Valioliiga-lauantain tärpit – huippuotteluna West Ham Newcastle

Valioliiga-lauantai tarjoaa tällä viikolla kahdeksan kutkuttavaa ottelua. Pystyykö Newcastle voittamaan kaikki ottelut marraskuussa toisena vuonna putkeen? Kääntyykö Liverpoolin kelkka? Tässä tärpit lauantaille.

WBA – Arsenal klo 14.45 MTV Sport 1

Päivän avausottelussa kohtaavat Valioliigassa kaksi tappiota putkeen kärsineet joukkueet. Tykkimiehet voittivat kuitenkin viikolla Mestarien liigassa Dortmundin kotonaan näytöstyyliin, kun Yaya Sanogo ja Alexis Sanchez takasivat lontoolaisille 2-0 voiton. Tykkimiehet tarvitsevat näistä otteluista voittoja, jos haluavat taistella neljännestä sijasta, kun taas WBA kaipaa pisteitä putoamistaisteluun. Pelastaako Sanchez jälleen Arsun? Löytääkö WBA:n tähti Saido Berahino jälleen maalivireensä? Kuka Arsenalin pelaaja loukkaantuu tällä kertaa?

West Ham – Newcastle klo 17.00

Kierroksen kuumin kamppailu. Kotijoukkue on sarjassa huikeasti sijalla 6. ja vierailijat sijalla 5. Kotijoukkueen vire on ollut viime aikoina hieman laskusuunnassa, mutta joukkueen pelillinen ilme on joka ottelussa taisteleva. Allekirjoittaneen parjaama puolustus pelaa yksinkertaisesti, mutta varmasti. Hyökkäyksessä tapahtuu uutta tulemista tekevän Stewart Downingin ja Diafara Sakhon johdolla. Vierailija Newcastle pelasi alkukauden katastrofaalisesti, mutta jollain kummalla manageri Alan Pardew on saanut kelkan käännettyä. Hyvästä vireestä kertoo se, että Harakat ovat pystyneet kaatamaan lähiaikoina mm. Tottenhamin, Manchester Cityn sekä Liverpoolin. Joukkue kärsii useista loukkaantumisista ja se tulee näkymään varsinkin puolustuspäässä. Pystyykö Newcastle taistelemaan voiton kaikista marraskuun otteluistaan?

Burnley – Aston Villa klo 17.00

Sarjan häntäpään kamppailussa taistellaan todella tärkeistä pisteistä. Burnley on pikku hiljaa päässyt Valioliiga-vauhtiin ja tästä osoituksena kaksi peräkkäistä voittoa. Nuori englantilainen kärkipelaaja Danny Ings takasi Claretsille tärkeän 1-2 vierasvoiton Stokesta viime kierroksella. Vieraiden alkukausi oli lupauksia antava, mutta tämän jälkeen joukkue ei ole pystynyt voittamaan kahdeksaan otteluun kamppailuakaan. Nyt tulosta olisi vihdoin tultava. Villan kokoonpanosta puuttuu joukkueen tärkein pelaaja Fabien Delph ja tämä näkyy armottomasti keskikentällä.

Liverpool – Stoke klo 17.00 MTV Sport 1

Kotijoukkueen otteet ovat olleet surkeita Daniel Sturridgen loukkaantumisen jälkeen. Joukkueen onneksi Mario Balotellikin on loukkaantuneena ja kärkimiehenä kahdessa edellisessä pelissä viilettänyt Rickie Lambert on pelannut tuloksellisesti hyvin iskien molemmissa peleissä maalin. Poolin puolustus ja maalivahtipeli on tällä hetkellä sarjan alempaa keskitasoa ja manageri Brendan Rodgersin pää alkaa olemaan vadilla – kotona olisi voitettava. Stoke on pelannut ailahtelevasti niin kuin on tapana ollut. Joukkueen tämän kauden kenties paras pelaaja Victor Moses loukkaantui viikolla ja tämä tulee näkymään Mark Hughesin joukkojen otteissa.

