Kommentti: Puolustaja hyökkääjänä kuvastaa HJK:n luokatonta ottelua

HJK pelasi kauden heikoimman pelinsä pahassa paikassa. Helsinkiläiset hävisivät Eurooppa liigan karsinnassa walesilaisille Connah’s Quay Nomadsille lukemin 0-1.

Nomads päästi vähiten maaleja viime kaudella Walesin Valioliigassa. Lisäksi joukkue pudotti vuosi sitten norjalaisen Stabækin Eurooppa liigan ensimmäisellä karsintakierroksella maalein 1-0. Norjalaiset saivat kahdessa ottelussa yhteensä kolme laukausta Nomadsin maalia kohti.

Ei ollut siis järin iso yllätys, että walesilaiset niin sanotusti parkkeerasivat bussin oman maalin edustalle HJK:ta vastaan. Klubi oli tämän suhteen täysin aseeton. Ottelu meni varmastikin täysin kotijoukkueen käsikirjoituksen mukaan.

Varsinkin avauspuoliaika oli sinivalkoisilta todella heikko. HJK ei pystynyt luomaan käytännössä ainuttakaan maalipaikkaa. Hyökkäysten rakentaminen oli todella hidasta ja ne kuivuivat yleensä kasaan Faith Friday Obilorin heittäessä optimistisen pitkän pallon puolesta kentästä. Tulokset jäivät vähemmän yllättäen laihoiksi.

Oli hieman yllättävää, että HJK lähti kotijoukkueen kävelytempoon mukaan. Walesilaiset pystyivät pitämään muotonsa hyvin kasassa eikä joukkueella ollut ongelmia puolustaa Klubin epätoivoisia hyökkäyksiä vastaan. Haastot, juoksut ja juonikkaat syöttökuviot loistivat poissaolollaan.

Toiselle puoliajalle HJK lisäsi hieman tempoa ja pystyikin saamaan ajoittain painetta kotijoukkueen päätyyn. Ratkaisevat syötöt olivat kuitenkin heikkoja ja Klubi tyytyi usein keskityksiin, mutta walesilaiset olivat vähemmän yllättäen pääpelissä vierailijoita edellä. Atomin ja Alfredo Moreloksen puuttuminen näkyi karulla tavalla. Paikkaajat eivät olleet lähelläkään edellä mainitun kaksikon tasoa.

HJK:n epätoivoa kuvasti hyvin se, että vasempana laitapuolustajana ottelun aloittanut Ville Jalasto pelasi pelin päätöshetket hyökkääjänä. 31-vuotiaalle puolustajalle avautui ottelun päätöshetkillä mainio maalipaikka, mutta laukaus jäi suutariksi.

Vaikka HJK:n esitys oli lyhyesti sanottuna luokaton, niin Nomadsilta ei pidä ottaa mitään pois. Kotijoukkue pelasi juuri niin kuin altavastaajan kuuluukin ja tylsytti varmoin ottein Klubin hyökkäykset toisensa perään. Nomads ei myöskään kainostellut pelatessaan kellosta minuutteja pois,

Klubin on parannettava reilusti ensi viikon torstaina pelattavaan toiseen koitokseen. Klubi on perinteisesti ollut europeleissä iskussa kotikentällään ja vastustajan puolustussumppu on usein auennut helpommin kuin vieraskentällä.

Vaikka HJK onnistuisikin vielä kääntämään otteluparin edukseen, niin se ei siltikään poista avausosan esityksen luokattomuutta. Veikkausliigaa dominoivan joukkueen pitäisi pystyä kaatamaan Nomadsin tasoinen nippu molemmissa osaotteluissa. Varsinkin Mika Lehkosuolla on iso pala purtavanaan, koska Klubi jäi avausosassa niin aseettomaksi.

Ensi viikon ottelussa olisi ollut huomattavasti vähemmän jännitettävää, mikäli Klubi olisi takonut pari vierasmaalia. Nyt kohtaamisesta ei jännitettävää tule todellakaan puuttumaan.

Kansikuva: All Over Press