Nouseeko Inter tai IFK Mariehamn mitalitaistoon?

IFK Mariehamn isännöi FC Interiä maanantai-illan ainoassa Veikkausliigan ottelussa. Kyseessä on tärkeä ottelu mitalitaiston kannalta ja lisäksi samat joukkueet kohtaavat lauantaina Suomen Cupin finaalissa.

Kärkijoukkueiden kontatessa ovat kaikki mitalisijat vielä täysin avoinna. Inter majailee sarjataulukon neljännellä sijalla ja eroa pykälää ylempänä olevaan Klubiin on viisi pistettä. Mariehamn on ottelun enemmän pelanneena pisteen turkulaisia perässä. Maanantain kamppailun voittaja kampeaa itsensä tosissaan mitalitaisteluun mukaan.

Interin otteet ovat olleet viime aikoina varsin ailahtelevia. Viimeisestä viidestä ottelustaan joukkue on kärsinyt tappion FC KTP:lle ja pelannut tasan Jaron sekä VPS:n kanssa, mutta vastaavasti napannut komeat 2-0 voitot SJK:sta ja HJK:sta.

IFK lähtee kamppailuun kolmen ottelun tappiottomassa putkessa. Alla on maaliton tasapeli Pietarsaaresta sekä voitot Ilveksestä ja HIFK:sta.

Maarianhaminalaisten tavoitteena kuluvalle kaudelle oli tiivistää joukkueen puolustuspään pelaamista. Tässä on onnistuttu ainakin jossain määrin vaikka, saarelaiset ovat päästäneetkin kärkikuusikosta eniten maaleja. Joukkueen maali on pysynyt puhtaana yhteensä kymmenennessä ottelussa ja lähet puolet päästetyistä maaleista on tullut muutamassa ottelussa, joissa IFK:n puolustus on pettänyt totaalisesti ja reppuun on mennyt useampi osuma. Viime vuonna joukkue päästi kauden aikana 55 maalia, kun taas tällä kaudella 28 ottelussa omiin on mennyt 28 täysosumaa.

Joukkueen ykkösmaalivahti Otso Virtanen on maanantaina sivussa edellisen ottelun punaisen kortin myötä. Torjuntavastuun kantaa vasta vajaat 200 minuuttia Veikkausliigassa tällä kaudella pelannut Waltter Viitala.

IFK on kärkikuusikosta myös vähiten maaleja tehnyt joukkue sekä ainoa, jolla maalisuhde on pakkasen puolella. Tähän on vaikuttanut muun muassa Petteri Forsellin sekä Aleksei Kangaskolkan pitkät loukkaantumiset. Forsellin paluun jälkeen joukkue ei ole siltikään saanut kärkimiehistään Dever Orgillista sekä Diego Assisista aivan parasta terää irti.

Maarianhamina on perinteisesti ollut vierailijoille hankala paikka. Kuluvalla kaudella IFK on kuitenkin saalistanut enemmän pisteitä vieraista kuin kotikentältään Wiklöf Holding Areenalta. Interin vierasotteluista lähes puolet on päättynyt tasapeliin ja IFK on sarjan eniten tasapelejä pelannut joukkue, joten pisteiden jako ei olisi yllätys maanantainakaan.

Inter ja IFK kohtaavat lauantaina Suomen Cupin finaalissa Valkeakoskella, jossa on panoksena paikka eurokentille. Vaikka molemmat joukkueet taistelevat liigassakin europaikkaan oikeuttavasta kolmannesta sijasta, niin katseet ovat varmasti ainakin osittain jo viikonlopussa. Jotain lepuutuksiakin saatetaan nähdä, vaikka Interiltä ovatkin varmuudella loukkaantumisten tai pelikieltojen takia sivussa Petros Kanakoudis, Eric Matoukou, Vincent Onovo, Oskari Qvick sekä Jukka Lehtovaara.

Ottelu alkaa Wiklöf Holding Areenalla kello 18.30. Voit seurata ottelua tuttuun tapaan IS Extran kautta. 

Kansikuva: All Over Press