Real Madridilla floppikausi – Millä muutoksilla takaisin pokaalien makuun?

Real Madridin kaudesta on tulossa melkoinen pannukakku. Vielä joulukuun lopulla valkoiselle baletille ei näyttänyt löytyvän pysäyttäjää, mutta kuluva vuosi on muuttanut kaiken. Joukkue tippui Copa del Reystä jo neljännesvälierissä paikallisvastustaja Atléticolle. Keskiviikkona tuli lähtö Mestarien liigan välieristä Juventukselle. La Ligan mestaruuskin menee Kataloniaan, sillä Barcelona johtaa sarjaa neljällä pisteellä, kun sarjaa on kaksi kierrosta jäljellä. Nykykuntoinen Barcelona ei millään tule millään menettämään pisteitä kahdessa peräkkäisessä ottelussa.

Real Madridin tuskaa pahentaa vielä se, että verivihollinen Barcelona saattaa korjata voiton La Ligan lisäksi myös Mestarien liigasta sekä Copa Del Reystä.

Pokaaleitta jääminen on täysi katastrofi Real Madridin kaltaiselle seuralle. Ilmassa onkin monia mielenkiintoisia kysymyksiä ja kesällä saatetaankin nähdä siivoamista vähän isommalla luudalla.

Saako Ancelotti jatkaa?

Nähdäänkö Ancelottin jäähyväiset kauden päätyttyä? (Getty)

Nähdäänkö Ancelottin jäähyväiset kauden päätyttyä? (Getty)

Carlo Ancelotti on tehnyt varsin hyvää työtä valkoisten peräsimessä ja hän onkin todella suosittu pelaajien keskuudessa. Monet pelaajista ovat olleet avoimesti Ancelottin jatkon kannalla. Esimerkiksi Toni Kroos kehui vuolaasti Ancelottia keskiviikon ottelun jälkeen ja kertoi nauttivansa pelatessaan Ancelottille.

Pelkkä pelaajien tuki ei siltikään auta. Real Madridin valmentajan on saatava tulosta aikaan ja siinä Ancelotti on tällä kaudella epäonnistunut. Nykyään kommentaattoireina toimivat Thierry Henry sekä Jamie Carragher eivät uskoneet, että Ancelotti tulee jatkamaan Valkoisten peräsimessä. Pettymykseen päättyneestä kaudesta huolimatta Ancelottilla on seuran fanien tuki takanaan.

Kun Real Madrid on jäänyt ilman palkintoja, niin edellisen kerran manageri on saanut jatkaa tehtävässään vuonna 1983. Ancelotti tiedostaakin tilanteensa ja myönsi keskiviikon ottelun jälkeen ettei voi olla varma jatkostaan. Real Madridia on valmentanut 2000-luvulla peräti 12 eri päävalmentajaa, joten historia ei tosiaan ole Ancelottin jatkon puolella. Töiden puolesta italialaisen ei kuitenkaan tarvitse pelätä, silä ottajia hänellä löytyy varmasti. Yksi vahva ehdokas huhuissa on ollut kesällä manageria vaihtava Manchester City.

Kuka tilalle?

Kenties vahvin ehdokas korvaajaksi on Zinédine Zidane, joka oli viime kaudella Ancelottin apuvalmentajana, mutta kuluvalla kaudella hän on toiminut Real Madrid Castillan päävalmentajana. Castilla pelaa Espanjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla ja sijoittuu kuluvalla kaudella sarjan ylempään keskikastiin, joten aivan täyttä arvosanaa ei Zidanelle voi antaa. Seuralegendoihin lukeutuva Zidane on selvästi seurajohdon suunnitelmissa tulevaisuuden päävalmentajaksi, mutta tuleeko seuraava kausi vielä liian aikaisin? Ancelottin valmennusryhmään kuluvalla kaudella kuuluneet Fernando Hierro sekä Paul Clement ovat ainakin vedonlyöntiyhtiöiden mielestä potentiaalisimpien nimien joukossa ensi kauden päävalmentajiksi.

