EM-kisojen suurmaiden alustavat joukkueet puhuttavat – ”Englannin teinivalinta oli mediatemppu”

Jalkapallon EM-kisat lähestyvät kovaa vauhtia ja moni joukkue onkin jo julkaissut vähintään alustavan leiritysjoukkueensa, josta valitaan lopullinen Ranskaan matkaava ryhmä. Penkinlämmittäjät päätti ottaa asiakseen nostaa jo kisahuumaa, ja käy tällä viikolla läpi Englannin, Espanjan, Saksan ja Ranskan alustavat joukkueet. Ketkä pelaajat olisivat kuuluneet kisakoneeseen ja ketkä puolestaan olivat vääriä valintoja?

Englannin maajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson teki yhden isoimmista yllätyksistä valitessaan Manchester Unitedin 18-vuotiaan Marcus Rashfordin hyökkäysosastolle. Toimituksen Jussi Vainikalla on selkeä mielipide Rashfordin valintaan. Samalla hän ihmettelee, miksi loistavaan vireeseen Valioliigassa äitynyttä Andy Carrollia ei valittu joukkueeseen.

– Pidän Rashfordin valintaa samanlaisena mediatemppuna kuin 2006 MM-kisajoukkueeseen valittua Theo Walcottia, joka oli silloin vielä täysi turisti. Nyt Walcott jäi ulos jopa odotusten vastaisesti, Vainikka lataa.

Hyökkääjävalinnat puhuttivat jokaisen maan kohdalla, ja Fernando Torresin rannalle jääminen herätti Suomessakin kovaa keskustelua esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Vainikka ja Atte Ruuttila ovat sitä mieltä, että Torresia olisi kaivattu mukaan tähän Espanjan joukkueeseen, koska hän on ollut erinomaisessa maalivireessä kuluneella kevätkaudella. Kolmas jäsen, Anssi Karjalainen, on kuitenkin selvästi eri mieltä ja hyppää väliin perustelumonologinsa kanssa siitä, miksi Torresia ei tarvita kisoihin.

Penkinlämmittäjät ei suinkaan unohda muita EM-kisoissa pelaavia joukkueita, ja kisojen lähestyessä eetteriin lyödään kaiken kattava kisaennakko, jossa ei jätetä kiveäkään kääntämättä.

[mixcloud https://www.mixcloud.com/penkinlammittajat/penkinl%C3%A4mmitt%C3%A4j%C3%A4t-s03e12-englannin-espanjan-saksan-ja-ranskan-alustavat-em-kisamiehist%C3%B6t/ width=100% height=60 hide_cover=1 mini=1 light=1]

Facebook: Penkinlämmittäjät
Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila), Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Jussi Vainikka (@j_vainikka)

Kansikuva: Getty Images