Litmanen kehuu Ronaldoa ennen Liverpool-ottelua

Real Madrid ja Cristiano Ronaldo tuhosivat koko joukon erilaisia taikoja pari viikkoa sitten Anfieldilla. Real teki Liverpoolista täysin aseettoman ja oli selkeästi Liverpoolia edellä. Se, että ottelu päättyi ”vain 3-0”, johtui enemmän siitä, että Realin seuraava ottelu oli Barcelonaa vastaan eikä siitä, että Liverpool olisi mitenkään päässyt peliin mukaan. Ottelu oli kautta aikojen ensimmäinen, jonka Real Liverpoolia vastaan voitti. Lisäksi Real teki ensimmäisen maalinsa kautta aikojen Liverpoolin verkkoon. Ja sen maalin teki tiistain seuratuin pelaaja, CR7 – Cristiano Ronaldo – , ensimmäisensä Anfieldilla.

Nykyinen Realin numero 7 on vain yhden maalin päässä yhdestä kautta aikojen legendaarisimmasta seiskasta, Raulista. Ristitään Raul nyt vaikka lempinimellä R7. Lisää seiskoja kuuluu tietysti asiaan, sillä Raul teki urallaan 71 maalia Mestarien liigassa, Ronaldo on lukemassa 70. Itse veikkaan, että lukema tulee muuttumaan tiistaina, sillä Ronaldo haluaa ilman muuta vähintään jakamaan ennätystä nimenomaan Santiago Bernabeulla, sillä stadionilla, jossa Raul omat suurimmat ihmetemppunsa teki.

Nykykunto lupailee uutta ennätystä. Real on huippuiskussa: joukkue on voittanut 11 peliään putkeen ja maaleja he ovat takoneet näissä peleissä 46 kappaletta. Eli keskiarvo ottelua kohden on yli neljä tehtyä maalia! Ronaldo on tehnyt 20 maalia viimeisessä pelaamassaan 12 ottelussa Kotona maaliputki on jo kestänyt 15 ottelua La Ligassa, mikäli tilastoihin on uskominen.

Nuo ovat niin käsittämättömiä lukuja, että tämän hetken Liverpoolille ei voi muuta povata kuin erittäin kiireistä tai vieläkin kiireisempää iltaa. Joukkueen peli ei tällä hetkellä kulje Valioliigassa eikä Mestarien liigassakaan. Lähinnä ristiin pelaamisen vuoksi Liverpool on yhä hyvissä asemissa omassa lohkossaan eivätkä mahdollisuudet mene, mikäli joukkue kirjaa siedettävän vierastappion Madridista. Jos lukemat pysyvät suhteellisen niukkoina, voittamalla Ludogoretskin ja Baselin kahdessa viimeisessä ottelussa, Liverpool jatkaa. Tietysti mikäli Real tekee sen, mikä todennäköistä on: voittaa kaikki kuusi lohkovaiheen peliään.

Otetaan vielä yksi seiska mukaan juttuun. Liverpoolin seiskapaitaa viime kaudella kantanut Luis Suarez ei ole enää joukkueessa. Ei ole yllätys, että tämä näkyy. Mutta se, että tämä näkyy niin suuresti, on jonkinlainen yllätys. Tietysti pitää myös muistaa, että Suarezin tutkapari Daniel Sturridge ei ole pelannut sitten syyskuun alun. Kaksikko teki viime kaudella yli 50 maalia eikä kumpikaan ole juuri nyt mukana. Kun muistetaan, miten hyvin pelaajat vielä tukivat toisiaan, ei ihme, ettei Liverpoolin hyökkäyspeli viime kauden vastaavalta näytä. Toisaalta, ei puolustuskaan ole kovin pitävä ollut, joten aikamoisen tehtävän edessä Liverpool tiistaina on. Madrid oli jo vierasottelussa luokkaa parempi, nyt ero voi olla vieläkin suurempi.