Seuran ulkopuolelta uudeksi päävalmentajaksi huhuissa on pyörinyt eniten Dortmundin jättävä Jürgen Klopp. Klopp teki seitsemän vuoden aikana Dortmundissa hienoa työtä ja ottajia onkin reilusti. Alussa huhut veivät miestä Valioliigaan, mutta viime aikoina Kloppia on huhuiltu paljon myös Espanjan pääkaupungin suuntaan.

Kloppilla on uusista ehdokkaista ehdottomasti kovin CV päävalmentajana, mutta seuran ulkopuolelta tulevassa valmentajassa on aina isompi riski. Pitäisi aloittaa uusi projekti ja pelaajien vaihtuvuus olisi suurempaa, joten voisi kestää hieman kauemmin, kunnes menestystä alkaisi jälleen tulla. Sen johdosta seuran sisäpuolelta, organisaation tunteva ja pelityylin omaksunut valmentaja olisi se varmin ja helpoin vaihtoehto.

Pelaajakaupat – Ketä lähtee?

100miljoonan miehen aika Madridissa on ollut vaikea. Saako Bale vielä mahdollisuuden vai onko hän yksi, joka syötetään leijonille? (Getty)

100miljoonan miehen aika Madridissa on ollut vaikea. Saako Bale vielä mahdollisuuden vai onko hän yksi, joka syötetään leijonille? (Getty)

Isoista nimistä lähimpänä lähtöä on yksi seurahistorian suurimmista legendoista, itseoikeutetusti ykkösmaalivahtina koko 2000-luvun toiminut Iker Casillas. 34-vuotta täyttävä Casillas on kantanut kuluvallakin kaudella päävastuun torjuntatöistä, mutta otteissa on aika ajoin ollut parantamisen varaa. Pokaaleitta jääminen ei kuitenkaan jäänyt hänestä kiinni, vaan konkari venyi esimerkiksi Juventusta vastaan useisiin tärkeisiin torjuntoihin. Nyt seurassa ollaan kuitenkin valmiita siirtymään uudelle aikakaudelle maalivahtien suhteen.

Huhuissa on pyörinyt vahvasti Manchester Unitedissa erinomaisesti torjunut David De Gea, joka ei ole vielä allekirjoittanut seuran tarjoamaa jatkosopimusta. Marca kohahdutti jo etusivullaan (lauantaina 16.5), että Real on päässyt espanjalaisen kanssa yhteisymmärrykseen ja, että maalivahti allekirjoittaa 5-vuoden paperin heti, kun seurat pääsevät sopimukseen. Real Madridilla ei varsinaisesti olisi tarvetta maalivahtihankinnalle, sillä Casillaksen varjoon jäänyt Keylor Navas on huippumaalivahti ja  pystyisi kantamaan täyden vastuun Valkoisten maalilla. MM-kisoissa Costa Rican paidassa ihastuttanut Navas on torjunut hienosti aina päästyään pelaamaan Realissa.

Pienelle peliajalle jääneet Alvaro Arbeloa, Sami Khedira, Fabio Coentrao ja Asier Illarramendi saattavat hyvinkin vaihtaa maisemaa kesällä. Nelikkoa on huhuiltu tasaisesti eri Euroopan huippusarjoihin. Khediran sopimus päättyy tähän kauteen ja hän onkin kenties se varmin lähtijä. Huhut ovat vieneet Saksan maajoukkuemiestä miehen kotimaahan Schalken riveihin. Nuoret Lucas Silva ja Jesé vastaavasti saatetaan lainata muualle. Pienelle peliajalle jääneet lahjakkuudet tarvitsevat peliaikaa ja Realissa sitä ei välttämättä olisi tulevallakaan kaudella tarjolla.

