Loukkaantumiset Huuhkajien huolena – Zlatan saa paikkansa näyttää

Suomi kohtaa ensi viikolla harjoitusottelussa Viron tiistaina Turussa ja sitten päätapahtumana on EM-karsintaottelu Unkaria vastaan Olympiastadionilla lauantaina. Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen kertoi millaisella joukkueella Huuhkajat lähtee otteluihin.

Mukana on pelaajia, joille esiintyminen A-maajoukkueessa on ensimmäinen. Yksi heistä on FC Interiä edustava Vahid ”Suomen Zlatan” Hambo, joka on kärsinyt loukkaantumisista. Hänen paluunsa on turkulaisseuran verkkosivujen mukaan jo lähellä ja Paatelainen on kädet sormiaan myöten ristissä, että nuorukainen pääsee pelaamaan oman seuransa riveissä.

– Toivottavasti hän esiintyy Interin paidassa ennen ensi viikon otteluita, Paatelainen totesi.

Toinen ensikertalainen on PEC Zwollea edustava Thomas Lam. Listalta löytyy Alexander Ringin nimi, mutta Paatelainen ilmoitti miehen putoavan pois kokoonpanosta.

– Sain aamulla tiedon, että Ring jää pois joukkueesta. Polvi ei ole siinä kunnossa, että sillä voisi pelata, päävalmentaja paljasti.

Alexander Ringin polvivamma estää pelaamisen (AOP)

Alexander Ringin polvivamma estää pelaamisen (AOP)

Vakiokokoonpanossa loukkaantumisia

Ring ei ole ainoa loukkaantumisista kärsivä pelaaja, vaan heitä on useampia. Yksi, jonka pelaaminen on hieman epävarmaa, on Kari Arkivuo. Arki-Karilla on ollut ongelmia nivusten kanssa koko kevään, mutta nyt miehen pitäisi Paatelaisen mukaan olla pelikunnossa. Lisää huonoja uutisia tuli Ruotsista Helsingborgista sunnuntaina.

Jere Uronen sai aivotärähdyksen eilen ja on ollut sairaalassa tarkkailussa. Toivottavasti ei olisi mitään sen vakavampaa, Paatelainen toivoi.

Joukkueen mukaan on nimetty myös Perparim Hetemaj, jolla on ollut kanssa loukkaantumishuolia. Hetemaj on ollut pitkän aikaa pelaamatta, mutta nyt hän on vähitellen tehnyt paluuta. Mies on aluksi Jari-Pekka Keurulaisen komennossa ja tilannetta seurataan.

– Hänen kanssaan edetään rauhallisesti eikä hätiköidä, Paatelainen valaisi.

Toiveena maajoukkueen johdolla olisi, että Hetemaj, Arkivuo ja Uronen olisivat pelikuntoisia ensi viikolla, kun Suomi kohtaa sekä Viron että Unkarin.

Tappio ei vaihtoehto

Lauantainen Unkari-ottelu on Suomelle hyvin tärkeä, sillä tappiolla Huuhkajien toiveet Ranskaan pääsystä voidaan haudata. Voitolla saumat EM-kisapaikkaan säilyisivät edelleenkin hengissä. Mixu Paatelainen lähtee selvin sävelin tulevan viikon otteluihin.

Nämä veijarit ovat mukana kamppailuissa. Kuvassa: Joona Toivio, Roman Eremenko ja Joel Pohjanpalo (AOP)

Nämä veijarit ovat mukana kamppailuissa. Kuvassa: Joona Toivio, Roman Eremenko ja Joel Pohjanpalo (AOP)

– En ole edes ajattele, että häviäisimme nuo pelit. Lähtökohtana on se, että ensin kaatuu Viro ja sitten Unkari. Aina ei kaikki mene kuitenkaan suunnitelmien mukaan ja tappioita tulee. Tosiasia on, että nämä karsinnat eivät ole menneet niin kuin oli tarkoitus, Paatelainen myönsi.

Kritiikki Paatelaista ja hänen luomaa pelitapaa kohtaan on ollut kovaa tappioiden keskellä. Kärkkäimmät kommentoijat ovat jopa vaatineet miehelle potkuja A-maajoukkueen päävalmentajan paikalta. Päävalmentaja ei itse ole ainakaan harkinnut tehtäviensä jättämistä mahdollisen tappion tullen.

– Minun lähtökohtanani on ollut kehittää A-maajoukkuetta. Mikäli emme pääse kisoihin, niin kehityksemme ei ole vielä sillä tasolla. Meillä on vielä paljon kehitettävää, Paatelainen väisti.

Huuhkajat kohtaa tiistaina 9.6 klo 19.00 Veritas-stadionilla harjoitusmaaottelussa Viron ja lauantaina 13.6 klo 19.00 EM-karsintaottelussa Olympiastadionilla Unkarin.