Euroopan huippuliigojen päätöskierroksilla herkulliset asetelmat – tippuu, ei tipu, mestaruus, hopea?

Euroopan suurimmat jalkapallosarjat huipentuvat viikonloppuna pelattaviin päätöskierroksiin. Draamaa tullaa takuulla näkemään niin mestaruuksien, Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga-paikkojen kuin myös putoamistaistojen osalta. Penkinlämmittäjät kertoo, minkälaiset ovat lähtökohdat ennen viikonloppua. Toisena aiheena puidaan hyökkääjätyyppejä, jotka ovat nostamassa perinteiset maalintekijät aivan uuteen arvoon tulevaisuudessa.

Penkinlämmittäjien Anssi Karjalainen ja Atte Ruuttila kertaavat tilanteet Espanjan La Ligasta, Englannin Valioliigasta, Italian Serie A:sta sekä Saksan Bundesliigasta.

Edellä mainituista ainoastaan Espanjassa on mestaruus vielä tältä kaudelta ratkaisematta ennen viimeistä ottelukierrosta. Lauantai-iltana jalkapalloihmiset seuraavat herkeämättä, miten FC Barcelonan ja Real Madridin otteluissa käy.

– Eihän La Liga olisi myöskään mitään ilman joka keväistä putoamistaistelua, Karjalainen muistuttaa.

Lisäksi lähes joka liigassa taistellaan viimeisistä europelipaikoille oikeuttavista sijoituksista. Tämän koonnin avulla pysyt kartalla siitä, mitä viikonloppuna kannattaa väijyä ruudun ääressä.

Penkinlämmittäjät iloitsevat siitä, että huippujalkapallosta vuosia sitten kadonnut perinteikäs 9-hyökkääjän rooli on palaamassa – modernisoituna versiona.

Modernilla 9-hyökkääjällä tarkoitetaan ennen kaikkea kokonaisvaltaista pelaajaa, joka pystyy hyvien perusominaisuuksien avulla mättämään ison läjän maaleja kauden aikana. Tuorein esimerkki tästä on Serie A:n Napolissa pelaava argentiinalainen Gonzalo Higuaín.

– 33 maalia 34 ottelussa – se on sairas määrä. Eikä joukossa ole edes montaa rankkarimaalia, Ruuttila toteaa häkeltyneenä ”El Pipitan” tilastoista.

Vuosia sitten jalkapallon taktiikoissa suoranaiseksi trendiksi noussut vale-9 on saamassa kovan haastajan.

Mitä modernilta 9-hyökkääjältä vaaditaan, miten se pelaa hyökätessä ja keitä muita Higuaínin kaltaisia esimerkkejä siitä on? Penkinlämmittäjät analysoi nämä jakson toisella puoliskolla.

Pois alta vale-9, täältä tulee moderni, tuore, freesattu 9!

[mixcloud https://www.mixcloud.com/penkinlammittajat/penkinl%C3%A4mmitt%C3%A4j%C3%A4t-s03e11-euroopan-huippusarjojen-todistukset-ja-moderni-ysi/ width=100% height=60 hide_cover=1 mini=1 light=1]

Facebook: Penkinlämmittäjät
Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila), Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Jussi Vainikka (@j_vainikka)

Kansikuva: All Over Press