Litmanen: ”AS Roma taas kukoistuksessa”

Faneille.comin tähtitoimittaja ja kansainvälisen jalkapallon asiantuntija, Jari Litmanen, on seurannut ilolla AS Roman nousua takaisin parrasvaloihin. Kuluva kausi voi olla AS Romalle hyvin menestyksekäs niin kotimaassa kuin Mestarien liigassa.

AS Roma on aiheuttanut kannattajilleen paljon harmaita hiuksia – tai jossain tapauksessa jopa hiuksien repimistä päästä – ailahtelevilla otteillaan. Nyt fanit voivat taas pitkästä aikaa olla luottavaisia ja tyytyväisiä: AS Roma on tulossa ryminällä takaisin eurooppalaisen seurajalkapalloilun terävimpään kärkeen. AS Roma on taas kukoistuksessa tai ainakin matkalla kukoistukseen.

AS Roma on aloittanut Serie A:n vahvasti. Seitsemästä ottelusta joukkue on voittanut kuusi ja hävinnyt yhden. Tappio oli juuri sitä joukkuetta vastaan, jonka AS Roman on määrä suista valtaistuimelta, Juventusta. Juve johtaakin sarjaa pisteen erolla ennen Romaa, mutta kautta on paljon jäljellä. Jos AS Roma jatkaa alkukaudesta nähdyllä linjalla ja pelillisellä ilottelulla, voidaan Juventuksen valtakauden loppumista joko juhlia tai surra, riippuen kannattajasta.

AS Romalla on uutta rahaa käytettävissään ja paljon perinteitä takana. Uusi asetelma näkyy nyt tuloksina ja se tulee näkymään myös jatkossa. Lisäksi on selvää, ettei Romalle riitä enää menestys vain Italiassa vaan joukkue haluaa takaisin parrasvaloihin myös Mestarien liigassa. Alku ei näytä huonolta myöskään Mestarien liigan lohkossa E. Joukkue kuritti Roma Eremenkon TsSKA Moskovaa maalein 5-1 ja kävi nappaamassa erinomaisen, ja mahdollisesti hyvin arvokkaan, vieraspisteen Manchester Cityn kotoa. Neljä pistettä tässä vaiheessa lohkosta, joka on kenties yksi kaikkien aikojen kovimmista koko Mestarien liigan historiassa, on juuri sellainen alku, kuin Rudi Garcian joukkue toivoo.

Nyt on edessä sitten todellinen testi: tuplakohtaaminen Bayern Münchenin kanssa. Näinkin kovassa lohkossa Bayern on selvä suosikki menemään jatkoon –  ehdoton ykkössuosikki. Sen jälkeen kakkossijasta taistelevat AS Roma ja Man City. Tiistain ottelu on hyvin tärkeä AS Romalle, sillä he tietävät, että kotona joukkueella on onnistuessaan mahdollisuus ottaa jotain Bayernilta. Ja tässä lohkossa Bayernilta otetut pisteet osoittautuvat todennäköisesti ratkaiseviksi siitä, kumpi menee jatkoon, AS Roma vai City.

AS Romalla on mahdollisuus tämä etu tiistaina ottaa. Se vaatii todennäköisesti kauden parasta peliä, mutta siihenkin AS Roma on ikoninsa, ikinuoren Francesco Tottin, johdolla valmis.

Ottelu AS Roma-Bayern München klo 21.45 YLE TV2 (studio-osuus alkaa klo 21.35).