Ennakko: Roma ja FC Porto Mestareiden Liigan playoffeissa

C-More LogoMestareiden Liigan ottelut suorana C-Morella

Jalkapallon Mestareiden Liigassa pelataan tänään neljännesvälierien ensimmäiset osaottelut. 16 parasta joukkuetta on enää jäljellä ja jatkoonmenijä ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella. Mahdollisessa tasatilanteessa vierasmaalisääntö ratkaisee tai sitten pelataan jatkoaika, mikäli nekin ovat tasan toisen kamppailun varsinaisen peliajan päättyessä. Jatkoonmenijä ratkaistaan tarvittaessa rangaistuspotkukilpailussa.

Serie A:ssa tällä hetkellä kuudennella sijalla olevan Roman päävalmentaja peräänkuuluttaa oman maalin pitämistä puhtaana, Portugalin liigan ykkösen vieraillessa Roman futisstadionilla. Mestareiden Liigan semifinaaleihin viime kaudella yltäneen joukkueen suurimmat odotukset kohdistuvat nyt Mestareiden Liigaan, josta Roma hakee uutta innostusta hyvän suorituksen kautta tämän illan ottelussa. Roman päävalmentaja Eusebio Di Francesco kertoo, että joukkue ei saa menettää omaa pelillistä identiteettiään, ottelun tärkeydestä huolimatta.

FC Porton valmentaja Sergio Conceicao, joka edusti pelaajaurallaan Laziota, yhtä Roman pahimmista kilpailijoista, toteaa pelaaja-aikojen muistojen tulevan mieleen, kun hän palaa tälle kentälle. Nyt hän keskittyy kuitenkin täysillä FC Porton menestymisen tukemiseen.

Romalta puuttuu illan ottelusta varmuudella maalivahti Robin Olsen, kun taas puolustaja Kostas Manolas on tervehtynyt loukkaantumisensa jäljiltä ja hänen odotetaan pelaavan illalla. Muita poissaolijoita ovat hyökkääjä Patrik Schick, Diego Perotti ja Cengiz Under. Porton riveistä puuttuvat ykkösmiehistön hyökkääjät Vincent Aboubakar ja Moussa Marega. Lisäksi Jesus Manuel Corona on pelikiellossa.

Tilastot ovat molempia joukkueita vastaan, sillä Roma ei ole koskaan voittanut Portoa Euroopan turnauksissa. Vastaavasti Porto on hävinnyt vierasotteluissaan kuusi kertaa seitsemästä Mestareiden Liigassa italialaisjoukkueelle, voittaen vain AC Milanin 23 vuotta sitten.

Ennakkoarvioissa Portoa pidetään kehnona vierailijana ja Roma saattaa ottaa jopa selvän voiton ottelusta. Täytyy kuitenkin muistaa, että Porton sarjakausi Portugalin liigassa on sujunut paremmin kuin roomalaisten taival Serie A:ssa.

Lähteet: Twitter, Skysports

Kansikuva: Paolo Bruno/Getty Images