FA Cupissa viime kauden finalistit vastakkain

Legendaarisen FA Cupin kolmas kierros päräytettiin käyntiin eilen. Valioliigajoukkueet tulivat mukaan tälle kieroksella ja tänään sunnuntaina kierroksen päättää klo 19.30 pelattava viime kauden finalistien Arsenalin ja Hullin kohtaaminen.

Arsenal

Seitsemän kuukautta sitten Tykkimiehet päättivät pitkän pokaalittoman kauden, kun Hull kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen jatkoajalla Aaron Ramseyn maalilla 3-2. Hull johti ottelua jo 0-2, mutta Santi Cazorlan vapaapotkumaali ja Laurent Koscielnyn maali veivät ottelun jatkoajalle.

Jälleen kerran loukkaantumisten kanssa kamppaileva lontoolaisryhmä lähtee sunnuntain otteluun ilman Wilshereä, Artetaa, Ramseytä, Flaminia ja pelikiellossa olevaa Giroudia. Lisäksi Özilin, Welbeckin ja Sanogon pelaamiset ovat epävarmoja. Pitkästä loukkaantumisesta kärsinyt maailmanmestari Özil on jo harjoitellut joukkueen mukana täysipainoisesti tämän viikon, joten mies saattaa olla pitkästä aikaa Tykkimiesten kokoonpanossa – tosin penkillä.

Mielenkiintoista on nähdä millaisella keskikentällä ja hyökkäyksellä joukkue otteluun lähtee. Nuori lupaava kärkipelaaja Chuba Akbom voi saada näytön paikan avauksessa, kun Lukas Podolski siirtyi lainalle Interin riveihin. Toivottavasti myös Joel Campbell pääsisi avaukseen. Jos Wenger on hereillä, hän antaa kovassa rasituksessa olevan Sanchezin huilata tämän ottelun. Maalissa Arsenalilla aloittaa ensimmäistä kertaa urallaan MM-kisoissa loistanut David Ospina, joka kärsi alkukauden loukkaantumisista.

Hull

Joukkue ei ole vakuuttanut tällä kaudella Valioliigassa, vaikka kesän hankinnat olivatkin ainakin allekirjoittaneen mielestä lupaavia. Steve Brucen joukkue pelaa sitkeästi kolmen puolustajan linjalla, joka on osoittanut haavoittuvaisuutensa. Valioliigassa Hull on vasta sijalla 15., vain kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella.

Viimeisissä otteluissa Tigers on osoittanut kuitenkin piristymisen merkkejä, kun puolustusta on saatu pitävämmäksi. Torstain Valioliiga-kierroksella se kaatoi kotonaan näyttävästi Hullin 2-0 ensimmäisen puoliajan kahdella maalillaan.

Joukkueen kokoonpanosta poissa ovat tärkeät palaset, kun Gaston Ramirez, Michael Dawson, Robert Snodgrass, Mohamed Diame, Liam Rosenior ja loistavan kauden pelannut Andrew Robertson ovat kaikki loukkaantuneina.

Ottelun kulku

Viime kauden finalistien kauden avauskamppailu Valioliigassa päättyi Emiratesilla 2-2, kun Arsenalin Danny Welbeck tasoitti ottelun lisäajalla. Hull on pystynyt voittamaan Tykkimiehet vieraissa viimeksi vuonna 2008, joten kotijoukkue lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina. Silti Cup-kamppailuissa on aina oma jännityksensä ja oman mausteensa otteluihin tuo mahdolliset kokoonpano muutokset. Lisäksi kova ottelurasitus näkyy varmasti joukkueiden otteissa. Ei olisi suuri ihme, vaikka ottelu päättyisi tasan, joka tarkoittaisi FA Cupin sääntöjen mukaan sitä, että uusintaottelu pelattaisiin Hullin kotikentällä.