Mestarien liigan ennakko: Manchester United – Olympiakos

Vieläkin? (All Over Press)

Vieläkin? (All Over Press)

Manchester United on keskiviikkona kovan paikan edessä, kun se kohtaa kotonaan Mestarien liigan toisessa osaottelussa kreikkalaisen Olympiakosin. Ensimmäinen osaottelu Kreikassa päättyi kotijoukkueen 2-0 voittoon. Ensimmäisellä puoliajalla Olympiakoksen keskikenttäpelaaja Alejandro Domínguez laukoi kotijoukkueen 1-0 johtoon ja toisella puoliajalla Arsenalista lainalla oleva Joel Campbell ratkaisi ottelun kreikkalaisille kauniilla kaukolaukauksellaan ohi David De Gean. ManUn Robin van Persiellä oli ottelussa parikin paikkaa tehdä elintärkeä vierasmaali, mutta hollantilaisen ruuti on tällä hetkellä märkää.

ManUn on pelattava joukkueena mieliäkseen jatkoon

Veljekset Rooney ja RvP eivät ole tällä kaudella löytäneet yhteistä säveltä (Getty)

Veljekset Rooney ja RvP eivät ole tällä kaudella löytäneet yhteistä säveltä (Getty)

ManU konttasi viikonloppuna kotonaan kovassa vireessä olevaa Liverpoolia vastaan häviten ottelun peräti 0-3. Liverpoolille vihellettiin Old Traffordilla kolme rangaistuspotkua, joista Steven Gerrard pommitti kaksi maaliin ja yhden tolppaan. Tällä hetkellä ManUn pelissä näkyy hirvittävällä tavalla pelaajien haluttomuus ja taistelutahdon puute. Johtuuko tämä manageri David Moyesista vai ovatko pelaajat luovuttaneet jostain aivan muusta syystä? Jos meno jatkuu keskiviikkona samanlaisena, saa ManUn katastrofaalinen kausi jatkoa ja he menettävät viimeisenkin saumansa pelata tällä kaudella pokaalista.

”I’ve told the players we need to give something back now, we need to start performing together. Me and the team.” – David Moyes

ManUn on saatava joukkue kasaan ja mietittävä pelataanko yksilöinä vai joukkueena. Jos vastaus on jälkimmäinen, voi ManU vielä nousta jatkoon. Huolestuttavaa joukkueen pelissä on myös, ettei tähtipelaajat Robin van Persie ja uuden jättisopimuksen kirjoittanut Wayne Rooney löydä toisiaan kentällä. Pelaajat ovat viime peleissä syöttäneet toisilleen keskimäärin neljä kertaa per peli ja näistä puolet tulevat aloituspotkuista. Onko pelaajien välillä jotain kinaa vai eikö Moyesin taktiikka sovellu käyttämään näiden kahden vahvuuksia hyväksi? ManUn peli on ollut muutenkin todella sekavaa. Pelitapa muuttuu lähes joka otteluun, milloin keskitetään palloja jatkuvalla syötöllä boxiin, milloin taas pyritään murtamaan vastustajan puolustus keskeltä. Moyes ei ole löytänyt vielä selkeää identiteettiään ManUssa ja se voi kohtua hänen kohtalokseen. Sir Alex Fergussonin pinna ei kestä kaikkea, vaan mahdollisen tappion myötä hän voi myöntyä Moyesin potkuille, muut johtoryhmästä sitä taitavat jo kovasti toivoa.

Kestääkö Olympiakosin puolustus?

