Liverpoolin suomalaiskannattajat iloitsevat HJK:n kohtaamisesta – ”Toivottavasti meistä on vastusta HJK:n faneille”

HJK:n ja Liverpoolin välinen kohtaaminen jakoi varsin rankasti mielipiteitä. Klubin fanien leirissä ärsytystä aiheutti peruuntunut fanimatka Maarianhaminaan. Monet vastaavasti iloitsivat, kun Suomeen saadaan jälleen huippujoukkue pelaamaan.

Ei ole vaikeaa arvata kumpaan leiriin Suomen Liverpool FC Kannattajayhdistys ry:ssä kuuluttiin. Liverpoolin näkeminen Suomessa luonnollisesti ilahduttaa kannattajayhdistyksen puheenjohtajaa Aki Welanderia.

– Fiilis on tällä hetkellä huima. Aika monta vuotta on kulunut siitä, kun Liverpool FC nähtiin viimeksi Suomessa pelaamassa. Olemme järjestämässä pelin yhteyteen myös tapahtumaa ennen ja jälkeen ottelun, johon on luonnollisesti kutsuttuna myös muut pohjoismaiset fanit sekä paikalliset seuran mukana liikkuvat fanit.

Suomen Liverpool FC kannattajayhdistys ry on perustettu jo vuonna 1999 ja tänä päivänä siihen kuuluu reilut 400 virallista jäsentä. Järjestön tarkoituksena on aatteellisesti tukea Liverpool FC:n toimintaa ja edistää kannatuksen leviämistä Suomessa. Vuoden 2008 syksystä lähtien yhdistys on ollut virallinen Liverpool Supporter Branch, mikä oikeuttaa anomaan lippuja Liverpoolin kotipeleihin Valioliigassa.

– Meidän fanipohja on aika pitkälti peruja sieltä menestyksen vuosista 1980-luvun kultaisista ajoista. Toki 2005 ja ja Istanbulin ihme toi uusia ihmisiä mukaan. Aika moni vanhemmista fanipohjan ihmisistä ei esimerkiksi ole laisinkaan Facebookissa, missä sivullamme on noin 900 seuraajaa, Welander kertoo.

HJK:n mahdolliseksi vastustajaksi huhuiltiin ensin maanosan menestyneintä joukkuetta Real Madridia. Siihen nähden Liverpool, jonka viimeiset vuodet ovat olleet menestyksen osalta varsin vaisuja, tuntui monista varsin laimealta. Welanderin mukaan Liverpoolissa on paljon samaa kuin Helsingissä ja kentällä nähtäneen monia tulevaisuuden tähtiä.

– Liverpool on kaupunkina hyvin paljon Helsingin kaltainen. Lisäksi Liverpool on nyt käynyt pari kesää jo pyörittämässä omaa junnuakatemiaansa Suomessa. Kun mietitään, ketä Liverpoolista on lähtenyt viimeisten vuosien aikana, kuten Torres, Suarez ja Alonso, niin nyt olisi mahdollisuus nähdä livenä ehkä joku huomisen suurista nimistä. Ei koskaan tiedä kenen läpimurtokausi seuraavaksi on.

HJK:n ja Barcelonan viimevuotinen ottelu myytiin todella nopeasti loppuun ja odotettavissa onkin, että myös tämän vuoden ottelu täyttää jälleen Olympiastadionin. Liverpoolin kannattajat pyrkivätkin olemaan mahdollisimman tiiviisti, jotta laulut raikavat mahdollisimman lujaa.

– Olen keskustellut esimerkiksi Lippupalvelun kanssa asiasta ja meille ollaan järjestämässä omaa katsomonosaa brittiläisten fanien yhteyteen. Toivottasti meistä on edes vähän vastusta HJK:n faneille, mitä laulamiseen tuee.

HJK isännöi Liverpoolia Olympiastadionilla 1.8. Ottelu alkaa kello 19.30.