Ajax vs. Celtic -ennakko, haastettelussa Jari Litmanen

700 tykkääjää paukahti eilen rikki ja lisää on toivottavasti tulossa!

Tämän kunniaksi ennakkoa illan Mestarien Liiga-otteluun Ajax-Celtic tarjoilee varmasti kaikkien fanien arvostama Jari Litmanen.

Jari, millaiset lähtökohdat Celticin ja Ajaxin kohtaaminen kaksi viikkoa sitten antoi keskiviikon ottelulle?

– Todella ison panoksen, ainakin.  Jos Celtic ei olisi voittanut, olisi tämä lohko ollut aika selvä. Mutta Celtic voitti, vaikka Ajax hallitsikin peliä. Ehkä fanaattinen kotiyleisö antoi juuri sen pienen lisän otteluun, että pallo pomppi vähän paremmin isännille.

Mitkä nämä isot panokset sitten ovat?

– Kumpi tämän ottelun häviää, putoaa lähes varmuudella pois kärkikaksikosta. Barcelona ja AC Milan pelaavat omaa otteluaan samaan aikaan ja näyttää siltä, että Barcelona menee lohkossa reiluun voittoon. Koska Milan on selkeä altavastaaja ja Barcelonan kolme pistettä ei olisi yllätys, Amsterdamin ottelun voittaja on hyvissä asemissa haastamassa Milanin. Panokset ovat siis todella isot.

Kumpi on ottelun suosikki?

– Ajax tulee todennäköisesti hallitsevaan palloa ja sitä kautta peliä. Ajaxilla on ollut suuria teho-ongelmia viime otteluissa ja joukkue hakee vähän itseään vielä Eriksenin lähdön jälkeen. Celtic taas hakee enemmän vastaiskujen ja erikoistilanteiden kautta ratkaisuja. Pidän Ajaxia hienoisena suosikkina.

Mitä muita otteluita seuraat erityisellä mielenkiinnolla?

– Lohkossa F on todella mielenkiintoinen tilanne, sillä kolme joukkuetta on kuudessa pisteessä. Arsenal, Dortmund ja Napoli ovat pelanneet toistensa kanssa ristiin ja Marseillelle on jäänyt lohkossa statistin osa. Mutta Marseille saattaa hyvin nousta lohkon ratkaisijaksi, sillä en usko, että he jäävät nollille lohkovaiheen jälkeen. Kuka sitten pudottaakaan pisteitä Marseillelle, voi pudota jatkosta. Henkilökohtaisesti uskon, että Dortmund-Arsenal –ottelun voittaja voittaa koko lohkon.

Nähtäväksi jää kohtaavatko kaksi suomalaispelaajaa Mestarien liigassa. Toipuuko Moisander ajoissa polvivammastaan ja pääseekö Pukki kentälle!? Puoliajan koosteita siis odotellessa!

MTV Sport 1 esittää

klo 18.45 Pietarin Zenit – FC Porto
klo 21.00 Ennakkostudio Tahvanainen, Rautiainen, Armstrong
klo 21.40 Dortmund – Arsenal (selostus: Taivainen)

MTV Sport 2

klo 21.30 Barcelona – AC Milan (selostus: Innanen)