Litmanen: ”Toteutuuko Mourinhon suuri haave”?

Faneille.comin asiantuntija Jari Litmanen seuraa tarkasti, saavuttaako Chelsean manageri Jose Mourinho viimein suuren unelmansa. Ensimmäinen todellinen testi projektissa on PSG:n kohtaaminen Pariisissa. Viime kaudella Chelsea meni rimaa hipoen jatkoon ja Litmasen mukaan tasaista tulee nytkin.

Jose Mourinhoa kutsutaan lempinimellä ”The Special One”. Urallaan hän on osoittanut, ettei lempinimi ole mitenkään katteeton, sillä menestys on seurannut portugalilaista mihin hän on sitten mennytkin. Chelsea marssii kohti Englannin Valioliigan mestaruutta suoritusvarmasti, mutta edes mestaruus Englannissa ei tee Mourinhosta vielä lempinimensä mukaista manageria isoilla kirjaimilla. Mutta Mestarien liigan voitto sen tekisi.

Ei ole mikään salaisuus, että Mourinhon yksi suurimmista intohimoista on menestys Mestarien liigassa. Hän on pokaalin voittanut kahden eri seuran kanssa, yllätyksellisesti Porton peräsimessä ja myös hieman puun takaa tulleessa mestaruudessa Interin kanssa. Ensimmäisellä Chelsea –jaksolla hän ei tähän pystynyt ja Real Madridin pitkän voitottoman putken katkaisu jäi myös haaveeksi. Sinänsä mielenkiintoista, että Chelsea voitti pokaalin Mourinhon jälkeen, samoin Real.

Viime kaudella Mourinho oli jälleen lähellä finaalipaikkaa, mutta Atletico murskasi haaveen Stamford Bridgellä. Nyt Chelsea on viime vuotta kovempi, sillä hankinnat ovat menneet nappiin. Esimerkiksi Nemanja Matic oli mukana joukkueessa jo viime vuonna, mutta hän ei saanut Mestarien liigassa pelata. Nyt saa ja jälki on ollut vakuuttavaa. Mourinholla on joukkue, jolla pystyy Mestarien liigan voittamaan. Ja mikäli näin käy, Mourinhosta tulee ensimmäinen valmentaja, joka on pytyn voittanut kolmen eri seuran luotsina. Tämä tekisi hänestä historiallisen valmentajan, todellisen Special Onen.

Chelsea meni helposti jatkoon alkulohkostaan. Nyt on vuorossa ensimmäinen todellinen testi. Zlatan Ibrahimovicin johtama PSG voi parhaimmillaan horjuttaa Chelseaa, mutta tämä vaatisi kotona hyvän tuloksen. Tiistain ottelun käsikirjoitus onkin todennäköisesti sellainen, että Chelsea pelaa tarkasti ja hakee vastaiskuja, kun PSG taas painaa päälle pienellä riskilläkin. Todennäköisesti maaleja ei juuri nähdä ja ratkaisu siirtyy toiseen otteluun Lontooseen.

PSG:n ja Chelsean välienselvittelyä voi seurata YLE TV2:lla 21.35 alkaen. Antti Ennekarin vieraina Yle Urheilun futisstudiossa ovat Jari Litmanen ja Erkka V. Lehtola. Ottelun selostaa Niki Juusela. Tsekkaa myös otteluennakkomme matsiin tästä.