Petteri Forsell: ”A-maajoukkueessa joudun puolustamaan enemmän”

Petteri Forsell joutuu Huuhkajissa hitusen seurajoukkuettaan puolustavampaan rooliin (Alloverpress)

Petteri Forsell joutuu Huuhkajissa hitusen seurajoukkuettaan puolustavampaan rooliin (Alloverpress)

IFK Mariehamnin hyökkäyspelistä vastaava Petteri Forsell on jälleen maajoukkueen mukana. Miehellä on vyöllään yksi A- maaottelu vuodelta 2013, jossa hän onnistui myös maalinteossa. Forsell on yksi niistä pelaajista, joille peli on mahdollinen ensiesiintyminen Olympiastadionilla. Forsell aloittaa Tshekki-ottelun vaihtopenkillä.

– Joskus pienenä kävin katsomassa stadionilla pelejä. Päätin jo silloin, että vielä jonain päivänä pelaan Suomi-paidassa siellä. Nyt se on aika lähellä. Toivottavasti pääsen pelaamaan.

Mixu Paatelaisen ”joulukuusesta” Forsell löytää itselleen sopivan oksan.

– Uskoisin pelaavani siinä toiseksi ylimmällä pelipaikalla. En usko, että minua missään puolustavassa roolissa nähdään. Valmentaja tekee toki sen päätöksen.

Keskikentän taituri tiedostaa, että samaa vapautusta puolustushommista mies ei saa Suomi- paidassa, kuin seurajoukkueessaan.

– Oma pelityylini ei muutu, mutta minun pitää puolustaa enemmän. Se tarkoittaa sitä, että pitää olla hyvässä kunnossa. Sitä mielestäni olen nyt. Isoja maita vastaan pitää puolustaa enemmän, kuin mihin olen tottunut. En näe siinä kuitenkaan mitään ongelmaa.

Tsekki- ottelu on EM-karsintamiehistöön pääsyn kannalta oleellinen näytönpaikka Forsellille. Mies ei kuitenkaan ota itselleen tästä ylimääräistä stressiä.

– Ei minulla ole sen suurempia paineita asian suhteen kuin kellään muullakaan. Suomi-paidassa pelatessa pitää aina antaa kaikkensa, jos haluaa joukkueessa pysyä, Forsell kertoo.

Forsell piti ennen veikkausliigakautta tiukan kuntokuurin ja onkin fyysisesti nyt lähes elämänsä kunnossa. Juoksukunto on parantunut huomattavasti, mutta teholukemat ovat kuitenkin pysyneet samoina. Kolme maalia ja kaksi syöttöä ei miestä täysin tyydytä.

– Kuntoni on hyvä, mutta aina voi silti parantaa. Tehoja on tullut, mutta niitä pitäisi tulla enemmänkin. Tietenkään syöttöjä ei voi tulla, jos hyökkääjät eivät tee maaleja. Myös itse olisin maaleja toki enemmänkin voinut tehdä. Paikkoja niihin on kyllä ollut. Uskon, että pystyn parantamaan pelaamistani vielä paljon.

Viime peleissä Maarianhaminalaisilla on mennyt vähän heikommin, mutta silti Forsellin tavoitteet joukkueen menestymisen suhteen ovat pysyneet korkeina.

– Suomen Cupin voitto on tavoitteemme ja liigasta mitali. Haluamme ensi kaudella Euroopan kentille.

Petteri Forselin sopimus IFK:n kanssa on mallia 1+1 vuotta.  Hän onkin asennoitunut siihen, että pelaa koko tuon ajan saarella.

– Otin sen verran tavaroita tänne muuttaessani mukaan, että pärjään täällä sen kaksi vuotta. Kyllähän hyvien peliesitysten ja maajoukkuekutsujen myötä pelaaja-agentit alkavat soitella perään.  Nyt haluan kuitenkin vain keskittyä pelaamiseen.  Joskus ajattelin pelaavani sen takia hyvin, jotta pääsisin ulkomaille. Nyt pelaan sen vuoksi, koska se on kivaa. Se on minulle tärkeintä. Mitään seuraavia siirtoja en ole miettinyt, Forsell kertoo.