Manchester United – Hull klo 17.00

ManU kävi nappaamassa edellisellä kierroksella kauden ensimmäisen vierasvoiton Arsenalin vieraana pitkälti David De Gean huippupelin ansiosta. Manchesterilaiset kärsivät ikävistä loukkaantumisista varsinkin puolustuspäässä ja Hullin terävät hyökkäykset voivat aiheuttaa jälleen päänvaivaa nuorelle ManU-puolustukselle. Vaikka Hullilla on käsillä potentiaalinen nippu, ei se ole pystynyt voittamaan viimeisistä 10 Valioliiga-ottelustaan kuin yhden. Tiukkaa tekee lauantaina Old Traffordillakin.

ManUn David De Gea alkaa lunastamaan odotuksia. Kuva: Getty

ManUn David De Gea on hyvässä tikissä. Kuva: Getty

QPR-Leicester klo 17.00

Ottelu ei tule olemaan mikään klassikko, mutta silti siinä pelataan molempien kannalta erittäin tärkeistä pisteistä. Harry Redknapin luotsaama kotijoukkue majailee sarjassa viimeisenä ja Leicester kahden pisteen päässä sijalla 18. Molempien nykyinen kuntopuntari on sarjan heikoimpia, kun molemmat ovat voittaneet edellisistä 10 ottelustaan vain kaksi. Hyökkäyspäässä QPR:n Charlie Austinilta ja Leicesterin Leonardo Ulloalta odotetaan tehoja.

Swansea – Crystal Palace klo 17.00

Kotijoukkue kyttää kovasti kärkinelikon takana pitkälti hyvän puolustuspelaamisensa ja tulikuuman Gylfi Sigurdssonin ansiosta. Vieraat taistelevat odotetusti putoamista vastaan. Crystal Palace nappasi henkisesti tärkeän voiton viime kierroksella, kun kotona kaatui Liverpool näytöstyyliin 3-1. Joukkueesta löytyy taitavia pelaajia ja se näkyi juuri Liverpool-voitossa. Ennakkoon Swansea lähtee kuitenkin otteluun selkeänä suosikkina.

Sunderland – Chelsea klo 19.30 MTV Sport 1

Kotijoukkue on kovan paikan edessä, kun vastaan tulee tappioitta koko kauden pelannut Chelsea. Sunderland on pystynyt nappaamaan 12 pelaamastaan ottelusta vasta kaksi voittoa, toisaalta se on hävinnyt ainoastaan kolme kamppailua – yhtä monta kuin mm. Arsenal, ManU ja Everton. Tasapelejä on tullut liikaa ja tiukkoja otteluita olisi tärkeä kääntää voitoiksi – toisaalta tappiohinkaan ei ole näissä tiukoissa peleissä varaa. Vierailija on tällä hetkellä todella vakuuttava kotimaisessa sarjassa sekä Mestarien liigassa. Tuskin joukkue kokee kauden ensimmäistä tappiota lauantaina.

Tärpit Fantasyyn:

Etkö ole vielä mukaana Faneille.comin Fantasy-kimpassa? Ei hättää! Vielä ei ole myöhäistä. Faneille.com jakaa joka kierroksen Faneille.comin kimpan Fantasy-voittajalle matkan Englantiin katsomaan Britti-futista paikanpäälle. Tästä mukaan.

  • Hazard, Chelsea
  • Sakho, West Ham
  • De Gea, ManU
  • Fabianski, Swansea
  • Kane, Tottenham

Veikkausta

Pistetään pari varmaa vinkkiä kierrokselle. Kertoimet tarjoilee Bettson.

West Ham – Newcastle 1 2,15

WBA – Arsenal alle 2,5 maalia 1,95

Manchester United – Hull kotivoitto + yli 2,5 maalia 1,74

Swansea – Crystal Palace 1 1,80

Sunderland – Chelsea vierasvoitto + yli 2,5 maalia 2,20

Tästä Betssonin Valioliigakohteisiin.