Tämä kuva pyörii monen punaisten paholaisten fanin päiväunissa - mutta sinne se jääkin. (Getty)

Tämä kuva pyörii monen ManU-fanin päiväunissa – mutta sinne se jääkin. (Getty)

Nähdäänkö jättikauppoja? Tietysti manageri ja hänen mieltymyksensä vaikuttaa paljon, mutta Gareth Balen jatko on kaikkea muuta kuin varmaa. Real Madrid maksoi hänestä järjettömän suuren summan, joten on mielenkiintoista nähdä, haluaako seura minimoida tappiot ja kaupata walesilaisen kesällä esimerkiksi Manchester Unitediin, joka on avoimesti esittänyt suurta kiinnostusta miestä kohtaan. Laituri on saanut niin paljon lokaa faneilta, joten on vaikea sanoa, haluaako hän jatkaa enää Valkoisissa. Toisaalta potentiaalia on vielä todella paljon nähtyä parempaan, joten jatkaminen ei todellakaan ole poissuljettu vaihtoehto.

Myös Cristiano Ronaldon paluusta Englantiin on huhuiltu pitkin kautta, mutta suurimpien kalojen, kuten Balen ja Ronaldon liikuttaminen Espanjasta vaatii nykyisillä markkinoilla todellisia taikatemppuja ja siirrot ovat käytännössä todella epätodennäköisiä. Toki muuan José Mourinho on onnistunut aiemminkin taikomaan jäniksiä hatustaan.

Uudet hankinnat – Tuleeko jättihankintaa?

Real Madrid on tehnyt jo yhden hankinnan, kun seura julkaisi huhtikuun alussa ostaneensa Danilon Portosta reilulla 30 miljoonalla eurolla. Oikeana laitapuolustajana pelaava brasilialainen tulee taistelemaan peliajasta mainion kauden pelanneen Daniel Carvajalin kanssa. Myös muut Porton puolustajat ovat herättäneet Madridissa kiinnostusta.

Hienon kauden Portossa pelannut Casemiro palannee lainan jälkeen jälleen Valkoisten vahvuuteen. Luka Modricin loukkaantumisherkkyys osoitti, että keskikentällä on oltava laajemmin laatua, ja nyt 23-vuotias brassi on saanut arvokasta kokemusta.

Kuluvalla kaudella Realin varsin kapea rinki tuli karulla tavalla esiin. Parin avainpelaajan loukkaantumisen myötä joukkue oli isoissa ongelmissa. Vaihtopenkiltä ei meinannut löytää apuja, vaikka kaikki parhaat olisivat olleet mukana. Oletettavaa onkin, että hyökkäyspäähän haetaan kesällä vahvistuksia.

Karim Benzema on ollut joukkueen ykköskärki jo useamman kauden ajan. Javier Hernandez hoiti vaihtomiehen roolinsa ihan kelvollisesti, mutta Real tarvitsee vahvemman kilpailijan Benzemalle, ellei jopa kokonaan uutta hyökkääjään. Kriteerejä täyttäviä hyökkääjiä ei tosin hirveästi ole markkinoilla.

Real Madrid on tunnettu lähes jokavuotisista jättihankinnoistaan. Viime vuonna seura hankki MM-kisoissa loistaneen James Rodriguezin. Sitä edeltäneenä kesänä Florentino Perez kohahdutti Balen jättihankinnalla. Nähdäänkö tulevana kesänä vastaavan mittaluokan hankintoja? Real Madridin ollessa kyseessä kaikki on mahdollista. Tulevan siirtoikkunan suurimpia kaloja ovat Marco Reus sekä Paul Pogba, joista ovat kiinnostuneet kaikki suurseurat. On kuitenkin varsin epätodennäköistä, että kumpikaan herroista pukee Valkoisen paidan seuraavalla kaudella ylleen.

Siirtorintamalla tuskin tulee tapahtumaan juuri mitään, kunnes tulevan kauden manageri on vahvistettu. Sitä tosin ei jouduta enää kauaa odottamaan, sillä kausi on ohi aivan kohta, jonka jälkeen kuullaan varmasti mielenkiintoisia uutisia Madridista.