Jaro yrittää murtaa Ilveksen kotitaian Eremenkon johdolla

Tammelassa taistellaan sunnuntaina tärkeistä pisteistä, kun Ilves isännöi Jaroa. Joukkueilla on sarjataulukossa eroa vain piste.

Veikkausliigan kiihkeän putoamiskamppailun kannalta Ilveksellä on sunnuntaina mainio tilaisuus raapia hajurakoa karsintapaikkaan. Keith Armstrongin suojatit ovat olleet viime aikoina mainiossa iskussa ja joukkue seilaa kahden ottelun voittoputkessa. Tätä edelsi kaksi tasapeliä, joten edellisestä tappiosta on jo lähes kuukausi aikaa.

Varsinkin kotikentällään Tammelassa on luistanut. Yhdeksästä kotiottelusta Ilves on hävinnyt vain yhden ja päästettyjä maaleja on ainoastaan neljä. Tamperelaisetkaan eivät ole yleensä maaleilla juhlineet, sillä joukkue on tehnyt kotiotteluissaan vain kahdesti enemmän kuin maalin. Tiiviin puolustuspelin ja loistavassa vireessä olevan Mika Hilanderin torjuntojen myötä jopa yksi tehty maali on monesti riittänyt pisteisiin.

Vierailija Jaro saapuu Tampereelle allaan tasapelipiste Lahdesta sekä makea kotivoitto SJK:sta. Pienellä onnenkantamoisella tullut osuma riitti voittoon seinäjokelaisia vastaan, mutta iso kiitos täydestä pistepotista kuuluu joukkueen maalilla torjuneelle Jesse Östille. Muutamiin komeisiin torjuntoihin venynyt Öst nappasi myös Ariel Ngeukamin pilkun kiinni heti ottelun alussa.

Seinäjokea vastaan paluun Veikkausliigakentille tehnyt Alexei Eremenko Junior on vielä joukkueen mukana ainakin sunnuntaina. Eremenko tähyilee pelipaikkaa ulkomailta ja siirtyminen muualle vielä elokuun aikana on todennäköistä.

Keskikentän taituri osoitti kuitenkin merkityksensä heti avausottelussa, vaikka loppuhetkillä tullut rankkari olikin kenties yksi Veikkausliigan historian huonoimmista. Eremenko rytmittää peliä rauhallisella tyylillään ja hakee palloa todella alhaalta, mikä auttaa Jaron pelin avaamista huomattavasti.

Keskiviikon voitossa Interiä vastaan debytoinut Mamadou Diouf debytoi sunnuntaina kotiyleisön edessä. Vaikka senegalilainen pelasi jo täydet minuutit, niin Armstrongin mukaan Diouf ei ole vielä täydessä kunnnossa. Puolikuntoisenakin hän tuo lisävariaatioita vähän ruosteessa olleeseen tamperelaisten hyökkäykseen. Ilveksen paras maalintekijä on joukkueen molemmat maalit Interiä vastaan tehnyt Mika-Matti Lahtinen, joka on viimeistellyt kuluvalla kaudella kuusi maalia.

Ilves ja Jaro ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa, jotka ovat molemmat päättyneet pietarsaarelaisten kotivoittoihin yhteismaalein 6-1.

Ottelu alkaa Tammelassa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, niin voit seurata kaikkia Veikkausliigan otteluita tuttuun tapaan IS Extran kautta.

Sunnuntain muut ottelut

18.30 FC Lahti – VPS