aalenin kanssa eli sarjapaikan uusiminen, saatiin saavutettua,. Olen nyt paljon dynaamisempi pelaaja ja pelitempon lisäyksen myötä pärjään kaksinkamppailuissa entistä paremmin.

Pohjanpalo siirtyy ensi kaudeksi Fortuna Düsseldorfin riveihin. Joukkuetta nuori hyökkääjä pitää erittäin kovana.

– Kasassa on kova nippu, ja tulemme tosissamme yrittämään nousua Bundesliigaan. Se oli hienoa, että he halusivat minut auttamaan siinä, mutta kilpailu pelipaikasta tulee olemaan varmasti kova.

Maajoukkueessa tilanne on peliajan suhteen vastaavanlainen.

– Kukaan ei tule saamaan ilmaiseksi peliaikaa. Olemme kaikki tehneet maaleja tasaiseen tahtiin, joten duunia saa tehdä. Peleissä täytyy näyttää ja tehoja pitää tulla, jos sen paikan avauksesta haluaa ottaa.

Pohjanpalolla on allaan pitkä kausi ja viimeksi hän on lomaillut talvella vuonna 2012.

– Pakko jaksaa vaan. Juniorina sitä tottui tähän, että ei paljon lomia pidetä. Nyt on kuitenkin maajoukkue-edustuksen jälkeen kiva lomailla Suomessa pari viikkoa, ennen kuin taas palaan treenaamaan Saksaan, Pohjanpalo fiilistelee.

Suomi-Tshekki Olympiastadionilla keskiviikkona klo 19.00 (Nelonen Pro)