Kotimaisissa sarjoissa huikea loppukausi – Pohjanmaan laatu jyrää Lapin futisbuumin

Tällä hetkellä suomalaisessa palloilussa kaksi sarjaa peittoaa kaikki muut. Ykkönen ja Veikkausliiga tarjoavat loppukauden trillereillään viihdettä koko rahan edestä, ja monille vielä enemmän. Penkinlämmittäjät pureutui sarjojen kiivaiksi käyviin mestaruustaisteluihin.

Ykkösessä PS Kemi on hallinnut kautta, jopa taianomaisesti. Omia junioireita ei ole juuri nimeksikään, mutta ulkomaalaishankinnat ovat onnistuneet kovalla osumatarkuudella. Loppukauden suurimmiksi haastajiksi Atte Ruuttila ja Anssi Karjalainen nostavat TPS:n ja PK-35:n.

– PK-35:llä on paras lähtökohta loppukauteen otteluohjelman ansiosta, toteaa Karjalainen.

Vaikka toimitus nosti esiin edellä mainitut joukkueet omina suosikkeina, on kärkikahinoihin nostettava vielä JJK. Jyväskyläläisryhmä on sarjataulukossa pelin vähemmän pelanneena toisella sijalla, neljä pistettä johtavaa PS Kemiä jäljessä.

Veikkausliigassa edessä ovat raastavimmat ja eniten sydämmentykytyksiä aiheuttavat kierrokset. SJK nappasi pisteet HJK:lta ja on näin ollen pisteen karussa RoPSia ja kuusi pistettä HJK:ta. Penkinlämmittäjät uskookin SJK:n nappaavan mestaruuden, vaikka voiton soisi RoPSille.

– Lapissa on nähtävissä jalkapallobuumi RoPSin ansiosta. Lehdissä on huomattavasti enemmän juttua kuin yleensä, Ruuttila tietää.

HJK:n vaikeudet eivät ota hellittääkseen ja ongelmat löytyvät pelin lukkiutumisen lisäksi henkiseltä puolelta. Helsinkiläisjoukkueelle ei löydy sytyttäjää, ja näillä näkymin Mika ”Bana” Lehkosuosta ei hommaan ole.

RoPSin kausi on ollut vaiherikas ja jollain tapaa kaunis, mutta mestaruuteen se ei riitä. Toimituksessa toivotaankin, että kova jalkapalloilullinen noste säilyisi ”Rollossa” myös ensi kaudella.

Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila) ja Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen)

Pääkuva: All Over Press