Suarez kohtaa jälleen tutut kiistakumppanit – ”Aion halata häntä”

Tulevana lauantaina pelattavassa Mestarien liigan finaalissa riittää taistelupareja. Varsinkin Barcelonan Luis Suarezilla riittää entuudestaan hyvinkin tuttuja ”kavereita” italialaisten puolustuksesta.

Monessa liemessä keitetty Suarez on ollut pienten alkuvaikeuksien jälkeen kovassa iskussa Barcelonassa ja muodostaa maailman vaarallisimman hyökkäystrion yhdessä Lionel Messin ja Neymarin kanssa. Lauantaina uruguaylaiselle asettuu vastaan muun muassa Giorgio Chiellini sekä Patrice Evra, joiden kanssa hyökkääjä on ottanut yhteen aiemmin urallaan.

Suarez vs Evra

Liverpoolia neljän kauden ajan edustanut Suarez ja Manchester Unitedin riveissä yhdeksän kautta pelannut Evra kohtasivat Valioliigassa useasti ja peleistä ei puuttunut ikinä tunnetta. Tilanne kärjistyi vuoden 2011 lokakuussa, kun Suarez haukkui Evraa rasistisesti ja tuomittiin kahdeksan ottelun pelikieltoon sekä sakkoihin.

Joukkueiden seuraavassa kohtaamisessa seuraavan vuoden helmikuussa Suarez jätti kättelemättä Evran, mikä ei ollut ranskalaisen mieleen. Puolustaja tuulettikin ottelun jälkeen voittoa provosoivasti aivan Suarezin edessä.

Juventusta nykyisen edustava Evra kohtaa vanhan tuttavansa seuraavan kerran lauantaina, kun Barcelona asettuu vastaan Mestarien liigan finaalissa.

– Tärkeintä on, että pelaan finaalissa. Olen ylpeä siitä mitä olen ja mitä edustan. Aion kätellä häntä, se ei ole ongelma, mutta aion varmistaa, että hän tuntee minut kentällä, Evra kertoi Dailymailille.

Suarez vs Chiellini

Tarvitseeko Suarez hammaslääkäriä Mestarien liigan finaalin jälkeen? (Getty)

Tarvitseeko Suarez hammaslääkäriä Mestarien liigan finaalin jälkeen? (Getty)

Suarezin ja Chiellinin kohtaaminen viime kesän MM-kisoissa ei jäänyt varmaan keneltäkään huomaamatta. Uruguayn ja Italian kohdatessa Suarez puri Chielliniä olkapäästä ja sai neljän kuukauden kiellon kaikesta jalkapalloon liittyvästä toiminnasta sekä muutaman kymmenen tuhannen euron sakot päälle. Suarezin oman kertoman mukaan hän vain sattui kaatumaan Chiellinin olkapäähän.

Italialainen kuitenkin antoi Suarezille nopeasti anteeksi ja toivoi Twitterissä, että FIFA kumoaisi pelikiellon. Lauantaina pelaajat kohtaavat ensimmäistä kertaa sitten MM-kisojen.

– En tietenkään pelkää häntä. Aion halata häntä, siinä ei ole mitään ongelmaa.  Minun on ajateltava häntä pelaajana, kuinka hän liikkuu ja hänen taitojaan, mutta ei mitään muuta. Vartioin häntä samalla tavalla kuin vartioin Karim Benzemaa, Lionel Messiä, Cristiano Ronaldoa, Neymaria ja Gareth Balea, Chiellini sanoi Dailymailin haastattelussa.

Lauantain ottelun kättelystä on odotettavissa lähes yhtä mielenkiintoista kuin ottelusta. Kameramiehet seuraavat varmasti herkeämättä Suarezia tämän kohdatessa jälleen Chiellinin sekä Evran.

Vaikka temperamenttinen uruguaylainen on hölmöillyt urallaan useasti, niin Mestarien liigan finaalissa on tuskin odotettavissa uusia temppuja. Suarez on toistuvasti kertonut haastatteluissa intohimostaan nimenomaan Mestarien liigaa kohtaan ja kuinka pahaa teki olla turnauksesta sivussa neljän vuoden ajan Liverpoolissa pelatessaan. Toisaalta MM-kisatkin järjestetään vain joka neljäs vuosi, mutta silti hyökkääjään hermo ei kestänyt. Juventuksen puolustus yrittää varmasti kaikin keinon horjuttaa Barcelonan hurjavireistä hyökkäystä, joten on mielenkiintoista nähdä, miten Suarezin kasetti kestää kuumassa Berliinin illassa.

Mestarien liigan finaali Juventus-Barcelona pelataan lauantaina 6.6. klo 21.45 alkaen. YLE TV2 lähettää ottelun suorana lähetyksenä ja ottelun alustaa studio-osuus klo 21.00 alkaen.