Arsenalista lainalla oleva Campbell teki Olympiakosille tärkeän 2-0 osuman (Getty)

Arsenalista lainalla oleva Campbell teki Olympiakosille tärkeän 2-0 osuman (Getty)

Olympiakos johtaa tällä hetkellä totutusti Kreikan liigaa ylivoimaisesti 18 pisteen erolla ennen PAOKia, joten se on päässyt keskittymään täysillä ManUn kohtaamiseen. Se hävisi kaksi edellistä Kreikan liigan kamppailua päävastustajilleen PAOKille ja Panathinaikokselle. Olympiakos on säästellyt näissä kahdessa pelissä avainpelaajiaan keskiviikon ottelua varten ja mm. maalintekijöinä ensimmäisessä osaottelussa kunnostautuneet Campbell ja Domínguez huilasivat viikonlopun PAOK ottelun. Olympiakos ei ole koskaan historiansa aikana voittanut tai pelannut edes tasan Englannissa, mutta Moyesilla on ollut tänä vuonna tapana rikkoa kaikenlaisia ennätyksiä. Olympiakos tulee taistelemaan viimeiseen mieheen asti jatkopaikasta ja siinä se iso ero tulee ManUun. Uskovatko manchesterilaiset jatkopaikkaan, vaikka peli olisi puoliajalla 0-0 vai luovuttavatko he tämän kauden tyyliinsä ottelun suosiolla? Olympiakosin puolustuksen tulee pitää Rooney ja Robin van Persie kaukana toisistaan ja jatkopaikka voi olla heidän.

We have to show on the pitch that we honor our jersey, we give our best, we give everything we got. Our fans will be our strength. We will have many of them tomorrow with us and this is an additional incentive for us, to give them joy..” -Avraam Papadopoulos

Ottelun kulku ja mahdolliset avauskokoonpanot:

Todennäköisesti ManU hallitsee ottelua ja hakee väkevästi avausmaalia heti ensimmäisen puoliajan alussa. Maali avaisi ManUn lukon ja pelaajat saisivat tästä ison itseluottamusruiskeen. Mitä pidemmälle ottelu etenee 0-0 tilanteessa, sitä paremmaksi Olympiakosin haaveet jatkopaikasta kasvaa. Old Trafford ei ole kuitenkaan helppo paikka pelata ja niin kuin Litmanen ennakossaan totesi, on ManU pelannut parhaat ottelunsa juuri Mestarien liigassa, joten ManU kannattajien ei kannata vielä haudata jatkomahdollisuuksia. ManU pystyy tekemään kotonaan kaksi maalia ja viemään ottelun jatkoajalle. Tämän jälkeen he olisivat kuskinpaikalla ja omaisivat hyvät mahdollisuudet jatkoon. Unitedin luovin pelaaja Juan Mata on Mestarien liigassa edustuskelvoton, joten  luovuus on kaivettava esiin jostain muualta. David Moyes lupasi ottelun alla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa päästää Shinji Kagawan jossain vaiheessa peliä irti. Olisiko Kagawassa se jokerikortti ratkaisemaan ottelun punaisille paholaisille? Toisaalta lausunto on kummallinen, koska ikinä ei tiedä miten peli etenee ja silti kaverille on luvattu peliaikaa.

Manchester Unitedin oletettu avauskokoonpano 4-2-3-1

De Gea; Evra, Ferdinand, Vidic, Smalling; Carrick, Fellaini; Valencia, Rooney, Januzaj; van Persie

Olympiakosin oletettu avauskokoonpano 4-5-1

Jimenez; Manolas, Holebas, Ndinga, Maniatis; Domingues, Perez, Fuster, Campbell,  Marcano; Olaitan

Kertoimia otteluun:

Maaleilla ei ottelussa mässäillä, joten alle 2,5 maalia houkuttelee pelaamaan. Jos ManU saa hurmoksen päälle, on ManU -1 myös pelattavissa. Uskon myös, että Robin van Persie saa ottelussa hanansa auki ja tekee vihdoin maalin.

Manchester United-Olympiakos 1,51–4,45–6,40

Yli/alle 2,5 maalia 1,74 – 2,14

ManU -1 2,25

Tekeekö Robin van Persie maalin? Kyllä 1,95

Edellisen kohtaamisen kooste:

http://youtu.be/8aWE7affgjk