Valioliigaa maanantaina, klo 22.00 West Brom-Everton

Mel

Uusi West Brom manageri Pepe Mel kohtaa tänään ensimmäisessä ottelussaan hyvässä vireessä olevan Evertonin. Pepe Mel seuraa tehtävässään potkut saanutta Steve Clarkea. Mutta kuka on tämä 50 vuotias espanjalainen Pepe!?

Pepe Mel sai potkut Real Betisistä joulukuussa. Hän toimi kolme vuotta sevillalaisten päävalmentajana. Mel johti Betisin viime kaudella La Ligassa seitsemänneksi ja palkintona tuosta oli paikka europeleihin Eurooppa-liigaan. Tämän kauden heikot suoritukset kuitenkin laskivat miehen osakkeita Espanjassa.

Jose Mel Perez on entinen jalkapalloilija, joka sai juniorikasvatuksen Real Madridissa. Vanhempana hyökkääjä vakiinnutti paikkansa Realin b-joukkueessa Castillassa, josta matka jatkui Castellonin kautta Real Betisiin. Betisissä mies vietti parhaat vuotensa iskien 112 ottelussa 50 maalia. Uran päätyttyä 35-vuotiaana mies lähti hakemaan valmennusoppia alasarjoista. Vuonna 2001 mies siirtyi paikkaamaan Rafael Benitezin lähtöä Teneriffan peräsimeen. Se oli miehen ensimmäinen valmennuspesti Espanjan pääsarjatasolla. Matka jatkui GetafenAlavésin ja Rayo Vallecanon kautta Real Betisiin 2010. Valmentajauransa aikana herra on pystynyt nostamaan monta joukkuetta Espanjan kakkostasolta Primera Divisioniin, mutta useimmiten potkut ovat seuranneet lopulta huonojen esitysten jälkeen.

Pepe Mel on ilmaissut kiinnostuksensa Valioliigaan jo aikaisemmin. Hän on käynyt englanninkursseilla jo seitsemän kuukautta, joten tavoite oli selkeä. Nyt on siis herran ensimmäinen ottelu Valioliigajoukkueen peräsimessä.

West Brom on sarjassa 14. vain kolme pistettä jumbosijan yläpuolella. Everton on ollut hyvässä vireessä ja nyt joukkueella on mahdollisuus nousta liigassa neljänneksi Tottenhamin ja paikallisvastustaja Liverpoolin ohi. Hyökkääjä Romelu Lukaku pelaa viime kauden joukkuettaan vastaan. Hyökkääjäkolossi viimeisteli West Bromissa viime kaudella 17 maalia. Tällä kaudella Toffeesissa on syntynyt jo yhdeksän, mutta viimeiseen kahdeksaan peliin osumia on syntynyt vain yksi. WBA:n Nicolas Anelka on jo lopettanut kertaalleen tällä kaudella, mutta niin vain mies tulee tänäänkin hakemaan paikkoja Evertonin boksissa.

Romelu Lukaku

Everton on hävinnyt viimeiseen kymmeneen peliin vain yhden ottelun, kun vastaavasti WBA on pystynyt kymmenestä voittamaan vain yhden. Edellinen ottelu elokuussa päättyi maalittomaan tasapeliin. Nähdäänkö tänään West Bromin yllättävän Evertonin Pepe Melin honeymoonilla vai jyrääkö Toffees voittoon Lukakun maaleilla?

Kertoimet otteluun (Betsson)

West Brom – Everton 3.60 – 3.40 – 2.09

Tekeekö Romelu Lukaku maalin? Kyllä 2.30 Ei 1.55

Linkki Betssonin tarjoamaan kohteeseen