FC Lahden puolustaja toivoo tekevänsä maaleja ensi kaudella – Joukkuetoverit kuittailleet tehottomuudesta

FC Lahden puolustaja Henri Toivomäki sai viime kaudella kuulla joukkuetovereiltaan siitä, ettei onnistunut maalinteossa kertaakaan päättyneellä kaudella Veikkausliigassa.

Toivomäki, 23, ei onnistunut kertaakaan maalinteossa päättyneellä kaudella, vaikka pelasi Lahden paidassa 32 ottelussa. Tehottomuuden takia Mäntsälän Urheilijoiden kasvatti saikin osakseen leikkimielistä kritiikkiä joukkuetovereiltaan.

– Maaleja olisi aina kiva tehdä. Siitä sai kuulla aika paljon pelikavereilta kopissa, että niitä ei ole hirveästi nyt tullut. En tiedä mikä siinä sitten oli, Toivomäki sanoo.

Toivomäki ei kuitenkaan harmittele liikaa sitä, ettei maaleja ole syntynyt. Pääpaino on luonnollisesti puolustamisessa.

– Olisiko sitten sellainen, että pelaa enemmän omaa peliä eikä mieti liikaa joukkueen suorittamista tai pelaa liikaa varman päälle. Mutta puolustajalle se puolustaminen on tärkeintä, mikä näkyi viime kaudella myös joukkueen tilastoissa, Toivomäki linjaa viitaten siihen, että FC Lahti päästi Veikkausliigassa päättyneellä kaudella toiseksi vähiten maaleja (23) HJK:n (22) jälkeen.

– Maalit olisivat plussaa. Pisteet ovat kuitenkin tärkeimpiä. Mieluummin omasta mielestäni otan sen 1-0-voiton kuin 3-2-voiton.