Valioliigaennakko: Hull Cityn tuleva kausi päättyy jälleen putoamiseen

Valioliigan alkuun on vajaa kaksi viikkoa ja tästä se jytkytys alkaa! Faneille.com ennakoi jokaisen joukkueen ennen kauden alkua ja loppujen lopuksi selviää kuka vie mestaruuden meidän mielestämme.

Vuonna 1904 perustettu Hull City palaa vuoden Championshipissä vietetyn kauden jälkeen takaisin Valioliigaan. Kaudella 2014−2015 joukkue sijoittui Valioliigassa sijalle 18. ja näin ollen tie vei sarjaporrasta alemmaksi. Tälle kaudelle ennusmerkit eivät hyvältä näytä, vaan hissiliikkeen odotetaan jatkuvan ellei ihmeitä tapahdu. Faneille.comin rankingissa joukkue on sijoitettu viimeiselle sijalle.

Viime kausi

Joukkue sijoittui viime kaudella Championshipissä sijalle neljä ja tämä tiesi nousukarsintaan pääsemistä. Ensimmäisessä vaiheessa Tiikerit kaatoivat Derbyn kaksiosaisessa ottelusarjassa ja finaalissa kaatui Sheffield Wednesday 1−0, Mohamed Diamén 72. peliminuutilla syntyneellä maalilla. Vaikka joukkueelle sattui viime kaudella hieman heikompi jakso maali-huhtikuulle, sai Steve Brucen miehistö punnerrettua itsensä selvästi playoffeihin. Tiikereiden viime kauden paras maalintekijä oli urugualainen Abel Hernandez, joka oli sarjan kolmanneksi paras maalintekijä 20 osumallaan.

Siirrot

Sisään: Will Mannion (AFC Wimbledon)

Ulos: Sone Aluko, Ryan Taylor

Lähtökohdat

Hull lähtee tulevaan kauteen todella surkeista lähtökohdista. Siirtomarkkinoilla ei ole tapahtunut käytännössä mitään, ja kun vuodesta 2012 asti joukkuetta manageroinut ja kahdesti Valioliiganousuun Hullin johdattanut Steve Bruce jätti pestinsä heinäkuussa, on joukkue vielä paria viikkoa ennen kauden alkua ilman pääkäskijää. Brucen lähdön syyksi on sanottu johtuvan seuran kesän siirtomarkkinoiden passiivisuudesta. Brucen korvaajaksi on viime aikoina huhuiltu useampaa nimeä, viimeisimpänä italialaista Gianfranco Zolaa. Nykyisellä rosterilla Tiikerit ei tule pötkimään pitkälle, vaikka joukkueesta löytyy aimo annos Valioliigakokemusta.

Avainpelaajat

Parhaimmillaan Valioliigassa sijalle 16. selviytyneestä Hullista ei tähtipelaajia löydy. Puolustuksen johtajana häärää 32-vuotias kapteeni Michael Dawson. Brittitoppari on kuitenkin jo parhaat päivänsä nähnyt, ja muutenkin joukkueen alakerta ei vakuuta. Hullin pelityylin mukaisesti laitureilla on suuri rooli joukkueen pallollisessa pelissä, joten Ahmed Elmohamady ja Robert Snodgrassilta odotetaan paljon − varsinkin keskityksiä. Piikissä pelaava viime kauden Tiikereiden ykköstykki Hernandez saa latoa palloa maaliin koko sielunsa kyllyydestä, jos joukkue mielii pysyä sarjassa.

Ennakoitu avauskokoonpano (4–3–3):

Näyttökuva 2016-08-02 kello 8.37.07

Uhkakuvat

Suurin uhkakuva on, että joukkue ottaa kauden alusta pataan useamman pelin putkeen ja joukkueen kausi lässähtää jo ennen kuin se on alkanutkaan. Iso uhkakuva tai mahdollisuus voi olla myös uusi pätevä manageri. Miten hän saa hitsattua joukkueen kasaan ja luomaan sellaisen pelitavan joukkueelle, jolla pystyy taistelemaan sarjapaikasta.

Ota seurantaan

Keskikentän keskustassa puolustuslinjaa suojeleva pehkotukka Tom Huddlestone on pelannut Valioliigassa yli 200 ottelua ja rytmittää joukkueen pelaamista kokemuksellaan. Huddlestone yhdessä Jack Livermoren kanssa ovat paljon vartijoina Hullin puolustuslinjan tukemisen suhteen.

Arvio

Jottei Tiikereitä liikaa mollattaisi, on todettava, että joukkueella on käytössä käytännössä koko runko, jolla se edellisen kerran pelasi Valioliigaa kaudella 2014−2015. Avausmiehistöä ei tarvitse ajaa sisään Valioliigan tempoon, vaan pelaajisto on varmasti heti alusta valmiina taistelemaan sarjapisteistä. Silti joukkue tulee tippumaan kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmaksi.

Faneille.comin Valioliigaranking 2016−2017:

20. Hull City

Kansikuva: Getty

Lauantaina 13.8. alkava Valioliiga on koko kauden ajan katsottavissa Viasatin kanavilla sekä Viaplay-palvelussa.