Ennakko: Haavoittunut Real Madrid saa vieraita La Coruñasta

Real Madrid kohtaa lauantaina kotonaan Galician maakunnan ylpeyden Deportivo La Coruñan. Pahoista loukkaantumisista kärsivä sarjakärki pyrkii palaamaan voittojen tielle viime kierroksen nolon tappion jälkeen.

Real Madridin lääkäreillä riittää kiireitä, kun sairastupaa miehittävät Luka Modric, Sergio Ramos, James Rodriguez, Pepe, Sami Khedira ja Fabio Coentrao. Avainpelaajien puute ja ottelusta toiseen vaihtunut kokoonpano onkin näkynyt joukkueen pelissä karulla tavalla. Real Madrid ei ole pelannut moneen kauteen niin huonosti kuin viime viikonloppuisessa derbyssä. Toki Atlético on laadukas joukkue eikä heiltä pidä ottaa mitään pois, mutta Real ei pystynyt käytännössä missään vaiheessa taistelemaan voitosta tosissaan.

Kroaattivirtuoosi Luka Modricin pitkä loukkaantuminen on osoittanut miehen tärkeyden Valkoisten keskikentällä. Ulkonäöltään legendaarista Johan Cruyffiä muistuttava mies tekee kentällä hirveän määrän töitä ja rytmittää peliä loistavasti. Lisäksi yhteispeli Toni Kroosin kanssa on toiminut erinomaisesti. Myös Ramosin poissaolo on tietysti valtava takaisku pääkaupunkilaisille, eikä yhden maailman parhaan topparin poissaolo voi olla näkymättä kentällä. Yli 300 ottelua Realin paidassa pelannut Ramos on Iker Casillaksen ohella yksi joukkueen suurimmista henkisistä johtajista.

Pepen, Ramosin ja Coentraon puuttuminen tekee ison loven Realin puolustuslinjaan, mutta se tuskin tulee ratkaisemaan lauantain kamppailua. Vaikka La Coruña tekisi maalin tai jopa kaksi, niin kotijoukkueen pitäisi huononakin päivänä pystyä pistämään paremmaksi. Real on voittanut yhdeksän kotiottelua putkeen tehden niissä 33 maalia. Loukkaantuneena olevasta kolmikosta lähimpänä pelikuntoa on portugalilainen Pepe, joka on palannut jo joukkueen harjoituksiin ja pelaaminen lauantaina on mahdollista.

Annetaanko Ødegaardille mahdollisuus?

James ”Hames” Rodriguezin loukkaantuminen tuli ikävään saumaan, sillä kolumbialainen oli pienen alkukankeuden jälkeen pelannut varsin pirteästi ja kauden 20 ottelussa on syntynyt kahdeksan maalia ja seitsemän maaliin johtanutta syöttöä. Kotijoukkueen faneilla voi tulla lauantaina kolumbialaisen oivalluksia ikävä, sillä Realilla on ollut suuria ongelmia murtautua vastustajan rankkarialueelle sisään. Ajoittain loistavasti pelanneella Iscolla on näytettävä lauantainakin, että hän kuuluu avaukseen myös silloin, kun Rodriguez ja Modric palaavat kokoonpanoon. Isco on syöttänyt tällä kaudella seitsemän maalia, mikä on jo miehen henkilökohtainen yhden kauden ennätys.

Real Madridilla ei ole Deportivoa vastaan erityisesti penkillä juurikaan luovuutta ja pelisilmää, joten on mielenkiintoista nähdä, että nostetaanko Martin Ødegaard ykkösjoukkueen mukaan. Norjalaislupaus on pelannut jo seuran kakkosjoukkueen riveissä ja esiintynyt erittäin pirteästi. Hänet nimettiin myös Realin Mestarien liigan kevään rosteriin, joten hänelle voitaisiin hyvinkin antaa peliminuutteja ennalta helpommaksi kaavaillussa matsissa Deportivoa vastaan.

Real Madrid on tietyllä tavalla vedenjakajalla kevättä ajatellen. Mikäli joukkue selviää loukkaantumissumasta kunnialla ilman pistemenetyksiä, niin pääkaupungissa ollaan hyvin lähellä mestaruutta. Vastaavasti joukkue on nyt hyvin altis pistemenetyksille. Valkoisten leirissä eletään kriittisiä aikoja.

Myös La Coruñalla loukkaantumishuolia

Deportivo La Coruña ei ole lauantaina helpoimman mahdollisen haasteen edessä. Real hävisi kauden ensimmäisen ottelun kotonaan Atleticille, mutta on sen jälkeen voittanut yhdeksän ottelua putkeen maalierolla 32-6. Super-Depor sen sijaan on voittanut kymmenestä edellisestä vierasottelustaan kaksi ja on tasannut pisteet kolmeen otteeseen. Deportivo on kuudella vierasmaalillaan koko sarjan vähiten vierasmaaleja tehnyt joukkue.

Victor Fernandezin miehistö on aloittanut kuluvan vuoden pirteästi. Joukkue on hävinnyt kuudesta ottelustaan vain yhden ja senkin Barcelonalle. Madridiin Deportivo saapuu kahden ottelun voittoputkessa, kun joukkue kaatoi ensin Rayo Vallecanon vieraissa ja edellisellä kierroksella Eibarin kotonaan.

Jos Madridissa on kamppailtu loukkaantumisten kanssa, niin samaa voi sanoa vierailija La Coruñasta, sillä joukkueella on sairastuvan puolella peräti seitsemän pelaajaa. Lauantain kamppailua ajatellen joukkue kaipaisi kentälle eniten Sidneitä sekä vasenta puolustajaa Luisinhoa. Topparina viihtyvä Sidnei on ollut Deportivon puolustuksen johtaja ja taistellut esimerkillisesti ottelusta toiseen. Vasemmalla laidalla pääosin puolustajana pelannut Luisinho on Deportivon fanien onneksi mahdollisesti pelikuntoinen jo lauantaina.

Loukkaantumisista kärsinyt Lucas Perez on tehnyt pirteän paluun pelikentille. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on pelannut kuluvalla kaudella kuudessa ottelussa yhteensä vain 300 minuuttia, mutta on viimeistellyt kolme osumaa. Hän onkin joukkueensa paras maalintekijä yhdessä Ivan Cavaleiron kanssa. Perezin osumista kaksi on syntynyt kolmessa viimeisessä ottelussa. Hän pelasi Eibaria vastaan ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella täydet minuutit ja oli joukkueensa paras pelaaja.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella jo kertaalleen. Real Madrid haki syyskuussa Estadio Riazorilta voiton peräti 8-2 lukemin. Real Madridin ja Deportivon välillä on nähty usein varsin runsasmaalisia kamppailuja, sillä kahdeksasta edellisestä kohtaamisesta peräti kuudessa on tehty vähintään neljä maalia.

Voit seurata ottelua Viasat Sport Xtralta tai Viaplaysta klo 19:00 alkaen.

Kierroksen muut ottelut

17:00 Sevilla – Cordoba, Viaplay

21:00 Granada – Athletic Bilbao, Viaplay

23:00 Malaga – Espanyol, Viaplay