Lunastaako Real Madridin superlupaus koskaan odotuksiaan? Alku Hollannissa ollut rauhallinen

Betsafelta 15 € riskitön veto ja ViaPlay Sport kuukaudeksi kotiisi

Real Madrid hankki kaksi vuotta sitten tammikuussa norjalaisen Martin Ødegaardin. Tuolloin hyökkäävä keskikenttäpelaaja oli 16-vuotias ja ehkä maailman puhutuin superlupaus. Hänen lempinimensä oli ”Norjan Messi”. Tie tähtiin oli auki, mutta kuinkas sitten kävikään?

Ødegaard siirtyi tämän vuoden tammikuussa puolentoista vuoden lainalle Hollannin pääsarjajoukkue Heerenveeniin. Nykyisin 18-vuotias pelaaja oli käytännössä pakotettu siirtoon, mikäli hän haluaa pelata enää peliäkään Real Madridin kuninkaallisessa edustusjoukkueessa. Kahden vuoden aikana nuorukainen pääsi näyttämään osaamistaan vain kahdesti ykkösjoukkueessa.

Ødegaardilla ei yksinkertaisesti ole ollut mitään mahdollisuutta murtautua kokoonpanoon. Hänen pitäisi syrjäyttää hierarkiassa Isco tai James Rodriguez. Päävalmentaja Zinedine Zidanen on ollut vaikeaa jo nyt tyydyttää molempia kymppipaikan supertähtiään peliajan suhteen. Lisäksi norjalaisen näytöt kakkosjoukkue Castillan paidassa Espanjan kolmannella sarjatasolla eivät ole olleet sen tasoiset, että Zidanella olisi minkäänlaista painetta käyttää Ødegaardia. 176-senttinen teinitähti on pelannut Castillan paidassa 62 ottelua, joissa hän on maalannut viidesti ja syöttänyt kahdeksan maalia.

Siirto Heerenveeniin oli järkevä, sillä nyt Ødegaard tarvitsee ennen kaikkea peliaikaa kovemmassa ympäristössä kuin Segunda B:ssä. Sitä on siirron myötä myös tullut. Ødegaard on päässyt pelaamaan omalla pelipaikallaan jo kuudessa Eredivisien ottelussa. Kolme kertaa avauksessa ja kolmesti vaihtopenkin kautta. Tehoja ei ole vielä kuitenkaan tullut. Pian niitä pitää alkaa tulemaan, jotta vastuuta tulee jatkossakin. Heerenveenin penkiltä ei nimittäin Real Madridin kokoonpanoon enää nousta.

Ødegaardin pitää onnistua. Onnistuessaan hän voi kokea saman iloisen kohtalon kuin Dani Carvajal, Casemiro, Marco Asensio, Lucas Vazques ja Alvaro Morata. He kaikki hakivat vauhtia muualta, kehittyivät ja tulivat valmiimpina pelaajina takaisin Real Madridiin. Ødegaard saa nyt rauhassa kehittyä, kun hän on poissa Madridin parrasvaloista. Kaikki on hänestä itsestänsä kiinni. Paluu Madridiin on fysiikan ja ammattimaisen asenteen kehittyessä mahdollinen, mutta mitään Messiä tai Ronaldoa hänestä ei enää tule, sen voinemme todeta.

Kansikuva: Getty